Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle španělský snímeček líbil. Gore scény super, příběh taky solidní...Atmosféra se slušně stupňovala a několikrát mnou i lehce otřáslo, což se mi mockrát u hororů nestává. Celkově jsem byl příjemně překvapený a určitě tenhle film nezavrhnu. Jediné co se mi nelíbilo byla konečná scéna, kdy byly na světle vidět umělé masky- které se předtím dařilo režisérovi úspěšně maskovat pomocí tmy. Jejich vzhled byl katastrofální a pokazil mi celkový dojem z filmu jenž byl před tím skoro bezchybný. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

Reklama

pfa 

všechny recenze uživatele

"Šokující a drsný horor..."?! Ée?! Tak to asi spim! Jako horor tento film rozhodně nemůže obstát, jako komedie snad možná, rozhodně blbá. Tento fantasy nehoror byl pro mě docela zklamáním, už jen proto, že začátek je docela povedený. [2/1O] Zkuste raději třeba: Man Thing(5/10). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je protkaná napětím a temnou atmosférou. Především díky tajemnému zlu, který se ukrývá ve městě. Když se ale začínají objevovat ploutve, žábry a chapadla tak napětí a temná atmosféra začínají ustupovat. Konec je už pak čirým zoufalstvím. Představitel Paula ( Ezra Godden ) si taky zrovna nezískal moje sympatie. Horší ( až na malý vyjímky ) je to i s trikama. U mě si tihle " rybí lidé " vyfasovali 2 hvězdy. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Béčkové zpracování Lovecraftovy povídky Stín nad Innsmouthem se pánům z Fantastic Factory vskutku povedlo (ne už tak většina jejich dalších počinů). Dagon se (jako jeden z mála filmů podle předlohy podivína z Providence) drží mezi mantinely Lovecraftova světa a tvůrce Mýtu Cthulhu nikterak neuráží, ba naopak - je z toho cítit pocta spisovateli. Jako zapálený HPL fanoušek jsem z filmu přirozeně nadšen: kéž by se povedlo takto zpracovat víc Mistrových povídek! Ezequielovo vyprávění o zkáze Imbocy = úžasná pasáž. 100% soundtrack. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama