Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Vynikající seriál , který má duši a hlavní postyvy se Vám dostanou pod kůži .

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino opět nezklamal . Film je svou stopáží je jeden z nejdelších za posledních pár let , ale ani minutu se nenudíte . Zvláštní příběh vás vtáhne do děje a pozdější "Tarantinovy efekty jsou překvapivé a odpovídají jeho dřívějším filmům. Zase je třeba film vidět minimálně dvakrát až třikrát pro pochopení všech dějivých zápletek . Vřele doporučuji a to i pro více už neprozradím. Jen v polovině je přestávka tak to zvládnete :)

plakát

Miroslav Zikmund: Cesta stoletím (2014) (seriál) 

Tak viděl jsem celovečerní film , ale předpokládám podle režisérá , že se jedná o stejné téma. Pro mě výborné a dozvěděl jsem se spoustu novinek od skoro stoletého muže. A co mě nejvíc dostalo do kolen to jsou deníky od tří let pana M.Zikmunda. Proto je tento dokument opravdu pravdivý a nenjsou to upravené vzpomínky stárnoucího muže .

plakát

Kam se poděla sedmá rota? (1973) 

Naprosto vynikající film . Komedie a zábava zasazená do druhé světové války . Klasický francouzský humor s vynikajícimi hereckými výkony.

plakát

Trabantem napříč Afrikou (2011) 

Shlédnul jsem mnoho dokumentů a tak mohu porovnávat . Tento dokument , jak autor předem na titulcích napsal, je točen na amatérskou kameru a vyšel z toho čistý amatérský film. Říkám těmto filmům exitus , od začátku do konce rovná křivka bez napětí a vzrušení. Ano příroda krásná , sloni a žirafy. Jednoduché schema - problémy s úřady , problémy s auty a nekonečné opakující se záběry na žluté reklamou polepné auta. Čekal jsem záletky či popis zemí, kde byli a jejich zajímavosti a bohužel nic. A navíc vymydlení cestovatelé při každém záběru jsou dost neuvěřitelní - Afrika je prach , bahno, vedro a nikdo z nich tyto stopy na sobě po 10 tisících kilometrech nemá. Prostě mnoho peněz na dlouhou a zábavnou cestu pro partu mladých lidí = špatný film . A ještě ta délka celovečeního filmu je neuvěřitelná. Film maximálně na 40 minut. Dokoukal jsem ho jen kvůli tomu , abych mohl objektivně hodnotit , jinak bych vydržel 30 minut.

plakát

Fair Play (2014) 

O tomto filmu stačí napsat je to všechno pravda a krutá realita života atleta v době řízeného dopingu v ČSSR. Celý film je ve všech směrech realistický a provedení i dobových scén včetně bytu oblečení i stadionu . Hlavní hrdinka je realistická atletka a hlavní postava dostává ode mne 1+ . I trénování a metody trenérů odpovídají tomu co bylo realitou , mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Tento film mě překvapil s jakou syrovostí ukazuje problematiku vrcholového sportu a to bez patosu a zbytečných nereálných scén. Osobně mě závěrečná scéna dojala k slzám . A film je přece o pocitech a to Fair play má na více než pět hvězdiček.

plakát

Imaginaerum (2012) 

Velmi zajímavý fantasy film s dobře provedenou hudbou skupiny Nightwish . Děj je dost náročný leč lze jej pochopit. Nikdo se nenudí a stále je nutné sledovat děj a souběžné časoví linie. Škoda , že nebyl v naší distibuci. Jelikož jsem slabší v angličtině přivítal bych titulky.

plakát

Rivalové (2013) 

Vynikající příběh , strhující děj a skvělá kamera to vše umocněno skvělými hereckými výkony. Vše bez patosu jen čistý pravdivý příběh . Několik technických chyb a nepřesností jako je start závodu vlajkou vůbec nic nezkazí na jednom z nejlepších sportovních filmů historie .

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Film jsem viděl s velkým odstupem od jeho uvedení do kin a tak mohu s klidnou hlavou hodnotit . Nejsem ovlivněn palbou komentářů v médiích a mám klid napsat svůj komentář. Prostě a jasně skvělý film. Od začátku do konce sedíte a koukáte a nic vás nenudí . Dialogy skvělé a vtipné a ještě jedna věc v tomto filmu zaznívá a je pod celým filmem . Je to napětí co se může stát , co bude a jak se vše vyvine . To povyšuje tento snímek do kategorie čtyřhvězdičkových . Herecké výkony všech herců i ve vedlejších rolích stojí za potlesk . A proč ne rovnou pět hvězdiček ? To má u mě Forest Gump a tento film je o trochu horší :)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Tento film je vynikající a strhující . I když skoro tři hodiny dlouhý není ani minutu nudný a zdlouhavý . Trochu složité na pochopení všech dějových linií . Však není jen na jedno shlédnutí :) . Podle mého názoru se zařadí do klenotnice světové kinematografie. A hlavně nikdy asi nezestárne. Vřele doporučuji .