Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (256)

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Zkrocená Hora zasazená do prostředí italského venkova je sympatický nezávislý snímek, se kterým jsem měla jen dva problémy. Hlavní hrdinové se k sobě nehodili věkově, Elie (kterého hrál výborný Timothée Chalamet) je prostě moc velké ucho ( v reálu 22 let a vypadá a hraje 17 letého) na to, aby bylo uvěřitelné že se do něj zamiluje Oliver ( Armie Hammer v reálu 31 let), aniž by to zavánělo pedofílií. Zahrané je to dobře, natočené citlivě,ale prostě si říkáte, že to je moc a úplně to nevyznívá reálně. Druhej problém jsem měla se scénářem, buď někdo hodně stříhal nebo pořádně nedomyslel jednotlivý scény. Minimálně 2x jsem si říkala, proč se Elie chová jak se chová, například se z ničeho nic urazí a vy nevíte proč, protože tomu nepředcházela scéna, která by jeho chování vysvětlovala. Dokonce jsem chvílema měla pocit, jako bych si na minutu klimbla a tudíž mi nenavazovaly jednotlivý pasáže. Jako možný by to i bylo, protože první půlku se ani nic moc neděje. Asi toho chci po nezávislým filmu moc,ale když už je kolem toho tolik povyku, tak je taky fér říct, že prostě scénář byl místama nedotaženej a ne úplně logickej. To nic nemění na tom,že poslední minuty filmu jsem strávila s kapesníkem v ruce a myslím na to ještě druhý den, takže kvůli hercům a emocionálnímu prožitku za 4*.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Viděla jsem pouze tento díl a to v O2 areně se symfonickým orchestrem. Musím konstatovat, že ačkoli jsem velký fanoušek fantasy a jiných podobně laděných sérií, z nichž nejlepší na světě je GoT a měla jsem povědomí vo co go, větší blbost než tohle jsem nikdy neviděla, doufám, že nikdy neuvidím a jsem ráda, že další díly šly a půjdou mimo mě.

plakát

Který je ten pravý? (2017) 

Přesně můj typ romantické komedie, milá, zábavná, odpočinková, sympatický lidi. Čerstvě rozvedená Alice ( roztomilá Reese Witherspoon) se na oslavě svých 40 tin seznámí se třemi mladíky, kteří se právě pokoušejí společně prorazit v Hollywoodu. Jeden jako režisér, druhý herec a třetí scénárista, co právě natočili krátký film, který zaujal pár důležitých lidí. Po afterparty u Alice, kdy se jeden krasavec probudí v její posteli padne nabídka, aby na chvíli zůstali bydlet v jejím zahradním domku pro hosty a protože jejich cesta za slávou teprve začíná a všichni mají hluboko do kapsy, nadšeně souhlasí. Brzy zjistí, že mají s Alicí jako dcerou zesnulého známého režiséra mnoho společných témat a všichni si užívají společných chvil, ačkoli je od sebe dělí víc jak 10 let. Brzy se zapojí do každodenních aktivit s jejími dcerami a pohodovou matkou, ovšem idylka končí ve chvíli, kdy přijíždí bývalý manžel,aby zjistil, proč jeho ex vzala pod svou střechu 3 cizí mlaďochy, jaký maj úmysly a jestli je nějaká šance, tuhle rodinu zachránit a získat zpátky Alice srdce. Jako pohodovej film to byl, neurazil:-)

plakát

Po strništi bos (2017) 

Herecký výkony slušný, hlavně představitel malýho Edy byl kouzelnej, ale příběh jako takovej nic moc, pár vtipných míst, jinak nuda. Nebyly to úplně vyhozený peníze za kino,ale od Svěráků jsme zvyklý na víc.

plakát

Živí mrtví - Milosrdenství (2017) (epizoda) 

Tak pro 1. díl 8. řady mám tři vysvětlení. 1) první díl natočilo 5 různejch režisérů, který k tomu dostali 5 různejch scénářů a pojali to každej po svým bez předešlý domluvy 2) byl to klip složenej z dílů celý 8. řady, přičemž největší schizofrenie byl kmet Rick 3) někdo se zbláznil..ale jsem si celkem jistá, že já to nebyla......

plakát

Sněhulák (2017) 

Sněhulák je dost rozporuplný film. Na jedné straně charismatický a jako vždy výborný Michael Fassbender v roli Haryho Hola, jehož detektiv je ožralá troska tak akorát,aby bylo ještě pořád uvěřitelný, že se ze dne na den vzchopí a vyřeší nějaký případ. Myslím, že jeho ztvárnění oblíbeného detektiva z knižní předlohy nikoho neurazilo.Má sympatickou kolegyni a norské exteriéry a padající sníh dodá filmu přesně tu ponurou severskou atmosféru, kterou detektivky Jo nesba mají. Jenže první půlka filmu je dost utahaná, děj né úplně souvislej, chvílema nevíte kdo je kdo a jestli má ta která postava vlastně vůbec nějakej význam (no některý nemaj prostě!) a to už jste jednou nohou skoro z kina. Díky bohu se druhá půlka trochu rozjela v nějakou větší akci,ale 2h byly zbytečně moc, respektive dalo se v nich říct daleko víc a ne všechno prostě dávalo smysl a to fakt nesnáším. Pamatuju si,že knížka se mi hrozně líbila, i když jsem si nepamatovala rozuzlení,ale na 4* to fakt není,ani za umolousanýho i když pořád sexy Fassbendera a nějak jsem odcházela z kina s pocitem, že vlastně nevím, jaký přesně měl vrah motivy. No nic, jdu si přečíst znova knížku,ale nepotěšili mně jakože vůbec a to tenhle žánr miluju. A jako pochopila jsem že Hary skončil bez prstu a vůbec mu to nekrvácelo? Jo a ještě jak tu všichni odkazují na Wind river, tak to mně teda nebavilo podobně, takže možná zasněžený pláně a nedostatek akce nejsou nic pro mně.

plakát

Hora mezi námi (2017) 

Zásadním problémem tohoto filmu je nulová chemie mezi Kate Winslet a Idrisem Elbou. On je sexy nemluvnej doktor s bolavým tajemstvím, ona odkvetlá kopretina, která nezapře svoji povahu novinářky a při první příležitosti se v jeho soukromí začne vrtat. Dohromady to prostě nefunguje a při jejich milostný scéně asi trpěli všichni i s režisérem, jinak by si nemuseli vypomáhat trapenejma prostřihama do společnejch scén, první pohledy atd. Chemie nula prostě. Příběh jako takovej by nebyl špatnej, snaha o přežití v horách po pádu letadla skýtala jistej potenciál, kdy se ale tak urputně tlačilo na pilu, že jsem se o osud hlavních hrdinů nedonutila bát. Navíc každá dramatická scéna která přišla byla v zápětí rychle vystřídaná nudou, dlouhejma dialogama o ničem a bylo to tak nějak prostě uměle poslepovaný dohromady a Kate byla radši pro jistotu čtvrtku filmu v bezvědomí. Konec radši komentovat nebudu, i když poslední část filmu mně paradoxně začala i trochu bavit, především ve chvílích kdy ty dva nebyli pohromadě a začaly na povrch vyplouvat přece jen trochu uvěřitelný emoce. Každopádně myslím si, že se to dalo udělat mnohem líp, protože jestli jsou oba dva zmiňovaný v něčem dobrý, tak v hereckým projevu. No tady to nepomohlo.

plakát

Hříšnice (2017) (seriál) 

Jesicca Biel je manželka a matka malého chlapce, které změní celý dosud bezúhoný život jediný den na pláži. Během chvíle je obviněna z vraždy, ke které se také přizná, nemá ale nejmenší tušení, proč udělala to co udělala. Detektiv (Bill Pullman), který je pověřen vyšetřováním případu by sice mohl vše rychle uzavřít, má doznání, má očité svědky, má mrtvolu, co ale nemá je motiv a ten mu nedá spát. Ačkoli to ze začátku vypadá, že příběh jede podle jasné šablony..fanaticky náboženská rodina, drogy, možná nějaké to zneužití, v druhé polovině zjistíte, že vše je jinak, že se sice Jess její život už jednou pod rukama zhroutil, ne ale z důvodů, jak je to ze začátku naznačováno.

plakát

Případ Sloane (2016) 

Elisabeth Sloane je lobbistka a kromě toho, že je pekelně chytrá, hezká a má jazyk ostrý jak břitva, je fakt dobrá v tom co dělá. Možná i jedna z nejlepších.Taky je to pěkná mrcha, co má místo srdce kus ledu, slovo děkuji nezná, v noci nespí, bere prášky na úzkost a na sex si najímá eskort, protože na normální život nemá čas. Když se jednoho dne rozhodne, že pomůže malé nezávislé lobbistické firmě prosadit zákon omezující držení zbraní, rozehraje tím největší hru svojí kariéry, kdy proti sobě poštve nebezpečného protivníka v podobě konkurenční velké firmy, navíc bývalého zaměstnavatele, který se chová jak ukřivděný milenec a o to je nebezpečnější. Ve strhujícím závěru hraje vabank takovým způsobem, že vám spadne brada až pod sedačku, pokud tam už tak od druhé půlky nehledáte svoje IQ,abyste to všechno pobrali. Že je Jessica Chastain dobrá herečka, to jsem věděla už od filmu 30 minut po půlnoci, ale že budu bez dechu sledovat drama o lobbingu a myslet na to ještě druhý den, to mně teda ani ve snu nenapadlo.

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Seriál, kterej mně chytnul za srdce jako už žádnej dlouho ne, to je Cizinka. Když jsem začínala číst knížku, kde se hlavní hrdinka Claire, bývalá zdravotní sestra, zcela náhodou na svých opožděných líbánkách ve Skotsku "propadne" z roku 1945 na stejné místo,ale o 200 let zpátky, říkala jsem si WTF, jak tohle bude fungovat? O pár stránek dál jsem byla chycená, zamilovaná do hlavních postav, zamilovaná do příběhu, zamilovaná do líčení skotské vysočiny a místních poměrů. Nepamatuju si, kdy naposled se povedlo vybrat tak dokonale přesnou ústřední dvojici, kdy všechno co tak fungovalo v knížce, funguje ještě o 100% líp v televizi, stejně tak jako se povedlo absolutně dokonale vykreslit dobu, ve které se děj odehrává a najít úžasné a dechberoucí lokace ať už ve Skotsku nebo jinde, pařížská část se natáčela i v Praze. Caitriona Balfe přinesla do postavy Claire přesně tu správnou dávku ženskosti, moudrosti a zároveň odvahy a paličatosti jako knižní Claire a Sam Heughan jako Jamie kromě toho že je sexy jak blázen, je neskutečně čistá duše, statečné srdce a silný charakter a v některých scénách předvádí nejen oni opravdu neuvěřitelné herecké výkony, až se vám srdce chce rozskočit na milion kousků..... Chemie mezi nimi je neuvěřitelná a je to opravdu krásný příběh lásky a odvahy, kterou nerozdělí ani několik století.... 1.serie 110%, 2. serie 90% a aktuálně běží 3.serie, která zatím vypadá víc než dobře.