Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Knights of Badassdom (2013) 

Jako LARPer a muzikant jsem si to náramně užila. Nenudila jsem se jedinou vteřinu! Upřímně jsem se zasmála i skoro uronila slzičku nad statečným Sirem Hungem. Na jednoduše vyrobený kostým hustokrutopřísného démona je třeba dívat se trochu s nadhledem, vždyť se jim to náramně povedlo! Co já bych za takový dala. :D Na pět hvězdiček tento film nemá, ale čtyři si ode mě právoplatně zaslouží.

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Zezačátku mě to bavilo, pak přišel zlom, kdy mi to všechno začalo připomínat Twiligth a podobné upírsky-citové krávoviny, tak jsem začla mít trochu odstup. Od té doby nevím, co si o Upířích denících mám myslet, protože hlavní postavy mi už nepočet dílů lezou na nervy a ostatní postavy se od 4. série trochu schovávají do pozadí, takže nemám proč pokračovat ve sledování. Třeba se k tomu ale jednou vrátím a znovu najdu zálibu. Do té doby - slabota!

plakát

Somrák s brokárnou (2011) 

Po shlédnutí traileru jsem čekala víc dobrých krvavých scén (ne tak hloupých, jako ruka ohoblovaná sekačkou na kost a následně použitá k propichování místo nože) a trochu víc vtipu (narozdíl od rádoby tajemně zakodovaných moralistických výkřiků, jak bychom se neměli chovat). Možná jsem až moc náročná, což se mi vymstilo tím, že jsem se ve výsledku vlastně nudila. A to mám béčkový krváky jinak ráda!

plakát

Vévodkyně (2008) 

Pro mě osobně jaksi nemastné, neslané, nudné. Užila jsem si jen kostýmy, na kterých ulítávám vždycky, nic jiného mě nezaujalo (lepší pastvu pro oči mi přinesla i Marie Antoinetta z roku 2006 nebo rovnou taková Kletba zlatého květu). Všechny postavy mě vytáčely, pokud byly na plátně déle jak 5 minut kvůli všem těm protahovaným a předvídatelným výstupům. Bože můj, už nikdy nedopusˇt, abych koukala na historické drama!

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Akční svými střílečkami, někdy přehnanými mlátičkami, nabitý skvělými hláškami, rozesměje vás, zatají vám dech, vzruší vás. Prostě fakt dobrej seriál, jen kdyby se zas amíci nehnali za penězi a nedělali jednotlivé díly tak zdlouhavé. Asi by se mi to líbilo víc jako tříhodinovej nabouchanej film. 4 zasloužené hvězdy!

plakát

Varieté (2010) 

Už během prvních 5 minut mě, s prominutim, na*sralo všechno, co mohlo - přes okázalé vykrádání choreografií z mého oblíbeného Kabaretu a plácání o jakýchsi naprosto bezvýznamných kravinách až po nechutně předvídatelné až trapné chování postav a ježimarja, musela jsem to prostě v půlce vypnout a vymazat z hlavy... :( Holt škoda, vypadalo to slibně.

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

Naprosto zbytečný film, ale tak úžasně nabitý vtipem, absurditou a drogami (takovou kombinaci já ráda), že se doteď musím smát! Jednou by se mi líbilo jet na podobný výlet a potkat v barech ještěry a ďábla v pokoji a zápasit s kolotočem a kupovat si opičáka a vůbec... Jsem z toho unešena! :D

plakát

Srbský film (2010) 

Pro mě je Srpski film nový a prapodivně zajímavý náhled do zvrácených a nízkých choutek člověka (ne že bych hororových úchyláren neviděla dost). Zaujal mě ten divoký, odvážný skok mezi idylkou a humusem, kdy na jedné straně funguje pornorodina zcela normálně, jako každá jiná, a erotika je prostě brána jako samozřejmá věc a nikomu to nevadí, neskodí, neubližuje, nepohorsuje, atd. Pak se najednou otočí list a ejhle - z erotiky je hnus, humus, strasidelná věc! .... Nu a dalsí věc, která mě zaujala, je ten úžasný výsměch človečenstvu ve formě sobeckého oblbnutí chudáka pératého hlavního hrdiny, střídání role oběti a neoběti (no považte, kdo na tom byl vlastně nejhůř?) a totální rozpad a ztráta vseho milovaného (toho se lidi přece bojí nejvíc, žeano). Celý ten film krásně útočí na nás všechny.

plakát

Dravci (1999) 

Čekala jsem všechno možné, jen ne to, co jsem nakonec viděla - úžasná kombinace boje o přežití a černého humoru (několikrát jsem musela zastavit film, jak jsem se dusila smíchy, což by jeden do hororu zrovna moc neřek). Občas byl děj trochu padlý na hlavu, každopádně tento drobný nedostatek se dá odpustit, vezmeme-li v úvahu to, že při sledování zažijete jak napětí a strach, tak i trochu oddechu. Co si z tohoto filmu však odnesu navždy je poznatek o zdraví prospěšnému lidskému masu. Hodlám si spestřit jídelníček co nejdřív. :)

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Na Sherlocka jsem se věru velmi těšila, leč od Ritchieho mi vůbec nesedl a dost mě to zklamalo. Vždycky jsem měla utkvělou představu Holmese jako gentlemana s chladnou hlavou a odstupem, kdežto zde mi byl předložen jako nějaký akční hrdina skákající po střechách, bojující v ringu a kdo ví co jestě… Musím sice uznat, že se mi prostředí, efekty a vůbec celé podání filmu líbilo – kéž by to však nebylo ve spojení s Holmesem :(.