Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Duna: Část druhá

Duna: Část druhá (2024)

Nevím kde začít. Po celém těle mi STÁLE běhá mráz po zádech a na tváři se mi STÁLE drží úsměv od ucha k uchu. Moje hlava nepobírá, čeho byla právě svědkem. Můžu říct, že jsem byl u toho, když se psala historie !!! Přesně nějak takhle bych se zřejmě cítil, kdybych před 20 lety viděl poprvé v kině LOTR trilogii. Že zřejmě sleduju něco mimořádného a zároveň velkolepého, co se nesmazatelně zapíše do dějin kinematografie. Jestliže Dune Part I je pro mě Mistrovské dílo, tak Part II je MONUMENTÁLNÍ a NEJLEPŠÍ SCI-FI 21.století BIBLICKÝCH ROZMĚRŮ !!! 3 roky jsem čekal na tenhle film...to jakou atomovku mi Villeneuve doručil by mě ale ani ve snu nenapadlo. Audio vizuální složka filmu je tak majestátní a opojná, že doteď nechápu jak něco tak překrásného mohlo vzniknout. Greig Fraser zde předkládá neskutečné dechberoucí záběry s širokou škálou barev, až mi z toho regulérně několikrát spadla čelist. Zimmer svůj burácející soundtrack z prvního dílu zde v druhé části vylepšuje a obohacuje na totální maximum. Co ale musím vyzdvihnout je to, jak Denis do tohoto snímku dokázal vměstnat nejtalentovanější mladé herce současnosti. Za tohle obrovský potlesk 👏👏 Nejvíc z nově příchozích jednoznačně vyčnívá Austin Butler v roli ultimátního a démonického Feyda-Rauthy Harkonnena, který "relativně" na malém prostoru dokázal vytvořit jednoho z nejikoničtějších záporáků, kteří se kdy na filmovém plátně objevili. Sluší se zmínit i Chalametův impozantní přerod na Lisana al Gaiba, kde Timothée naplno předvádí své geniální herectví ze kterého se tají dech. A takhle bych mohl vychvalovat do nebes každou postavu. Ten film je zkrátka jedinečný a tímto chci poděkovat z celého srdce Villeneuvovi za to, že nám dodal takovýhle EPICKÝ válečný nářez 🙏🧡🧡 ,,Moc nad kořením je mocí nad vším..." Viděno 3x v IMAXU 🔝💯 🎬 🎞 #LongLiveTheFighters ⚔️🩸

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Batman musí čelit tváří v tvář svému největšímu nepříteli Jokerovi. Heath Ledger zde podává svojí životní roli a právem za ní získal ocenění v podobě Oskara. Christopher Nolan zde pojal Jokera jako psychopata, který chce v Gothamu nastolit anarchii a filmu to velice prospívá. Závěr snímku je pak jedna velká přehlídka napětí a emocí. Fantastická práce a nejlepší natočený komiksový film ever, který nic nepřekoná.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Quentin Tarantino se tímto snímkem nesmazatelně zapsal do filmových dějin. Geniálně napsané dialogy v kombinaci s velmi drsným černým humorem tvoří neodolatelný mix dokonalé zábavy. Filmu dodává výjimečnost i skvěle padnoucí hudba. I po sedmém zhlédnutí jsem se opět královsky bavil. Prostě tohle je naprosto "Kultovní záležitost", kterou by měl povinně vidět úplně každý.

Duna

Duna (2021)

Unikátní a podmanivá sci-fi. Filmová událost tohoto roku a dost možná i několika let. Duna byla pro mě nejočekávanější film a to co jsem dostal, to byl opravdový nářez a zároveň nejintenzivnější zážitek, který jsem v kině kdy zažil. Ve mě se mísí tak nadšené pocity, jako už hodně dlouho u žádného jiného filmu. Třikrát viděno v IMAXU a musím s klidným srdcem říci, že tenhle film je monumentální čirá magie a musíte ho vidět na velkém plátně. S každou přibývající minutou jsem byl do tohoto světa víc a víc ponořen a nasával jsem každou novou informaci a jenom jsem se modlil ať tohle nikdy neskončí. Svět Duny má totiž tak velký potenciál, že tady s námi může být několik let. Vizuálně naprosto dokonalé, nabušený a hlavně skvěle zvolený casting a v neposlední řadě Zimmerova fenomenální hudba, která je jak z úplně jiného světa, činí tento snímek tak výjimečným. Nemůžu tomu absolutně nic vytknout. Dokonalost v každém aspektu. Duna je pro sci-fi to, co je Pán prstenů pro fantasy. Dvojka už je jistá a já se na ní neskutečně těším. KOŘENÍ MUSÍ PROUDIT !!!!!

Drive

Drive (2011)

Drive je artový snímek s naprosto uhrančivou atmosférou, která se vám zaryje hluboko pod kůži. Při některých scénách, které jsou s citem pro detail krásně nasnímané, se mi vždy zatají dech. Příběh má velmi pozvolné tempo a stojí na docela jednoduché zápletce, ale jsou zde i momenty ( jak dojemné, tak i velmi drsné ), které jsou velmi nápadité. Co ale naprosto ve všech aspektech vyčnívá je dokonalý soundtrack, který jen tak rychle z hlavy nedostanete a utváří už tak silný zážitek. No a nakonec je tu geniální Ryan Gosling, který troufám si říct, hraje ve své nejlepší roli. Jeho postava Řidiče je správně tajemná, místy až hypnotická. Za mě jeden z nejpodmanivějších snímků.