Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (754)

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Láska nebeská pro rockery. Tedy, ne tak docela, ale skoro ano. Nejde o tak smrtonosnou kanonádu emocí, dokonce i humor je o něco slabší... Ale to nevadí. Protože tak jako se v Love Actually podařilo Curtisovi vytvořit atmosféru Vánoc, tak se mu tady podařilo vytvořit atmosféru...pirátského rádia? Herci jsou skvělí všichni (jednoho oblíbence bych asi jmenovat nedokázal) a rozhodně nelze opominout ani božský soundtrack, kdy si ve filmu můžete poslechnout snad všechny legendy, od Procol Harum přes Dusty Springfield, The Kinks nebo Hendrixe až po Beach Boys. Nehledě na to, že se Bob na konci pokouší zachránit album 5000 Spirits od The Incredible String Band... :-) A závěrečná "slideshow" zahřeje u srdce snad každého. Kolik jste jich poznali? Vzato kolem a kolem, možná si TBTR zaslouží spíš hvězdičky čtyři, zde ovšem jde objektivita stranou. Tohle je film, který z vás udělá hrdého rockera (tak jako z vás Love Actually udělala hrdého zamilovaného ňoumu). Nehledě na to, že film, po kterém máte nutkání si okamžitě pustit Jumpin' Jack Flash zkrátka nemůže být špatný... P. S. - ani po šestém zhlédnutí neměním názor. Ano, možná tenhle film je trochu dlouhý, o to lepší vám ale pak ty už tak dokonalé scény přijdou. A oblíbenec? Mark...nebo Gavin. Pořád ještě nevím. Pět hvězd a hotovo.

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Co říct... Doba ledová tři je průměrný animák. Velice průměrný. Člověk se zasměje jen občas, na druhou stranu se ale taky nenudí. Aspoň ne moc. 3D efekt byl příjemným zpestřením a na oddechové, rodinně strávené odpoledne se IA docela hodí. Podruhé už ale ne.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Yates nepřekvapil. Ale ani nezklamal. Vlastně, co se kvality týče, je šestka naprosto stejná jako pětka. Ačkoliv je tedy ještě o něco delší. Ne-čtenáře nejspíš nejvíc zklame konec, který, bohužel, snad ještě více než kniha ukazuje fakt, že i přes svou délku je HBP vlastně jen prologem k sedmičce. Proto ubírám hvězdu. Fanoušci knihy budou nejspíš spokojeni, nic významného snad nechybí. Filmoví fanoušci budou snad taky spokojeni, protože šestka nabízí prakticky stejné množství emocí a napětí jako pětka (a pořád ještě se Yatesovi daří i z těch nejklišoidnějších a nejstupidnějších dialogů vytřískat maximum). Vzato kolem a kolem, docela úspěch. Pokud plánuje David točit i sedmičku, nemám námitek.

plakát

Vrtěti psem (1997) 

Nápad skvělý, provedení průměrné. Jako komedie tenhle film zas tak nefunguje, jako mrazivé drama už vůbec ne. A nezachrání to ani De Niro s Hoffmanem dohromady.

plakát

Luk (2005) 

Velice zvláštní a poetický film, plný symbolismu a neobyčejně sdělného ticha. Přesně ten typ, který rozdělí diváky na dva tábory - jedni se budou k uzoufání nudit, druzí se "vynoří" až po několika dalších hodinách. P.S. - po druhém zhlédnutí připouštím, že s těmi pěti hvězdami jsem to asi trochu přehnal - přesto, na Ki-Duka velice slušné.

plakát

Kdopak by se vlka bál (2008) 

Ne, prostě ne. Kvaziumělecký rádobyintelektuální rodinný film, který je - ve snaze o mnohovrstevnatost - dost přeplácaný, plný nijakých hereckých výkonů, nepříjemných dětí a misogynie (zdá se mi to, nebo je tu opravdu snaha udělat z každé ženské postavy sobeckou mrchu?). Proč tři hvězdy? Děti se snad bavit mohou...

plakát

Nebe nad Berlínem (1987) 

Přiznám se, že je to už skoro měsíc, co jsem tento film viděl a stále nevím co o něm říct. Na jednu stranu bych rád vyčetl určitou zdlouhavost a nedořečenost některých scén, na tu druhou bych zase rád vyvyšoval snad vše, od nápadu, přes herce až po provedení, symboliku barev i zdi. Ta druhá strana je asi nakonec silnější. Proto čtyři hvězdy. Neviditelná pátá hvězdička za Nicka Cavea.

plakát

Farma zvířat (1954) 

Nedávám plný počet z jednoho prostého důvodu. Orwellův originál je podle mě naprosto úžasný, jde o skvělou novelu. A přestože byl tento film udělán prakticky do puntíku stejně (až na konec, bohužel), působí na mě hůř. Asi proto, že rozpohybované na obrazovce to všechno vypadá tak nějak bizarně.

plakát

Velké rozčarování (1983) 

Český divák může mít s tímto filmem problém. Vzhledem k tomu, že hlavní myšlenkou a vyzněním filmu je ono titulní rozčarování baby boomerů během krize středního věku, a po celý film se neřeší prakticky nic jiného, než "jak žijí hippies dvacet let poté", může neamerickému divákovi připadat, že tento snímek je o ničem. I pak ale naštěstí vše zachraňují výborní herci, kterým se daří navodit atmosféru "kamarádského víkendu".

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Ze začátku jsem se Comebacku vyhýbal - teď jsem naskočil do rozjetého vlaku a nemůžu si stěžovat. Hudební fóry umí být i na úrovni, ty nehudební ještě výš. Dvojka Dejdar a Matonoha je skvělá. A když vezmu v úvahu, že jde o český sitcom, tak bych klidně těch hvězd dal i pět.