Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Dobrodružný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Poslední recenze (39)

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Za mě tedy jedno velké "MEH"...Tak bezvýrazný blockbuster jsem dlouho neviděl. Chybí tomu jiskra, nápad a příběh mě nedokázal patřičně vtáhnout. Film sice nabídl pár výraznějších momentů, kde tvůrci nostalgicky pomrkávali na fanoušky původní (i prequelové) trilogie, ale jinak je to jen šedá a ničím nezajímavá nuda. A závěrečná konfrontace se záporákem (který v tom filmu prostě tak nějak byl, ale v podstatě nic neudělal) byla tak příšerně napsaná, až se mi z toho chtělo brečet. Tolik zvratů za jednu minutu (a ještě k tomu tak okatých a předvídatelných) by si nedovolila ani Hra o trůny. Alden Ehrenreich mi v roli Hana Sola nevadil...ale prostě to není Harrison Ford...prostě není. Chewie je stále stejný Chewie a ostatní postavy nestojí ani za zmínku. Řemeslně statická a narychlo splácaná nuda.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Nadupaná jízda až do konce...jestli existuje nějaká filmová série, která nešla po několika pokračování do kytek, tak je to především Mission Impossible. Fallout má být něco jako bondovský Skyfall, ale já to vidím víc jako Spectre. A přesně takto mělo Spectre vypadat...epické od začátku do konce, s luxusní akcí, která náramně využívá prostoru, který se jí nabízí (Paříž) a postav, které má k dispozici (Cruise je skalpel, Cavill je kladivo). Postavy jsou tlačeny do extrémů, stejně jako je tlačena do extrémů akce, ale vůbec mi to nevadilo, protože právě napínavé a nepředvídatelné honičky a mlátičky jsou základním stavebním kamenem celé série. Šestka navazuje na pětku a Ethan Hunt se musí vypořádat s NÁSLEDKY svého konání. Příběh trochu spletitější s tolika zvraty, že by to nestačilo ani na celou jednu sérii Hry o Trůny. Ale ta akce...BOŽE ta akce. A doufám, že tohle je opravdu konec, protože Mission Impossible musí skončit v nejlepším...a tohle je skutečně TO nejlepší ze série.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Asi poplavu proti proudu všech těch kritických pseudo-filozofů, kteří v každém sebetupějším blockbusteru hledají jádro Nolana, ale já si nový Jurský svět neskutečně užil. Možná protože jsem šel do kina s velmi nízkým očekáváním a mírnou skepsí. Proto mohu s klidným srdcem prohlásit, že moje očekávání byla vysoce překonána. Nechápejte mě špatně, on ten film je stále neskutečně slaboduchý a hloupoučký a jeho primárním úkolem je představit skvělé efekty a epické scény, ale tyhle aspekty jsou prostě to, co dělá trháky pro širší publikum to, čím jsou. Jde o to, se prostě v kině bavit, zadusit se sýrovo-slaninovým popkornem a uhnat si močový měchýř litrem Coca-coly. A druhý Jurský svět, který navazuje na veleúspěšný první Jurský svět (který je fajn), dokáže kromě té vůně popkornu nabídnout i něco víc. Sice můžeme namítnout, že Zánik říše nabízí tu samou dějovou linku, jako Spielbergův nepříliš povedený Ztracený svět, tedy přijet na ostrov za dinosaury, zdrhat před dinosaury, chytit nějaké dinosaury a pak je odvézt na pevninu, protože peníze, ale dokáže tento příběh dostat do správných koleji a to nejdůležitější, dokáže připravit půdu pro závěr trilogie, což je něco, co Spielberg neudělal (jak by ale mohl, předloha má jen dva díly, idiote). Takhle jsme dostali Jurský park 3, solidní béčko, které zabaví, ale do série noc nepřinese. Jurský svět ale perfektně staví svůj příběh a své filmy nádherně propojuje. Kromě toho dokáže zajímavěji uchopit své charaktery. Z Claire se stala ochránkyně dinosaurů a část příběhu staví právě na její motivaci tyto zubaté potvůrky zachránit před dalším vyhynutím (i přes to, že nám navrátivší se postava Iana Malcolma stále připomíná, že to není moc dobrý nápad). Postava Owena ve filmu prohlubuje svůj vztah s raptorem Blue, jehož vývoj a výstavba se mi taky celkem zamlouval. Kromě toho z Chrise Pratta valí plátna tolik testosteronu, že se z toho slečna sedící o místo vedle mě výrazně zapotila. Co se záporáka týče, tak jeho motivace jsou kýčovité až hanba, ale zase jeho charakter a prostředí mu dávají nějakou jiskru. Hlavní geneticky upravené potvůrka mě bavila víc, než Indominus Rex z jedničky a dokázala udělat závěr patřičně napínavý. Snímek ale nejvíce šperkuje jeho audiovizuál. Je to neskutečná pastva pro bulvy, CGI je dovedeno k dokonalosti, kamera zajišťuje krásné, někdy až poetické záběry (Brontosaurus na mole...jo, řval jsem jak želva) a velice mě potěšilo výrazné využití animatronických modelů zvířat. Jde vidět v každém záběru, že si s filmem dali práci a je podle mě odsuzován neprávem. Já osobně se moc těším, co dalšího nám režisér Bayona dál přinese, blockbuster mu zjevně sedl.

Poslední hodnocení (342)

Spider-Man: Bez domova (2021)

15.12.2021

Black Widow (2021)

12.07.2021

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)

19.03.2021

WandaVision (2021) (seriál)

17.03.2021

Cherry (2021)

17.03.2021

Paraplíčka ze Cherbourgu (1964)

28.01.2021

Le Mans '66 (2019)

18.01.2021

WandaVision - Nesahej na ten ovladač (2021) (epizoda) (E02)

18.01.2021

WandaVision - Natočeno před živým publikem (2021) (epizoda) (E01)

18.01.2021

Reklama