Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Příběh Alvina Straighta (1999) 

Silně emocionální film, propletený krásnými obrazy, moudrými větami a melancholickou hudbou. Vše bylo podáváno jednoduše, obyčejní lidé, obyčejná příroda, nic přestylizovaného, žádná vyumělkovaná emocionální ždímačka. Vůbec bych takový film od Lynche nečekal. Opravdu balzám na duši.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

No co bych k tomuto filmu napsal. Srdcovka, kultovka, bestovka.

plakát

60 sekund (2000) 

Film o krádežích aut, s Cagem a dredatou Jolie. Jednohubka. Scénku se skokem jsem si přehrával asi stokrát. Btw, kdo má něco kolem 2 mega, může si Eleanor pořídít.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

O tom, že je Justin Timberlake dobrý herec jsem věděl už dříve, takže jsem se na film těšil, i když s lehkými pochybnostmi o jeho přílišné mainstreamovosti. Hned od začátku mě uchvátilo pojetí „peněz“, jaké by mě ani ve snu nenapadlo. Film se odvíjí poměrně předvídatelně, ale baví a o to jde. Hezky zpracované rozvrstvení společnosti, nebylo sice nic originálního a v mnoha filmech jsem viděl i lepší, ale narážky na současný finančí systém a hrstku mocný, který jej ovládají, byly zřejmé i pro nezainteresovaného diváka.

plakát

127 hodin (2010) 

Miluju běhání v přírodě, takže už od úvodu mě jímalo vzrušení při představě běhat v takové americké divočině. Trochu jsem se obával, jak se bude příběh odvíjet při v podstatě nenáročném tématu. Moje obavy se však nenaplnily a viděl jsem napínavý příběh, který mě vtahoval do hlavního hrdiny, s kterým jsem naplno prožíval každou minutu trápení.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Nejsem určitě jediný kdo na film minimálně do půlky koukal jakože wtf. I po shlédnutí jsem trochu tápal. Doma jsem se musel podívat na rozbor a zjistil jsem, že se na film nemuselo koukat z tak složitého úhlu. Uvidím, jestli se po druhém shlédnutí něco změní, ale zatím dám jen tři hvězdy. Co se mi opravdu líbilo, byla práce maskérů. Bavilo mě poznávat kdo se za každou maskou skrývá a obzvláště Hugh Grant byl jako indiánský válečník skoro k nepoznání.

plakát

Walk the Line (2005) 

Po shlédnutí tohoto filmu jsem si stáhl best of Johnny Cash. Při poslechu alba jsem měl stejně rozporuplné pocity jako při sledování filmu. Život Cashe není asi nijak moc odlišný od jiných slavných hudebníků, ale film jeho příběh vypovídá bez servítků a herecké výkony, obzvláště Phoenixův daly filmu autentičnost.

plakát

Muž na Měsíci (1999) 

Tento film jsem viděl ve žlutém autobuse na cestě do Brna. Jediné co si vybavuji, že jsem byl naprosto unešen. Formanovo vyprávění příběhu je opravdu mistrovké. Už několik let si slibuji, že si ho pustím znovu.

plakát

Resident Evil (2002) 

Jakožto bývalý hráč pc her a milovník scifi byla toto naprostá lahůdka. Sexy Milla kosí zombíky, a bojuje proti superinteligentnímu počítači. Co víc si přát :) Vzpomínám na scény s dobrmany, laserovým tunelem, a hlavní nestvůra se taky povedla. Perfektní zábava, jen škoda, že další díly už trochu pokulhávaly.

plakát

96 hodin (2008) 

Film jsem shlédnul na doporučení kamaráda a na konci jsem si řikal jak jsem ho mohl tak dlouho odkládat. Možná proto, že akční filmy už moc nemusím, ale tento byl perfketní. Neeson exceloval a na obstarožního pána kosil jednoho zloducha za druhým s precizní jednoduchostí, která mě nepřestávala bavit. Takto bych si představoval moderní akční film, žádné superpřehnané bojové scény, ale uvěřitelné, jednoduché a přitom neuvěřitelné zábavné.