Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (44)

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Víte, co čekat. Víte, jak to skončí. Víte, co se mohlo stát. Nevíte, jakou odvahu pasažéři museli najít, aby se černý den nestal ještě černější... Dozvíte se ve filmu. Jen si nedávejte po filmu s nikým sraz. Budete sedět v sále, zírat na černé plátno a čekat, až se vám podaří zavřít ústa a rozmrazit tělo. Trvá to dlouho.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Extrémně jednoduchý scénář: vražda - pomsta - sebeobětování. Hlavní přidanou hodnotou je hlavní hrdinka ve věku školou povinného anděla pomsty, jejíž představitelka byla ve věku 14 let nominována na Oskara. A samozřejmě dokonalost podání Jeffa Bridgese.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Bratři Coenové v typickém settingu temného thrilleru. Kdo četl knihu, ví, že nadpozemských kvalit psaného slova Cormaca McCarthyho nemohou dosáhnout ani tito mistři daného žánru. Ale nutno říci - skoro se to podařilo. Javier Bardem v atypické roli temného zabijáka bez emocí (ten účes mě děsil nejvíc! :-)).

plakát

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

Krásné, vzdušné, vzrušující, omamné. Pro mě nejoblíbenější film z (extrémně bohaté) Woodyho dílny. Scarlett a Penelope... škoda slov.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Woody Allen v nejlepší formě. I když nepřekonal mého favorita z jeho dílny (Vicky, Cristina, Barcelona), tak romantický příběh a francouzské reálie spolu s naprosto perfektně zapadajícím Owenem Wilsonem, krásnou tajemnou Marion a (protentokrát :--)) slepicí Rachel tvoří dokonalou kompozici pro pozdní večer v kině. Pro správné prožití doporučuji spíše starší, tradiční kino, kde myšlenka filmu osloví lépe než v multiplexu. Také vás napadla závěrečná pointa v půlce fimu?

plakát

Začátky (2010) 

Velice milý, poměrně komorní film s excelujícím Evanem McGregorem a krásnou (i příjemně civilně hrající) Melanií Laurent. Myšlenka scénáře je neotřelá, hudba dobře doplňuje specifický restrospektivní způsob podání filmu.

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Spolehlivý Tony Scott. Nic nového pod sluncem, ale jako adrenalinová jízda k uvolnění výborných 90 minut.

plakát

Velké naděje (1998) 

Příběh 4*, Ethan 4*, Gwyneth 5*, hudba 100* :-)

plakát

Babel (2006) 

Ještě pár chvil po posledním záběru jsem zůstal sedět před plátnem a přemýšlel, co jsem to vlastně s tímto filmem prožil...Když pominu soundtrack, z kterého chvílemi mrazilo v zádech, vynikající herecký výkon Pitta a Blanchettové, a všechny uchvacující momenty filmu - a není jich málo, stále zbývá silný příběh - byť základní idea koincidencí již byla režisérem 2x použita, a hlavně - ten pocit že člověk zažil ve filmu něco neopakovatelného. 5*+

plakát

Úsvit mrtvých (2004) 

Slušný snímek na tisíckrát opakované téma, s přijemně děsivou atmosférou, dost realisticky podaný - dost na to, abych občas při filmu přemýšlel, co by, kdyby...