Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Budoucnost nejistá (2013) 

Pro mě tenhle film je veliké překvapení. Přiznám se, že jsem nějak už unaven ze všech těch blockbusterů, které se nám servírují jeden za druhým a ve finále je to až na vyjímky jedna pitomost za druhou. Budoucnost nejistá si nehraje na přehnané vizuální efekty a promenádující se hvězdy s honorářem, který by nakrmil jeden malý stát. Kevin Mcdonald vsadil na neokoukané herce a především Saoirse Ronan byla trefa do černého. Skvěle zahranou postavu jsem jí věřil a držela mě ve střehu až do závěrečných titulků. Každá epocha v lidském životě, v jakékoli době, v jakémkoli režimu atd. má své příběhy. A tohle je příběh dvou teenagerů na pozadí Třetí světové války. A ten příběh se mi opravdu moc líbil.

plakát

Auta 2 (2011) 

Jestli-že jsem se v komentáři k prvnímu dílu Aut rozplýval a otevíral veřejnosti své nitro, tak u tohoto filmu radím: ruce pryč. I když na druhou stranu jsem typ diváka, který chce sám posoudit co je hezké a co je strašné. A i proto přez varování všech svých kamarádů jsem snímek zhlédnul. A měli pravdu. Proboha co to je ?! Pryč je veškerý vtip, kouzelné dialogy a pěkný příběh. Takže zatím co první díl u mě získal pět hvězd, zde pouze jedna.

plakát

Auta (2006) 

Auta jsou boží. Každý divák si z filmu něco odnese. Děti se náramě pobaví, příznivci počítačových her a animací budou okouzleni grafickou úrovní filmu a dospělí diváci se pobaví humorem směrovaným právě do jejich řad. A ještě jedna věc a nebojim se to říct. Párkrát mi i zaslzely oči. Když Sally vypráví Bleskovi jak dřív jejich Lhota vypadala a jak auta neuháněla bezhlavě po dálnici, ale užívala si klidnou jízdu nádhernou krajinou, tak vám mohu říct, že se člověk i zamyslí nad tou dnešní přetechnizovanou a uspěchanou dobou. Tak se i vy na chvilku zastavte a vychutnejte si tenhle film. Zaslouží si to.

plakát

Total Recall (2012) 

Pro mě je tenhle film veliké překvapení. Remake jakého koliv filmu to má vždy těžké. Vždy přísní diváci porovnávají původní verzi a důsledně sledují jak nový počin tríznivě devastuje jejich milovaný filmový klenot. A i když mám rád původní verzi, tak nové zpracování jsem si mnohem více užil. Chlapi budou slintat nad úžasnou Kate Beckinsale, která je v záporné roli prostě k sežrání a ženský si zase budou libovat u Colina. Upravený scénář je v tomto filmu pro mě mnohem více uvěřitelný a stravitelnější. Vizuální stránka filmu nádherně ukazuje, jak moc filmové a počítačové triky za těch 22 let od původního filmu postoupili. Nový Total Recall je prostě zábavný a je radost se na něj dívat.

plakát

Producenti (2005) 

K hudebním filmům a muzikálům mám velice kladný vztah. Před lety jsem si tento film půjčil v DVD půjčovně a hned druhý den po shlédnutí jsem si ho šel koupit do obchodu. Ano, jedná se o remake, ale myslím že je skvěle provedený. Ano je jiný než Vlasy nebo Divotvorný hrnec. Ale to přeci neznamená, že je špatný. Nathan Lane vás dostane svým naprosto skvělým pěveckým výkonem a talentem pro komediální role. Film jako celek do sebe zapadá a ani na chvilku se nebudete nudit. Pokud od filmu tedy nečekáte nějaké vysoko psychologické poselství. Já se u filmu chci především bavit a to Producenti splnili na jedničku. Pět hvězdiček.

plakát

Ocelové magnólie (1989) 

Pro svůj vůbec první komentář k filmům jsem si vybral možná překvapivě právě tento snímek. Také vás nudí filmy z prostředí různých rodin, kde se rádoby řeší naprosto stupidní a nezáživné rodinné problémy ? A vaše ženská polovička snímek hltá zatímco vy se snažíte najít jakýkoliv způsob jak se od telelevizoru nepozorovaně vyplížit ? Tak na to v případě tohoto filmu můžete zapomenout. Naprosto úžasná Shirley MacLaine přesně v roli v které ji snad každý chce vždy vidět. Hubatá, paličatá, sarkastická babča, kterou přesto každý musí milovat. A naproti tomu Sally Field v krásné dramatické roli milujíci matky. Budete se smát, uroníte i slzy. A po skončení filmu zjistíte, že ve vás něco z filmu zůstalo. Něco příjemně hřejivého.