Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Nejlepší psycho-thriller co kdy byl natočen. Dokonalé herecké výkony, scénář, režie, hudba...prostě vše. 7 těch nejšílenějších vražd v jednom filmu, kde se šílenec snaží spasit lidstvo poukázáním na zkaženost dnešního světa potrestáním sedmi "provinilých". Nejsmutnější na tomhle filmu je to, že divák to znechucení ze světa trochu musí s Johnem Doe sdílet...

Absolvent

Absolvent (1967)

Dustin Hoffman se tak dlouho chtěl stát hercem, až si ho tahle role prostě našla. Přeměna - ze stydlivého puberťáka do bezstarostného klátiče jedné MILF-ky, posléze do zamilovaného zoufalce - to prostě nejde nemilovat. Ale možná by mi to taky, jako snad všem mým přátelům, přišlo jako přeceněná romanťárna, kdyby mi tady Katharine Ross nepřišla tak neskutečně nádherná. Anebo kdyby sem písně Mrs. Robinson a Sound of Silence tak moc nepasovaly. Vlastně asi ani nevím proč ten film tak žeru :)

Vůně ženy

Vůně ženy (1992)

Tenhle film prostě miluju. Aneb jak slepý ex-mariňák vzal s sebou na "dovolenou" snad jediného člověka, který se mu v pravou chvíli nemohl nepostavit do cesty. Minimálně jednou do roka si musím Franka Sladea opětovně pustit do hlavy, protože všichni bychom někdy potřebovali trochu zušlechtit ego jeho moudrým cynismem.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Vsadil bych se, že tenhle film pomohl zmírnit xenofobii a rasismus mezi lidmi víc než snaha všech politiků světa dohromady. A ještě to musí každýho člověka s mozkem bavit. Klobouk dolů.

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Dokonalé drama. Je hřích, že Rooney Mara za tuto roli nezískala Oskara - to se opravdu jen tak nevidí. Režie Davida Finchera podbarvená jedinečnou hudbou (mnou milovaného) Trent Reznora dává tomuhle filmu tak napínavou atmosféru, že jsem místy snad ani nedýchal. Geniálně hořkosladký konec mě pak dostal už úplně. Knihy jsem (naštěstí) zatím nečetl, ale hned jak si překopu svou TOPku, je objednám. A původní švédskou verzi zatím asi vidět nepotřebuju, lepší totiž snad být ani nemůže.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Dlouho jsem si tenhle slavný a skvěle hodnocený film nechtěl pustit. O to víc mě pak dostal. Některé filmy zestárnou už během pár let, tenhle snímek bude mít stejný dopad na lidi i třeba za sto let. Prostě opus o tom, že demokracie je pořád nejlepší zřízení co známe. Jen kéž by na světě chodilo víc takových Henry Fondů a Voskovců...

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

"I've never seen so many men wasted so badly." Clint Eastwood v jedné ze svých nejlepších rolí.

Pianista

Pianista (2002)

Filmy o II. světové válce mám rád, snad proto, že mě děsí, nebo možná fascinuje, jak NEDÁVNO byli lidé schopni nechat vše zajít až tak daleko ( ne, že by teda dnes byl na tom svět o moc líp). A žádný film mi nedokázal absurditu všeho toho násilí a utrpení zprostředkovat tak přesvědčivě jako The Pianist.