Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (72)

plakát

X-Men: Poslední vzdor (2006) 

Tohle už bylo trošičku infantilnější, ta milostná zápletka mě trochu zklamala. Efektnější než předchozí díly, ale vyprchalo to cosi, co dělalo tuhle sérii tak úžasnou.

plakát

X-Men 2 (2003) 

Snad ještě lepší než jednička, krásné nové schopnosti a ta finální sekvence! Opět se potvrdilo, že tohle je jediná série podle komiksu, která opravdu stojí za to.

plakát

X-Men (2000) 

Snad jediný film podle komiksu, který dává smysl, a rozhodně můj nejoblíbenější. Počkat, vlastně ne! Jsou tu ještě pokračování! :)

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Nečekal jsem moc logiky, ale supermoderní bazuka, injekce inzulinu, gramofonová deska a defibrilační přístroj?! A ve středověkém městě?! Neviděl jsem to ve 3D, takže mě ty spousty záběrů dřev i jiných věcí strašlivě štvaly. Děj neosloví a snaží se to dohnat debilním nápadem s citlivým trollem nebo nahou ženskou. Koukat se na to ale dá.

plakát

Vetřelec: Vzkříšení (1997) 

Rozhodně pořádný pokles kvality a vlastně i kvantity. Logika děje, akční scény, všechno už zdaleka nedosahuje standartu Scotta ani Camerona. A co ta bílá potvora ke konci???!!! Tím se snad chtěli vysmát celé (až na tohle velmi dobré) sérii.

plakát

Vetřelec ³ (1992) 

Opět něco úplně jiného, po monumentálnosti dvojky nastoupila pesimistická dekadence. Kupodivu to ovšem pořád výborně funguje. Ta scéna s výbuchem + konec z toho dělají velice dobrý snímek.

plakát

Vetřelci (1986) 

Ta strašidelnost sice ustoupila, ale byla plně nahrazena monumentálností a vizuální dokonalostí, jakou dokáže jen James Cameron. V určitém smyslu ještě lepší než jednička.

plakát

Vetřelec (1979) 

Sice jsem vyrůstal na mnohem efektnějších a nabitějších filmech, takže jsem tomuhle moc nevěřil. Ale tohle je absolutní špička! Jeden z nejlepších snímků všech dob.

plakát

Saw 3D (2010) 

Tak jsem si porovnal jedničku s tímhle a zkusil odhadnout, kam až série došla. Ano, nabízí se říct to velice oblíbené místo, ale já bych to neviděl zase tak špatně, i když ani dobře. Co se týká strašidelnosti, ta velice upadla a vše se zvrtlo jen v nudu. Po jedničce jsem měl trochu špatný pocit, když jsem šel v noci na záchod, po sedmičce? Ani náhodou. A další průser - nahrazení charismatického Kramera tamtím, kterého ani nebudu jmenovat. Fuj. Logika taky vyhořela - do pastí už zavírají úplně každýho. I tak se na to ale dá koukat. Sice jsem to neviděl v tom úžasném 3D, takže jsem si nemohl vychutnat tu pilu na konci, ale budiž. Mohlo to být i horší.

plakát

Trhala fialky dynamitem (1992) odpad!

Když jsem byl malej, docela se mi to líbilo. Díky Bohu všemohoucímu, že už jsem vyrost!