Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (198)

plakát

Mezi nepřáteli (2007) 

Docela šok! O této temné stránce francouzské koloniální epochy jsem neměl ponětí. Vím, že v Alžíru byly problémy, ale že to Frantíci, brali takhle zhusta to jsem netušil. Opravdu působivý snímek!

plakát

Bratři (2009) 

Nevím kdo tento film označil "Válečný, drama" to je podle mě chybné zařazení. Děj je hodně neuvěřitelný! Nevěřím že by mariňaci prohlásili někoho za mrtvého v boji, když nemají tělo, ohořelé známky, nebo nějaké svědectví....Myslím si, že by ho prohlásili za nezvěstného a určitě by zahájili pátrání. Určitě by ho neprohlásili hned za mrtvého a neběželi by za manželkou rychle ji informovat, že její muž padl. Prostě hodně neuvěřitelný příběh (a to se ne vyjadřuji k průběhu zajetí) Přidám k tomu mého neoblíbeného herce Tobey Maguira,kterému jsem neuvěřil už už Spider-mana a je jasné moje hodnocení. Oceňuji výběr herců (hlavní hrdinové jsou si opravdu velmi podobní) a hlavní melodii. Nečekejte akci (prý válečný film) jen psychologické drama o vyrovnávání se s vinou a útrapami afgánského zajetí. Mně byl hlavní hrdina celkem ukradený a nechal bych ho zemřít klidně už v Afganistanu, opravdu na mě působilo utrpení dcer hlavního hrdiny, které našly "nového otce" ve strýci.

plakát

Leaves of Grass (2009) 

Film je postavený na bravůrním hereckém výkonu Edwarda Nortna. Bez něj by to bylo hodně slabé a byl by problém to dokoukat.

plakát

Welkeom tu Dongmakgol (2005) 

Korejská kinematografie opravdu překvapuje skvělými filmy. Dongmakgol je opravdu silným zážitkem. Velmi působivé dílo postavené na příběhu, kameře, hereckých výkonech a lidských osudech bratrovražedné války.

plakát

Děti noci (2008) 

Nuda, ponurost, otázky bez odpovědí, nemůžu za to, ale Martu Issovou prostě nějak nemusim (v tomhle filmu byla ještě horší než normálně).

plakát

Pouta války (2004) 

Tohle je můj první korejský válečný film a hned se mi zařadil mezi můj TOP 10 válečných filmů. Zajímavý příběh, dobře udělané bojové scény, emoce, kamera, hudba,... (Hudba mi "malinko" připomíná Bratrstvo neohrožených). Mohu ho jen doporučit.

plakát

Trable v ráji (2009) 

Slabé, bez výrazného humoru, bez slušných hereckých výkonů.....Prostě tomu chybí skoro vše.

plakát

Cesta (2009) 

Velmi zajímavý film podle slavné knihy. Klade řadu filozofických otázek na pozadí temné atmosféry zničeného světa. Bylo tam pár věcí, o kterých by se dalo diskutovat (např.matčino rozhodnutí ukončit život odchodem do zimy),ale film má nádherně temnou atmosféru, kterou vytváří prostředí, kamera s filtrem a působivá hudba.

plakát

Pacifik (2010) (seriál) 

Hlavní charakteristika seriálu : Je to divně složený hraný dokument bez postav a děje Po sedmé epizodě klesám na 60 %. Dokoukám to, ale silně pochybuji, že bych měl ještě někdy tolik času a chuti se k tomu vrátit (vlastně z toho nechci vidět nic podruhé) Po druhé epizodě, zklamání. Jdu na čtyři hvězdy a pokud by se to nezlepšilo zvažuji další pád. Hrozně těžko se seriálu hledá dějová linie, nemám žádný vztah k postavám (dost mi pořád splývají) Rodrigues zemřel a je to prý něčí kamarád (to jsem ani nezaznamenal) Nerozeznávám roty, družstva,..... (Proti Bratrstvu o hodně slabší) No na hodnocení po první epizodě je ještě pro mě brzy. Musíme poznat hlavní hrdiny, zvyknout si na ně a nechat trošku rozjet děj, uvidíme, já věřím, že to bude 5xhvězda.

plakát

Bez soucitu (2010) 

Co napsat? Doma u TV neurazí, do kina bych na to nešel. Okrsek 13 ani 96 hodin to nejsou, ale viděl jsme i horší věci. Travolta si roli docela užívá a je to znát. Jinak průměr.