Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Ano, šéfová! (2018) (pořad) 

Miera českej zaprdenosti a zadubenosti sa pozná podľa hodnotenia tejto relácie. Zdeněk Pohlreich je možno dobrý kuchár, ale vystupovaním pripomína typického českého Pepíka,ktorému stačí pivo, sviečková a slovník štvrtej cenovej. Paganovci sú úplne iná liga. Kultivovaní, priami a nehrajú sa na hogo fogo. Produkcia FTV Prima ale dala na reakcie českej lúzy a reláciu zrušila. Ako hovorím, typická česká zaprdenosť a zadubenosť.

plakát

Antropofág (1980) 

Evropský gore-horror ve své nejsyrovější podobě. Po technické stránce to místy není sice žádná sláva (nízký rozpočet tomu napovídá), což je možná hlavní důvod, proč si u fanoušků mainstreamových horrorů oblibu nikdy nezíská. Ovšem fajnšmejkři si tohle dílo vrchovatě vychutnají už jen kvůli několika vypečeným scénám, které ve své době vyvolali nejeden dávící reflex nebo mrtvici. To vše za doprovodu temné synťákové hudby Marcella Giombiniho, ze které se ježí chlupy i na místech, kde nerostou. Dokonale tak dokresluje jednotlivé scény, kterým při pozornějším poslechu vévodí ústřední melodie, která naplno vyzní během závěrečné scény. Kdybych měl vypíchnout nějakou zásadní scénu, tak je to určitě hang-out ve studně. Pro mě to je za plný počet.

plakát

Barva vítězství (2016) 

Další levičácká, klišoidní agitka, která má v bílých vzbuzovat stud za to, že jsou bílí. Ve skutečnosti sám Hitler uznal Owensovy sprintérské kvality, jenže to se nesmělo říct.

plakát

Bez ubrousku (2021) (pořad) 

Tešil som sa na súťaž o varení. Miesto toho som dostal konskú dávku vzájomného urážania sa, faloše, ignorancie, závisti a prezentácie ľudskej tuposti. Oproti českej verzii s názvom Prostřeno!, kde účinkujúci sú zväčša normálni, resp. sa aspoň pred kamerami tak chovajú, je Bez servítky veľkým sklamaním.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) odpad!

Ľuďom chýba kritické myslenie. Nejak sa zmierili s tým, že im stačí priemer, až podpriemer. Vidieť to vo voľbách, pri nakupovaní a v neposlednom rade aj pri hodnotení filmov. Priateľka ma nahovorila na Bohemian Rhapsody. Dlho ma prehovárala. Súhlasil som pod podmienkou, že uhradí vstupné, no aby som nebol za hulváta, zacvakal som občerstvenie pre nás oboch. A to bolo to jediné, čo ma nútilo ostať v kine a neodísť uprostred filmu. Takže tak.

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) odpad!

Bohužel, ač se jedná o klasiku, nemůžu dát víc, jak hodnocení "odpad!". Film mě vůbec neoslovil a doslova jsem ho protrpěl. Vždycky jsem se přemáhal, abych ho dokoukal do konce, až se to možná tak na dvacátý pokus nakonec povedlo. S "Byl jednou jeden král" se to nedá vůbec srovnávat a to hlavně kvůli panu Burianovi, který tam hrál sice vedlejší, ale pro mě mnohem výraznější roli, než pan Werich.

plakát

Čas nádejí - Episode 5 (2024) (epizoda) 

Druhú svetovú vyhlásil Hitler? Ale čo! Tvorcovia seriálu by mali byť hnaní na zodpovednosť za šírenie lží a konšpiračných teórií.

plakát

Dagon (2001) 

S příchodem nového tisíciletí ožívá na filmových plátnech nejtemnější příběh všech dob. Režisér Gordon vyměnil po předchozím záseku dle Mistrovy předlohy Itálii za Španělsko a jak se později ukázalo, udělal dobře. Film se díky zvoleným lokacím může pyšnit skutečně mrazivou atmosférou, skvělými maskami, hudbou (Carles Cases) a v neposlední řadě i scénami, při kterých tuhne krev v žilách a žaludek se obrací naruby. Někdy jsem měl dokonce pocit, že to ani nebyly masky, nýbrž skutečné stvůry. Pro mě zcela jednoznačně nejlepší, i když možná ne celosvětový, tak alespoň evropský horror a zároveň první film, který jsem si koupil na DVD.

plakát

Dark Prince: The True Story of Dracula (2000) (TV film) 

Nejlepší dosud zfilmovaná verze o valašském knížeti Vladu III., která KONEČNĚ není o upírech. Fanoušci této historické postavy budou spokojeni stejně, jako já.

plakát

Gang v útoku (2006) odpad!

Rozprávka o utrpení amerických negrov v ríši veľkého zlého belocha. Scéna, keď ten neger citoval pasáž z Biblie, aby presvedčil nábožensky založeného bieleho trénera hráčov amerického futbalu k tomu, zohrať duel s chovancami ústavno-nápravného zariadenia, pozostávajúceho z negerských recidivistov, zlodejov a vrahov, určite rozplakala nejedného negromila. Takéto politicky korektné snímky z USA by mali mať zákaz premietania v Európe.