Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (23)

plakát

Něžné vlny (2013) 

Moc hezký, nenáročný, oddychový film, kdy se konečně zastavíte, zasmějete, zavzpomínáte a zamyslíte zároveň. Nevím, co by si kdo přál občas ještě víc v tom kině zažít. A mně se Robert Cejnar líbil moc. Nehodnotím jeho herectví, ale myslím si, že přesně takto to mělo vypadat. Nesmělý, neprůbojný, milý, hodný, něžný, skromný............ To z něho čišelo, a za to může on, ne jen režisér. A pro Jana Budaře deset hvězdiček. A těším se, až to uvidím podruhé, že se konečně díky němu zase zasměju. A berte ten film prosím opravdu s humorem.

plakát

Revival (2013) 

Celý film mě bavil. Pokud jsem se zrovna nesmála, určitě jsem se celou dobu usmívala. Po dlouhé době český film, na který se budu těšit vidět ho podruhé. A hudba, ač nejsem rockový fanoušek, tak ta je za 100%!

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Taková velká nepřirozeně žlutá namíchaná limonáda v dokonale nablýskané sklenici, kterou takto dokonale nablýskanou ale ve skutečnosti nikdy nikdo neviděl………s obrovskými bublinkami, které ale nikdy nevyprchají, protože je to jen umělé nic, které ani k vypití snad nemůže být určené. A spousta rámusu, kdy jsem měla sto chutí utéct……. Mohl to být velký příběh, velké emoce....... bohužel je to jen ta limonáda. Vybrala bych si z celého filmu jen dvě scény, jednu s nádechem komedie (co tam však dělala, to nevím!), druhou beze slov, nebudu prozrazovat které to jsou……. A to se mi už dlouho nestalo………… Poslední asi třetina filmu ujde.

plakát

Piano (1993) 

Měním hodnocení na nejvyšší…. Díky překrásné hudbě, která ale byla umocněná tak emotivním příběhem, a takovou zvláštností a oduševnělostí hlavní hrdinky, na který nemůžu stále zapomenout….. Na tento film se už asi nikdy nepodívám, už by nepřišlo nic z toho, co se dá zažít při prvním shlédnutí……. Stačí jen poslouchat hudbu, která bude navždy spojená s Adiným osudem (a jedno bez druhého je prázdné) a vzpomínky……

plakát

Kmotr (1972) 

První film s Al Pacinem, co jsem viděla. Asi k neuvěření. Od teď chci ale vidět všechno!!!!!!

plakát

Nebezpečné hry (1998) 

Tak už chybělo akorát, aby ti dva, Sam Lombard a detektiv Ray, byli nakonec homosexuálové a milenci, to by teda opravdu, ale hodně opravdu dost přehnali………… takhle to jen přehnali!:-) Ale jinak to nebylo špatné a bylo na co se dívat. Dvě hvězdičky, to bych byla asi nespravedlivá.

plakát

Zvonilka: Tajemství křídel (2012) 

Všechny díly o Zvonilce jsou moc hezké, každý je úplně jiný, a každý má svoje kouzlo. Tenhle díl je ještě o trošku víc kouzelnější:-) Opravdu nejhezčí díl, asi i proto, že byla konečně možnost vidět ho v kině a ve 3D. Všem maličkým i velkým doporučuji, je to krásná, milá, citlivá, dojemná a poučná pohádka. Pokud můžu radit ale, kdo ještě neviděl díl první ZVONILKA, podívejte se nejdříve na něj, pak Zvonilce daleko více porozumíte, proč je to taková rošťanda, a hlavně, jak se víla narodí a kde se bere její talent..............

plakát

Amadeus (1984) 

Původní kratší verze se mi líbila víc, to bych hlavně chtěla říct. Jinak nádherný film. Nádherný. Mozartova hudba se slovy vyjádřit nedá, takže se nevyjadřuji......... A že fikce? O to přece u takového filmu né, že nejde:-) A věčné téma a v jakékoli době platí , že úspěch se neodpouští, závist je nesmrtelná a jejím posledním stupněm je nenávist.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Poslední víkend (2004) (epizoda) 

100%....určitě hlavně díky Henriettě, poetice, krásné hudbě a emotivnímu závěru. A jestli se zdá tento film někomu příliš rozvleklý, právě to se mi líbí...... líbí se mi, když je tam čas na poetiku a na přemýšlení samotného Poirota. To u seriálu občas chybí, tam je toho časového prostoru na vyřešení celého případu málo.