Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (812)

plakát

Brestská pevnost (2010) 

Historie ,kterou mám ráda byla lidem mé generace zkreslována. A to tak natolik výrazně,že události kolem druhé světové války jsme díky neuvěřitelnému množství propagandistických filmů vnímali jako těžko uvěřitelné až směšné.Mělo to přesně opačný účinek.Postupně se proto snažím dozvědět co nejvíce dostupných seriozních informací a také pochopit myšlení lidí,kteří tyto události prožívali.Myslím si,že to co ve filmu vypadá jako patos je jen výchova,která v tehdejším Sovětském Svazu byla všeobecně známa.Na druhé straně být zajat bylo pro stranu a vládu totožné se zradou. Zkrátka stalinistická výchova nutila lidi upřednostňovat komunistické ideály před cenou života.Proto nakonec za cenu nesmírných obětí na životech,který pro Stalina nic neznamenaly válku vyhráli.Doufám,že jestli existuje peklo tak tam Stalin trpí. Díky za typ Sarkasticovi.

plakát

Brooklyn (2015) 

Žádné velké drama na plátně,ale přesto se o drama jedná.O drama, které se odehrává v nitru člověka,který opustí místo ve kterém vyrostl a vydá se do odlišného světa.Velmi jemné a citlivé a přesto občas vyvolává v divákovi lehké zatrnutí. To když se bojí o tu něžnou osůbku.Bojí se, aby se neztratila v tom velkém světě a aby jí někdo neublížil.

plakát

Byl to syn (2012) 

Velmi osobitý snímek,který mě velmi potěšil a pobavil.Specifický a ojedinělý způsob vyprávění činí film nesmírně laskavým a něžným.

plakát

Capitani (2019) (seriál) 

Náhled do života v lucemburské vesnici a zjištění,že problémy jsou v západní civilizaci totožné. Jen nevím, jestli je to uklidňující, nebo zneklidňující.

plakát

Capote (2005) 

Filmová lahůdka s třešničkou Philipem Seymourem Hoffmanem. Je to už 6 let co odešel a je věčná škoda,že už nás neoblaží svým fascinujícím hereckým uměním.Nikdy na něj nezapomenu!!

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Velmi uvěřitelný Matěj Hádek. Podivný Alexej Pyško,který se tváří,že ničemu nevelí a jen čeká jak to dopadne. Jestli to nějak vyšumí. Možná jsou takoví velící. Vyhořelí a unavení jako když řeší přepadení banky 3x v týdnu.

plakát

Cesty Páně (2017) (seriál) 

Moc mě mrzí,že to u nás tak dopadlo po Bílé hoře.Taková církev by se mi líbila víc.Nesnáším pokrytce a těmi se bohužel katolická církev jenom hemží.No a hlavně postavení ženy se v této církvi vůbec nezměnilo.Proč nemůže být žena knězem? Divím se,že nás stále nepovažují za čarodějnice! Nebo možná považujou?

plakát

Cizinec (2020) (seriál) 

Mám ráda seriály,které vás nechávají po celou dobu v napětí a nemají hluchá místa. A přesně to dostanete a to plnou porci. Angličani to vždycky uměli.

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Úžasné interiéry a ještě úžasnější exteriéry.Někdy trochu moc romantiky,ale když přivřu oči a vzpomenu jak mi seriál zpříjemnil drsné lednové večery plné deprese tak mě ovládne vděk a musím dát 4.