Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul s Barbarou a ještě dvěma kamarády si vyjedou na širé moře, aby si trochu odpočinuli od nepřetržité práce. Ale v mlze s lodí narazí na skálu, a tak musí Paul s Barbarou hledat pomoc v přímořském městečku. Ale už od prvních okamžiků město působí podivným dojmem - vypadá velmi opuštěně. Jakmile ale Paul narazí na některé z místních, asi by radši byl, aby město opuštěné bylo - z vyprávění starého Ezequiela se dozvídá, že před mnoha lety zde lidé zavrhli boha, a začali uctívat podmořského netvora Dagona, který žízní po lidské krvi ... Na jedné straně z filmu určitě dýchá atmosféra, jako z málokterého jiného. Když Paul poprvé prochází opuštěnýma a špinavýma uličkama města, chvilkama jsem přestával dýchat. Ale pak na veřejnost vyskočí místní obyvatelé, a nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet. Více než strašidelní jsou rybolidi docela směšní - zvlášť když se snaží Paula dohonit, tak jsem se mohl smíchy umlátit (s jejich typem chůze by jim asi utekla moje babička). Konec filmu, který měl být asi šokující mne však nijak nepřekvapil. Myslím že H.P. Lovecrafta stíhá stejné prokletí jako Stephena Kinga - filmové nebe ani pro jednoho z nich asi nebude ... ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Béčkové zpracování Lovecraftovy povídky Stín nad Innsmouthem se pánům z Fantastic Factory vskutku povedlo (ne už tak většina jejich dalších počinů). Dagon se (jako jeden z mála filmů podle předlohy podivína z Providence) drží mezi mantinely Lovecraftova světa a tvůrce Mýtu Cthulhu nikterak neuráží, ba naopak - je z toho cítit pocta spisovateli. Jako zapálený HPL fanoušek jsem z filmu přirozeně nadšen: kéž by se povedlo takto zpracovat víc Mistrových povídek! Ezequielovo vyprávění o zkáze Imbocy = úžasná pasáž. 100% soundtrack. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Do první půle je atmosféra solidní, ba DO vstupu do hotelu přímo parádní ( místy mi připoměla hru Resident Evil 4, i trocha té z Call of Cthulhu by se našla ). Tehdy to ještě bylo i na čtyři hvězdy. Ale od útěku z hotelu už je děj nudný a místo toho, aby nabíral grády, pomalu vyhasíná. Stáhnutí obličeje a následný děj jako by do filmu ani nepatřil. 30% [březen 2007] ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatok mi prišiel že tento film bude mať lacný look.Dva páry mali nehodu na lodi a jedna žena je zranená a muž zostáva s ňou a ten druhý pár ide hľadať pomoc do najbližšej dediny,len na ich prekvapenie tá dedina vyzerá prázdna ale to bolo len zdanie až nájdu pomoc v kostole ktorý ale nieje typickým kostolom.Pochmúrna atmosféra sa vlečie celím filmom a ta depresívna krajina bola veľmi dobre znázornená.Prekážal mi hlavný hrdina nielenže bol stále mimo a aj riadne nešikovný ale nebol mi ani dva krát sympatický.Originalita tomuto snímku nechýba,len škoda že odvšadiaľ cítiť nízky rozpočet a aj dej bol veľmi rozpačitý a môžem povedať žiadna sláva.Masky sú na dobrej úrovni ale to nemôžem povedať o chabých trikoch.A niekto mi chce nahovoriť že taký ťulpas môže vzdorovať takej presile morských oblúd.Tak zhrniem to-Originalita-áno,prevedenie-nie,atmosféra-áno,napätie-nie,herecké výkony-nie,triky-nie,masky-áno,gore-áno hlavne posledných 30 minút,morbídnosť-áno a koncová pointa väčšie klišé už nemohlo prísť.Za tu ,,úžasnú "pointu dávam ešte o jednu hviezdu menej. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Další Gordonova lovecraftovka se skvělým příběhem a velmi dobře vystavěným napětím. Herci jsou neznámí, ale hrají obstojně a masky zmutovaných vesnických balíků jsou výborné. Kdyby jen nebylo těch příšerných digitálních efektů! Scénář by podle mého názoru mohl být taky ještě trochu lepší, v některých scénách mi připadalo, že není úplně využit jejich potenciál, ale stejně jsem se moc dobře bavil. Kdyby bylo do tohohle ambiciózního filmu vraženo víc peněz, bylo by to super. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama