Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (72)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Konečně jsem nějaké X-meny viděl ve 3D a považuji to za jeden z nejlepších filmových zážitků. Úvodní sekvence je v prostoru nesrovnatelná s pouhým plošným dojmem, prostorové tunely jsou prostě epický a ta scéna s Quicksilverem... Wow! Tohle musíte vidět.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Nečekal jsem moc logiky, ale supermoderní bazuka, injekce inzulinu, gramofonová deska a defibrilační přístroj?! A ve středověkém městě?! Neviděl jsem to ve 3D, takže mě ty spousty záběrů dřev i jiných věcí strašlivě štvaly. Děj neosloví a snaží se to dohnat debilním nápadem s citlivým trollem nebo nahou ženskou. Koukat se na to ale dá.

plakát

Bastardi 3 (2012) odpad!

A to jsem si myslel, že už to nemůže být horší. Tohle už není nic jiného než hromada sraček, v celém tom mučení diváka nenajdete ani jeden jediný zajímavý nebo alespoň přijatelný okamžik. Jediné, co se mi tam líbilo (tohle slovo vážně nepatří do komentáře k tomuto filmu), je píseň při úvodních titulcích, jenže to na hvězdu v žádným případě nestačí... Díky Bohu, že už je konec!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Tohle jsem viděl ve 3D a stálo to za to! Pravda, na začátku se moc kecalo a v Roklince taky, ale to mi zase tolik nevadí. Proč jsem nedal pět hvězdiček? Kvůli tomu konci! Nevidím žádný problém zkrátit začátek nebo Roklinku a nabít film pořádným koncem! Natahování mi přijde jako blbost. Nejlepší moment: Souboj kamenných obrů ve 3D byl prostě boží!

plakát

Prometheus (2012) 

Krásný, moderní film. Příběh sice místy trochu hapruje, ale komu by to vadilo, když na konci uvidí megalomanský efekt s vesmírnými loděmi, že? Za pár týdnů si člověk pořádně nevzpomene ani na postavy, ani na zápletku, ani na většinu děje. Ale i po roce vám v hlavě zůstane upálení člena posádky, brutální operace a... no jistě, ty lodě na konci.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

O dost horší než jednička. Tam se alespoň dal najít nějaký nadhled a místy to bylo i vtipné. Mám pocit, že pan Magnusek se pokouší vyrovnat Hollywoodu, ale vyšlo z toho akorát podřadné filmové utrpení. A proč ta jedna hvězda? Protože díky tomuto snímku jsem konečně přišel o veškeré iluze, co se týká výkonů českých herců. Repliky Krampola a spol. by snad lépe odříkaly i vesnické báby ze Slunce, seno.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Konec ušel, ale ten zbytek... Postavy nezaujmou, pár napínavých scén je pořádně nedotažených. A ta rovina příběhu, na kterou jsem se těšil, totiž rozpracování psychologie postav a rozhovory s čarodějnicí během převozu, ani to ovšem vůbec nesplnilo očekávání. Škoda, další příběh, ze kterého se dalo vytřískat mnohem víc, ale tvůrci se na to prostě vykašlali.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Snaha o návrat k jedničce, která se ovšem vůbec nepovedla. Nemůžete se zkrátka vracet k jednoduššímu ději po Truhle mrtvého muže a Na konci světa. Za celý film nezazní snad ani jedna originální skladba, jen neustálá recyklace (například úctyhodná skladba Up Is Down z trojky zde zazněla v tak bezvýznamnou chvíli, že ji úplně zostudili). To však bohužel neplatí jen o hudbě, celý film nepřináší vůbec nic nového a pokus o romantiku také nevychází. A ještě jedno veliké minus - Jack Sparrow (vlastně kapitán) už není ten úžasný a nepřekonatelný improvizátor, jenž se ze všeho dostane, tahle základní idea je tady narušena tím, že vlastně celý film je Jack jen pouhým podřízeným Blackbearda. Už to zkrátka není ono.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Prostě další pokračování úžasné filmové adaptace komiksového příběhu. Měl jsem trochu strach z děje v minulosti a absence H. Jackmana, ale ten se naštěstí nenaplnil. Krásné, až monumentální

plakát

Bastardi (2010) 

Takhle to dopadá, když chce člověk udělat díru do světa tím, že ukáže romskou menšinu v tom nejhorším světle. Jistě, taky na cikány nadávám, ostatně kdo ne, ale tohle... Pak se divíte, že se k nim naše společnost chová tak, jak se chová. Přesto se na to dá koukat, nesmíte si ovšem tenhle film pustit k srdci.