Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Rodinný

Recenze (42)

plakát

Interstellar (2014) 

Přidávám se k ostatním s tím, že tenhle film má cenu vidět v kině opravdu jen v IMAXU. Rozpačitý příběh se dá odsunout na druhé místo, když má člověk před sebou obrovské plátno a povedené efekty. K příběhu bych řekl, že se Nolan vrhl na tenký led a jal se natáčet věci a místa, které prostě nikdo neví a nezná. Proto pak vzniklo, co vzniklo. V první polovině filmu bylo ještě vše, dá se říct, v pořádku a mělo to celé nějaký smysl, ale ve druhé polovině se to celé čím dál víc zamotávalo a vzniklo z toho něco opravdu zvláštního a těžko pochopitelného i v rámci žánru sci-fi. Každopádně námět to byl zajímavý a těžko říct, jestli šel vůbec nějak smysluplně uchopit. Ve výsledku hlavně díky IMAXU film dosáhl na slabých 5 hvězd.

plakát

Zásnuby na dobu neurčitou (2012) 

Asi nejhorší na tomhle filmu je, že se zdá bejt nekonečnej. Zvlášť střední část by se dala považovat za silnou konkurenci ukolébavek. Kdyby nebylo délky, tak bych film hodnotil jako průměrnou tuctovou komedii, která je komedií jenom zřídkakdy, protože zas tolikrát se člověk za ty dvě hodiny nezasměje. Herecký výkony taky nijak zvlášť oslnivý. Pro mě nejspíš brzo upadne v zapomnění.

plakát

John Wick (2014) 

Akční film, který podle mého splnil svůj cíl. Hodně akce, rvaček, přestřelek i honiček v autech. Příběh nic moc světobornýho, ale o ten prostě ani nejde. Důležitý je, že bylo na co koukat a občas ve filmu zazněla i nějaká povedená hláška, z tohohle ohledu to na slabších 5 hvězd stačí.

plakát

Navždy mladý (1992) 

Je to o něco lepší, než na půl, ale na 4 hvězdy taky ne. Docela zajímavá zápletka se zamrazením člověka zasazená do celkem obyčejného příběhu, který ničím moc nepřekvapí. V rámci doby bylo ale docela povedeně zvládnuté postupné stárnutí Daniela ke konci příběhu. Takový pohodový, ale nevýrazný film na večer, kdy si chcete jenom odpočinout a moc nemyslet.

plakát

Nevyřízený účet (2013) 

Podle mě celkem slušný akční film. Není to nic objevnýho, ale Stathamův styl se mi líbí, a ani v Homefrontu mě nezklamal. Film se pomalu rozjížděl, v průběhu občas došlo na nějakou akci a na konci to pěkně, ne přehnaně, vyvrcholilo. Taková ideální oddechovka na večer. Nudit jsem se nestihnul.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Opravdu originální film, který nejspíš nemá moc obdoby. Chvilku trvalo, než sem si zvyknul na způsob natočení a že je to vlastně vidět jenom z pohledu hl. hrdiny. Během pár minut se na to ale dá zvyknout a dokáže to upoutat, protože ten pohled je poměrně reálnej a ukáže dětskou zvídavost i prostředí, ve kterém se děti vyskytují. Na komedii by to mohla občas bejt větší sranda, ale je fakt, že takovejch momentů ve filmu pár bylo a svojí přednost má spíš v celkovym originálnim pojetí. Kdyby to nepostrádalo trochu svižnost zhruba kolem prostředku, bylo by to ještě lepší.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

X-Men budoucí minulost je parádní akční film, ve kterém se ještě navíc hodně povedlo přecházení v čase. Až během filmu mi došlo, proč ten název. Prvních několik minut mně trochu zaskočilo hned na začátek. Předtím jsem viděl akorát První třídu a čekal sem něco jinýho. Každopádně po úvodním dezorientování se to srovnalo a moh sem spokojeně koukat. Celou dobu to běželo, dokonce i pár vtipných scén, quicksilverova akce v kuchyni byla fakt parádní.

plakát

Město žen (2009) (seriál) 

Přiznám se, že kdyby mě nedonutila přítelkyně, abych se na tenhle seriál začal koukat s ní, tak bych se k němu asi jen tak nedostal. Ale stačilo pár dílů a najednou sem se na sledování dalšího dílu začal těšit i já. Líbilo se mi, že sem znal některé herce z jiných seriálů. Přátelé byli můj hodně oblíbený seriál a viděl jsem i Scrubs, ze kterých tam taky bylo několik herců. Nakonec jsem si seriál užil a těším se na další sérii co vyjde v lednu. Prostě pár lidí, kteří tvoří super partu a užívají si život.

plakát

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974) 

Luděk Sobota je prostě skvělej herec. A nebyl to jenom on, kdo udělal z tohohle filmu tak dobrou komedii. Jeho styl mluvení je prostě unikátní a je teda úžasný sledovat, jak mu styl projevu zůstal dodnes. Každopádně v tomhle filmu je spoustu skvělých hlášek i scén, které jen tak neomrzí.

plakát

V oku tornáda (2014) 

Ale jo, celkem to šlo. Nic moc sem nečekal, ale dostavil se film, který byl poměrně zmáknutý. Až na ty hrozný, oposlouchaný dialogy a monology, kdy si každej uvědomí pravou hodnotu všeho bytí, když stojí tváří v tvář smrti, to mělo docela svižný tempo. Nudit sem se ani moc nestíhal (v podstatě jenom to mluvení občas, ale to se dá ignorovat a upnout soustředění na tornáda). Scény s tornádama byly udělaný na efekt a v kině to byl zážitek. Ty se fakt povedly. Na další Blu-ray do filmotéky to ale nevidim.