Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Je to pitomé, předvídatelné a bohužel nezábavné. Pseudofilosofické pasáže jsou čiré utrpení. Postavy nezajímavé, zápletka banální, svět vetřelce to nijak neobohacuje. Výprava není vyloženě špatná, ale určitě není tak působivá jak v prvních filmech.

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

Jedna hvězda za hudbu. Soundtrack z Dunkirk je totiž skvělý.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Dokonalost. 100 % . Tenhle seriál je dokonalý po všech stránkách, herci, režie, scénář, hudba, kamera, střih,... Je to drama, přesto zde nechybí humor. Divák má možnost sledovat naprosto šílenou proměnu hlavního hrdiny, který se navíc do svých problému stále víc a víc zamotává. Vše je, ale tak reálné, že si stále říkáte, že takhle by to klidně mohlo dopadnout. Je zde množství silných emočně vypjatých momentů u kterých jsem přestával dýchat a které jen tak nezapomenu. Obrovským kladem je, že seriál není uměle natahován, jak bývá dobrý zvykem, ale měl jsem naopak pocit, že kratší to prostě být nemohlo. Jaky bych sledoval napínavý mnohahodinový film, který bez problému udrží mou pozornost. Navíc všechny scény jsou natočeny s obrovskou precizností, u seriálu naprosto nevídanou, a s maximálním hereckým nasazením. (Nejen) Walter White vytvořil jeden z nejlepších seriálů na pokračování.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Akční scény - tím režisér Bekmambetov vyniká, to dokázal už ve svým předchozím filmech. Životopis Lincolna pojatý trochu jinak, Abraham ohánějící se valaškou? Proč ne! Hlubší myšlenky člověk od toho nečeká, ale akci a styl to má a rozhodně ne průměrné. Walker to zvládá, výtky k němu moc nechápu, akorát ubrat té vážnosti mohli. Odlehčenější nota by filmu sedla víc. Oddechovka výborná, pro originální akční scény od Timura mám slabost a těch je v Lincolnovi požehnaně, takže 4 hvězdy zaslouženě a těším se s čím příjde příště.

plakát

Klip (2012) 

Velmi působivé, skvělí patrně neherci. Dokonalá výpověď dnešních dospívajících, tak jak ji vidí režisérka. Velmi odvážné scény leckoho šokují a to je správné, protože tenhle film má na něco upozornit. Díky tomu, že každý druhý puritán řeší co vše v Klipu bylo vidět, si film zajistil dobrou reklamu. Ovšem ty odvážné sexuální scény zde nejsou samoúčelně, ale dotváří celkovou atmosféru příběhu stejně, jako holá betonová sídliště, laciné diskotéky a ušmudlané sirotčince. Musím říct, že mě film překvapil, čekal jsem rádoby umění snažící se pouze šokovat. Klip svou myšlenku sděluje přímočaře a neústupně prostřednictvím sledování party studentů prožívajících svá každodenní trápení kdesi v hnusném betonovém městě v Srbsku.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Audiovizuální megalomanský zázrak. Film, který fanoušek natočil pro ostatní fanoušky a ještě si vyškemral rovnou trilogii!! Bezchybné herecké obsazení, skvělý scénář obohacený o spojující prvky s LOTRem, úžasná hudba, ... Technicky je Hobit dokonalý, je to, bez přehánění, výkvět dnešního filmového průmyslu. Je zde znatelný OBROVSKÝ posun oproti Pánu prstenů. Všechny scény jsou dokonale promyšlené a vizuálně odzbrojující. A příběh? Že to není Pán prstenů, že to kopíruje Pána prstenů? Tohle je Hobit - fantasy pohádka o cestě za pokladem, se všemi klady i zápory, které z tohoto vymezení vyplývají. Nejsem hardcore fanda, ale Hobita jsem četl a Jackson jej zpracoval lépe než jsem čekal. Ovšem tento film je natáčen pro kina, pro obrovské plátno a pořádný zvuk, ne pro odpolední vysílání na Nově, kde Gandalfa dabuje Rychlý a Bilba Bohdalka. Takže hurá (znova) do kina !

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Zbytečný film snažící se přiživit na Bourneovi. Nepříjemná těkavá kamera, nezvládnuté a špatně sestříhané akční scény, nudný scénář, přemrštěná stopáž, závěr vyloženě odpudivý. Kdyby to mělo 90 minut dopadlo by to lépe, takhle je celý film zbytečně natahovaný, rozvláklý a nudný. Ve srovnání s předchozími Bourny je tohle ztráta času. Za shlédnutí stojí pár akčních scén (krom závěrečné) kde je mimo jiné pár působivých záběrů útočícího dronu.

plakát

Rango (2011) 

Animák pro fandy westernů, kteří na to mohou vzít i děti (Ano místo to vypadá jakoby Rango nebyl natočen primárně pro dětského diváka). Dokonalé a neuvěřitelně detailní animace, zajímavé postavy (mexický soví kvartet, různé vačice či co, ..) mnoho narážek na známé filmy a originální postředí ve kterém se příběh odehrává, tvoří netuctový a nádherný animovaný film. Dabing mile překvapil.

plakát

Kříž cti (2012) 

Vynikající protiválečný komorní film ve kterém ten největší nepřítel není Němec nebo Brit, ale drsná a nádherná severská příroda. Díky ní sestřelené posádky dvou letadel přestanou jednat podle své národnosti, ale začnou se k sobě chovat jako lidé. Zápletka je průhledná, ale to je to úžasné a neuvěřitelné (inspirováno skutečnými událostmi). Vrcholem filmu je pro mě píseň Somewhere over the Rainbow.

plakát

Hamilton (1998) 

Spíše béčkový nehollywoodský akční film, který mě donutil svou brutalitou, reálností a uvěřitelným hlavním hrdinou dát 4 hvězdy. Nepříliš originální zápletka by zasloužila kratší stopáž a větší spád a mohlo to být ještě lepší. Pro fandy akčňáků povinnost, pro ostatní doporučení ( a o hvězdu méně), kvůli netradičnímu příběhovému zvratu.