Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (428)

plakát

God's Little Acre (1958) 

Opravdu hodně kontroverzní film, který vychází z novely spisovatele Erskine Caldwella. Příběh jedné početné rodinky, hodně zvláštní rodinky, kdesi na malém městečku v době velké krize. Nejzajímavější postavou je jistě otec celé této rodiny Ty Ty (R.Ryan), který už patnáct let kope na svém pozemku díry v naději že najde zlatý poklad který tam údajně měl kdysi zanechat jeho děd. Těžká doba nikoho nenechává klidným, a aby toho nebylo málo, spory v rodině jsou natolik vyhrocené, že se je jen stěží daří urovnat. 70%.

plakát

Konflikt (1945) 

Hodně zajímavý noir, kterému se daří mást diváka tak že až téměř do poslední chvíle netuší jak to vlastně je. Jinak velmi dobrý H.Bogart a napínavá místy až hororová atmosféra. 80%.

plakát

Topper se vrací (1941) 

Už jen spíše zklamání se špetkou hororu. Téměř skoro žádný humor, kdo vidět předchozí díly, už ho opravdu nic nepřekvapí. 45%.

plakát

Melodie světa 1936 (1935) 

Vidět R.Taylora zpívat, to se asi jen tak nevidí. Jinak je to ovšem ale příběhem dost průměrný muzikál, který nabízí především spoustu tance a několik písní. K tomu velmi sympatická E.Powell a sem tam nějaký ten humor. 70%.

plakát

The Bride Came C.O.D. (1941) 

Dost bláznivá screwball komedie s velmi předvídatelným dějem, pro mě osobně s ne zrovna moc štastným hereckým obsazením, především B.Davis mi tam nějak moc neseděla, kde se ta pomyslná jiskra mezi hlavními představiteli nějak nedostavila. K tomu místy trochu zmatený děj, který sem tam moc smyslu nedává. 60%.

plakát

Topper na cestách (1938) 

Už bohužel výrazně slabší, oproti jedničce. Humoru ubylo rapidně, či to bylo tím že člověk přesně ví co se bude dít, těžko říct. 50%.

plakát

V horách (1956) 

Velmi dobrý film, zároveň i velmi silný příběh o dvou bratrech, kteří ač bratři jsou jako noc a den, jeden dobrák od pohledu, druhý až neuvěřitelný sobec. Působivé, místy až dech beroucí scény výstupu na ty nejvyšší místa v Alpách. S.Tracy fantastický. 90%.

plakát

Girls' Dormitory (1936) 

Hodně dobový film z jedné dívčí koleje kde panují hodně striktní pravidla co se smí a co se nesmí. T.Power se zde objevuje snad jen na 3 minuty, kdo ovšem výrazněji vyčnívá v tomto velmi průměrném filmu je mladičká, půvabná S.Simon. 60%.

plakát

A Lion Is in the Streets (1953) 

Film s politickou tématikou, který ovšem tak nějak moc nefunguje. Téma korupce v politice a J.Cagney jako adept na guvernéra. 55%.

plakát

Není cesty v oblacích (1951) 

Herecký koncert J.Stewarta v jinak vcelku docela obyčejném příběhu o jednom lehce pomateném ale velmi cílevědomém leteckém inženýrovi, vdovci, který veškerý svůj čas věnuje práci a výchově své dcery. 70%.