Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (744)

plakát

A budou tam žít lidé (2020) (seriál) 

Ukrajinský, a já věřím, že víceméně pravdivý, pohled na dějiny jedné vesnice a hlavně lidí, kteří v ní žijí. Pěkně ukázáno, proč Ukrajinci nemohou mít rádi Rusy, kteří jim přinesli jen válku, utrpení a hlad. To, co museli lidé tehdy vytrpět se ani slovy popsat nedá. Celý život dřina a když už se člověk na něco zmohl, přišla revoluce, která jim rukama těch nejhorších budižkničemů, lemplů, lůzy a pakáže, všechno vzala. Je tady krásně vidět, jací lidé se tehdy přidali k bolševické revoluci, většinou ta největší chátra, co větřila majetek bez práce, naivní idealisté a psychopati. Podle toho to také všechno dopadlo.

plakát

Fotograf (2015) 

Příběh jednoho pošuka, kterého zcela vycucla jedna pořádně vychcaná štěnice. Nepochybuji, že ŠS, je přesně taková vychytralá, chamtivá a bezskrupulózní mrcha jako ve filmu.

plakát

Údolí stínů (2002) 

Nablblá propaganda, ve které si si divák zapamatuje akorát Gibsona, jinak nikoho, což není divu při tom, jakou mají životnost.

plakát

Smrtící ticho (2020) 

Mimořádně hloupý thriller nebo jak to mám nazvat, hlavní hrdina je sice vypita troska, ale v případě potřeby unese nejen zásah ostepem, ale i střelnou ránu, aby sám v pohodě ulovil vraha.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Fantastická a obrovská práce všech zúčastněných, když si uvědomím , kolik to muselo dát práce, rád se riálu odpustím drobné vady na kráse, zejména barevnost, která tehdejší době skutečně neodpovídá. Lidé jsou tam oblečeni jak ze žurnálu, což si fakt nepamatuji, zato si pamatuji příšerné a šedé oděvy nevalné kvality všude okolo s minimem barev. Rád bych vyzdvihl herecké výkony, většina herců je skvělá a na svoje role se mimořádně hodí, ovšem Nina Divíšková a Sváťa Skopal jsou vynikající. Ne, socialismus nebyl ideální a ani pohodový, naopak, často to byl pěkný vopruz i pro ty , co drželi hubu a krok, natož pro ty, kteří se s režimem smířit nechtěli, ale byli jsme mladí a na to člověk rád vzpomíná. A vzpomínek mi tento seriál poskytl vrchovatě.

plakát

Imawa no kuni no Alice - Episode 3 (2022) (epizoda) 

Spoiler, byť to musí být každému jasné: Pěkná scéna těsně před smrtí Kjúmy: "...tak takto vypadá smrt? Není to tak špatné, nelituji ničeho..." Škoda že Kjúma dostal tak málo prostoru. Velká škoda.

plakát

Rodina (2021) (seriál) 

Vcelku nudné přetahování se Miloševiče a srbské vlády natočené poměrně zábavně, ačkoliv zkrácení by tomu velmi prospělo, přece jen sledovat Miloševiče a jeho pomatenou rodinu bylo občas nad moje síly.

plakát

Přítelkyně z domu smutku (1992) (seriál) 

Skvělý seriál s vynikající Ivanou Chýlkovou, za kterou ostatní herečky nezaostávají ani o píď. Všechny jsou výborné.