Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (3 061)

plakát

Červený trpaslík - Série 12 (2017) (série) 

Nejlepší série od osmé, jeden mizerný díl, jinak 5 povedených a platných zářezů. Místy uspěchané a spíchnuté horkou jehlou, hlavně konce epizod a uspěchané vtipy bez správného načasování. Uvítal bych rozlučkový TV film a dojemný a ucelený konec seriálu, další série už raději ne.75%.

plakát

Červený trpaslík - Skokan (2017) (epizoda) 

Nevim jestli nejlepší díl 12. série, ale povedený určitě ano. Má to ten Trpasličí šmrnc a hlavně camea dvojice původních herců dost potěšili včetně původních lokací a kostýmů, ve kterých se seriál odehrával. Kdyby se nějakým způsobem seriál vrátil k tomuto konceptu nezlobil bych se, na poslední díl ale pořád ne dost silné a jako celá 12. série zbytečně zkratkovité, nedodělané a místy spíchnuté horkou jehlou. To je asi největší slabina 12. série, ten neustálý přítomný pocit uspěchanosti, jako by snad měli všichni příští týden umřít. Místo 13. série bych uvítal 90 minut dlouhý film. S Kochanskou, robíky, kapitánem, Hollym a rozloučením jakým jiným, nežli happyendovým s návratem na zemi. I když 12. série je zatím nejlepší od osmé, těžko říct, jestli tvůrci ještě zvládnou jednu celou sérii a kdy a hlavně jak se rozhodnou trpaslíka ukončit. Já už bych nějaký ucelený a hlavně nostalgický konec uvítal.70%.

plakát

Červený trpaslík - M-Corp (2017) (epizoda) 

Zase kousek slabší než předchozí díl, ale v rámci série dostačující a zábavný. Dvanáctá série si zatím jako jediná kompletně obhájila svůj důvod vzniku. V desáté sérii byl skvělý jeden díl a jeden dobrý, zbytek brak. V jedenácté jsou skvělé dva díly a jeden dobrý a tři naprosto mizerné, tady je zatím skoré nejlepší, 4 parádní díly a jeden o kterém snad už nikdy nebudu muset mluvit. Teď už jen doufat, že se povedlo finále. Ze tří posledních sérií se udělá pohodový výběr který se může hrdě přiřadit k původním 52. legendárním dílům a obhájí si svoje místo v univerzu Červeného trpaslíka. Dvanáctá série dává naději na důstojný konec téhle legendární party.70%..

plakát

Červený trpaslík - Robokracie (2017) (epizoda) 

Ano jak už někdo napsal, naprosto typická epizoda Červeného trpaslíka. Chemie dílu přesně jako za starých časů, neskutečná kadence hlášek a velký návrat švitorky švitořícího toustovače, švitorka sem já a toustuji rád. Takže, dá si někdo toust?80%.

plakát

Červený trpaslík - Časová vlna (2017) (epizoda) 

Jediný kolosální přešlap téhle série. Pointa příběhu sice chvályhodná, ale příšerně natočená. Každá postava mimo ústřední čtveřici je na přesdržku, hlavně ten buzerant co je uvítá na lodi. Tak nesympatické herce a dialogy jsem v tomhle seriálu ještě nezažil. Úvodní scénka a rozmluva v kokpitu Cosmicu je v pohodě, stejně jako vnitřní Rimmer a dialogy při jeho odstraňování, ale to vše mezi tím je příšernost. Nejhorší díl Červenýho trpaslíka ever.40%.

plakát

Já, padouch 3 (2017) 

Třetí díl vsadil na příběh a odstavil Mimoně úplně do pozadí, za čož jsem tvůrcům vděčný, protože jak u předchozích filmů fungoval děj hlavně s nima a veškerý humor stál na nich, tak tady dokáže scénář bavit i bez nich a to je v týhle sérii nevídaný jev, ale diváci už asi tak nadšení nejsou. Já jo. Gru se tentokrát postaví perfektnímu osmdesátkovýmu záporákovi, navíc hudba z té doby to osvěžila mrtě a dějová linka s Gruovým bratrem Dru byla super. Animák paradoxně víc pro dospělý kteří vyrůstaly na osmdesátkových béčkách a muzice. Do mýho vkusu se to trefilo perfektně.75%.

plakát

Monstrpavouk (2013) 

Stejná konina jako Lavalantula nebo Sharknado, ovšem s lepším hereckým obsazením i rozpočtem. Pár scén docela překvapí, hlavně vraždy pavouka jsou dobře natočený, ale jinak je to druhořadý brak který i přes lepší momenty bohužel prokazuje více svou neschopnost o pokusy stát se něčím lepším, než již zmíněné SyFy braky pro psychopaty, Tyhle sračky se musí hodnotit s nadhledem, ale i jedno podívání dá zabrat.30%.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Co dodat, když Českému buranovi stačí film jako Kameňák k radosti a tvůrcům přinese miliony za návštěvnost, tak jak si asi povede o dva levely lepší pohádka, která je ale pořád neskutečně buranská, Čechovi to prostě stačí. Neřikám, že to není občas fakt sranda, on je Trojan prostě skvělej a navíc ve dvojici s Dvořákem tvoří dokonalé herecké duo. Ale tím to končí. Vše kolem je papundekl hadr, děj se točí v kruhu a to doslova. Dvě postavy chodí, mluví a nebo je někdo honí dokolečka po studiu. V ději se objeví naprosto strašné scény a to zavěšení tý malý holky na hák, to tvl prostě nemá v takovém filmu co dělat, líbání Kerekes čertem to už sem šel úplně do kolen, ta je navíc ve filmu opět jen jako ozdoba která svojí tvářičkou a dekoltem dostává roli za rolí bez jediného náznaku hereckého talentu a odpustitelná, leč hloupá postava párkaře....to sme doma taky protlemili. Jednička je mnohem lepší, je pohádkovější a opak tvrdící recenze i většina dokládají rozklad naší doby a neskutečně nízké cíle a pokřivené hodnoty. Navíc Polívka v roli záporáka naprosto nedůvěryhodný, ta role mu nešla věřit vůbec, měli jí dát Donutilovi, tomu kreténovi by šla k duchu daleko lépe. Nečekal jsem od toho nic, pobavil se pár gagy, ale i se místy zhrozil, co za místy pokřivenou věc dokážete napasovat do role nejúspěšnějšího filmu roku 2016 a nástupce takové legendy, jako jsou S čerty nejsou žerty. Vladimír Dlouhý udělal v hrobě tři vrtule.50%.

plakát

Wind River (2017) 

Ukázkový případ neskutečně nadhodnoceného filmu. Ano řemeslně je to naprosto výtečné, herci precizní a především Graham Greene jako šéf místní policie je famózní, ale to každy na plátně včetně Rennera a překrásné Olsenky, jejíž zadeček mě na chvilku schodil ze židle. Atmosféra zasněžené krajiny je taky úžasná, ale dámy a pánové to vše v ději jak vyňatém z druhořadého televizního krimi seriálu. Čekal jsem nějakou mysteriózní atmosféru, děsivý příběh plný záhad, nebo brutálního sériového vraha a ono se to přes skvělou atmosféru a dokonalé herecké výkony dohrabe k pointě, kterou by napsal každý uživatel ČSFD i pod vlivem třech lahví rumu. Neskutečná ostuda takhle shodit tak perfektní řemeslnou práci všech tvůrců. Kdo tady píše, že má Sheridana radši jako scénáristu než režiséra nemá všech pět pohromadě. Jelikož scénář je právě citelná slabina všech jeho prací. Ano, režisérsky naprosto zastínil své scénáristické schopnosti. Čekal jsem daleko, daleko víc. Dobrý film to je, to ano, nenudí a je zručně natočený, když je ale pointa tak slabá, nemůžu dát víc %. To vám fakt stačí tak málo, že se tak lehce necháte opít rohlíkem? Já teda potřebuju kvalitní Skotskou a ne vyluhovaný pytlík čajových zbytků z televizní kriminálky.68%.

plakát

Zamilovat se (2017) (studentský film) 

Jako celovečerák by to bylo kouzelný? Really? Nestačí, že dnešní doba homosexuály plně toleruje, toleruje jejich sňatky a adopci dětí, to o nich budeme ještě točit animáky které budeme podsouvat naším dětem? Ne díky, až naše děcko přijde a řekne, hele sem bukvička, v našem případě lesbička, nemám s tím problém, ale nehodlám jí tím formovat v dětství. Ty vole, tahle doba je fakt měkká.