Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (52)

plakát

Pan Holmes (2015) 

Velmi příjemný britský film, perfektní výběr herců. Ian McKellen podává skvělý výkon ztvárněním již starého Sherlocka Holmese. Film o stáří, umírání s nádhernou hudbou, která jen dokresluje, tento milý kus. Nechybí špetička anglického humoru.

plakát

Dárce (2014) 

Lepší Equilibrium. Tak trojnásobně. Rozhodně se mi nepodařilo předvídat vše co se ve filmu stane. Příjemný příběh a atmosféru dotváří i dobře vybraní herci.

plakát

Dívka z budoucnosti (2011) 

Velmi zajímavý počin s krásným koncem, kdy člověk chtě nechtě musí zvážit všechny pro a proti argumenty k tomu uvěřit Maggie.

plakát

Píseň moře (2014) 

Je pravda, že "The Secret of Kells" mě zaujal více, ale této pohádce se prostě nedá odolat. Jen doufám, že podobné ještě budou přibývat, animace je úžasná!

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Po první episodě: Klady: Skotsko - hudba, historie a vůbec všechno kolem. Zápory: hromada nelogičností (v těch lehkých letních šatičkách by po jedné noci jízdy na koni zmrzla, nehledě na totální vyčerpání a neschopnost hnout se po takové jízdě, proč si nevzala tu deku, kterou odhodila v kamenném kruhu?), hlavní hrdinka (poměrně anorexního vzhledu) mi je značně nesympatická a občas jedná opravdu velmi podivně, všichni Skoti té jedné malé skupinky jsou zarostlí k nepoznání, jenom Sam Heughan má téměř čistě oholenou tvář... Jsem zvědavá, co přinesou další díly

plakát

Wolf Hall (2015) (seriál) 

Obdivuji herecké výkony, zejména pak Marka Rylance. Zaujalo mě také osvětlení pouze za pomoci svíček (v mnohých scénách).

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Po shlédnutí jsem napsala celou A4 poznámek, kladů, záporů, ale tím to tu spamovat nebudu a vyberu jen pár nezapomenutelných blbostí. Zápory: celá dějová linka Tauriel s Kilim (ne, to nepřekousnu, obzvlášť nicneříkající debilní dialogy), ignorování jakýchkoli zákonů (fyzikálních viz. Legolas nebo střelba ROZBITÝM lukem - ten šíp do balisty by doletěl tak 5 cm s průrazností mouchy), viditelné prodlužování některých částí, Thorinovo zlaté zjevení (wtf?) Klady: DÁIN (dostal si mě svým skotským přízvukem), Martin Freeman a další skvělé výkony, a vůbec od umírající scény Thorina to konečně vypadalo tak, jak mělo (i když se nemůžu zbavit pocitu, že Thorin měl umírat ve stanu na dřevěné posteli vykládané kožešinami...ale to už bych chtěla moc), píseň Billiho Boyda (na Into the West to sice nemá, zas na druhou stranu to má krásná slova). Vlastně jsem si celou trilogii představovala míň epickou a víc pohádkovou. Ano, jsem zastáncem věrných kopií knih co se týče adaptací. Howgh

plakát

Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 

Za mě jedna z nejlepších Bondovek. George Lazenby si mě hned na začátku získal svým: "To by se Connerymu nestalo" A pak vidět Bonda v kiltu to byl můj sen. Plus vidět mladou Ollenu Tyrell... Takže spokojenost.

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Bezvadná psychologická kriminálka, která působí velmi věrohodně. Druhá série začíná být možná i zajímavější než ta první.

plakát

Jméno růže (1986) 

Četla jsem předlohu. Je veliká škoda, že se tvůrci soustředili hlavně na detektivní linku a ne na tu teologicky-filosofickou. Na druhou stranu je pravda, že kdybychom chtěli zfilmovat tento obsáhlý román, museli bychom z toho udělat minimálně seriál. Zaujalo mne, že všichni mniši kromě františkánů jsou hrozně oškliví. A samozřejmě jsem si většinu postav představovala úplně jinak. Z hlediska historické věrnosti byly i kostýmy celkem v pořádku, což se opravdu často nestává. Ale jinak Sean Connery je sympaťák :)