Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

V jako Vendeta (2005) 

O tomhle filmu se dost těžko píše. S takhle skvělým námětem se z toho dalo "vykřusat" mnohem víc. Hodně naivní vykreslení totality dává tušit, že autoři neměli ani ponětí, o čem vlastně točí. Hlavní hrdina s fenomenálním hlasem Huga Weavinga je sice charismatický, umí bojovat s meči, slušně recitovat - ale přesto je až příliš extremistický, tedy podobně jako ta nenáviděná vláda, i když jiným politickým směrem. Kdybych prožívala dění ve filmu jako běžný občan, kdo by mi zaručil, že náš nový "osvoboditel" nebude stejný jako předchozí diktatura? Jasně, i v komixu byl "V" rozporuplná postava, ale v tom filmu to vypovídá i něco o hlouposti davu, který se nechá prakticky kýmkoliv strhnout. Kdyby se film držel více komixové předlohy, určitě by to dopadlo líp, už teď chybělo málo aby to byl vyníkající film.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Úžasně kouzelný film nejen díky fenomenální hudbě Dannyho Elfmana, ale také zásluhou typicky skvělého Johnyho Deppa, který se v tom Edwardovým oblečku umí dojemně a mírumilovně tvářit, takže ani nevadí že tam toho moc nenamluví. Na romantické filmy se obvykle nedívám, ale tohle bylo úplně jiné než by si člověk myslel, bylo to totiž lepší - a na to je Tim Burton proslulý expert, dělat neokoukané, kouzelné filmy. Nutno říct, že je to jen dobře.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Tenhle film je prostě LEGENDA. Skvělý scénář, přemíra absurdních situací a vtipných hlášek dělá film nepřehlédnutelnou ikonou novodobé kinematografie. Jednoznačně palec nahoru!

plakát

Temný rytíř (2008) 

Úžasný film! Děj vás chytne hned od začátku a nepustí až do konce. Mne ten film naprosto ohromil, Batman je můj nejoblíbeňejší komixový hrdina. Joker v podání Heatha Ledgera správně ujetý, a pronese několik hlášek. Atmosféra ponurého Gothamu je skvělá a dodává filmu na stylovosti. Hudba od Hanse Zimmera a J. N. Howarda byla nezapomenutelná. Palec nahoru pro Christophera Nolana, který všem ukázal jak má vypadat správný komixový film. Jasných 5*.

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

Je zajímavé, že tenhle seriál je asi jediný, který ve mě vyvolává velkou nenávist a zlost pokaždé když o něm zaslechnu upoutávky. Taková směs obskurních a přihlouplých příběhů, všudepřítomné (už neskrývané) reklamy se už jen tak nevidí. Nejvíce vtipné bylo, když Nova nedávno slavila výročí a uspořádala veřejnou prohlídku ateliérů, kde se tento brak natáčí - fanoušci byli schopni na prohlídku čekat hodiny a hodiny... Celostátní vymývárna mozků v praxi.

plakát

Ozvěny mrtvých (1999) 

Jedním slovem - Vynikající. Co víc na tohle říct? Když má film děj, myšlenku i dostatečnou hloubku, vzniknou z toho zpravidla skvělé filmy. A Ozvěny mrtvých skvělým filmem jsou.

plakát

Babovřesky (2013) 

Odpuste mi ten výraz, ale připadá mi, že Zdeněk Troška s každým jeho filmem na diváky chrstne kýbl sraček. Podívala jsem se na trailer, který je sám o sobě příšerný, a kdybych zvládla sledování tohoto pseudofilmu - tak určitě by tohle byl odpad. Troška klesnul i pod úrověň dna. Bravo!

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

Úplně první dojem z filmu: neuvěřitelné zklamání. Zřejmě jsem po fantastické jedniče čekala něco, co nešlo splnit. Děj byl docela zmatený, dialogy plytké (a až nechtěně vtipné) a v neposlední řadě mizerné herectví snad všech postav (čest vyjímkám). Přišlo mi velmi nudné, že tvůrci zařadili většinu děje do Sionu, protože prostředí Matrixu je o mnoho atraktivnější. Ve filmu se vyskytlo mnoho nových postav (třeba dvojčata), ale nedozvídáme se o nich více informací.Je tu také spousta skvělých triků, kterých je skoro příliš. Bála jsem se, že to tak dopadne, a tak Reloaded u mě vysloužil pouze 1* za povedený vizuál, jinak je to docela tragédie.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Stále vynikající podívaná, i když nedosahuje kvalit prvního dílu. Trojka je oproti předchozím filmům dost jiná, temnější atmosféra a méně vtípků dává filmu odlišný charakter. Robert Downey předvádí ve filmu opět skvělý výkon a Tony Stark je díky němu dost realistický. Dvě hodiny utečou jako voda, i když ve filmu jsou sem tam nějaká hluchá místa. Dobrý nadprůměr 4*. PS: Ta demolice Starkova sídla stojí za shlédnutí.