Reklama

Reklama

Volání netvora: Příběh života

  • Česko Volání netvora (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Conor O'Malley (Lewis MacDougall) se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky (Felicity Jones), kvůli které musí Conor trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou (Sigourney Weaver). Navštěvuje jednu z britských škol, kde se každý den musí potýkat s akademickým nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože Conorův otec (Toby Kebbell) se odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (323)

POMO 

všechny recenze uživatele

V Arrivali sa lúčila matka s dcérou, tu lúči syn s matkou. Vážnejší, temnejší a myšlienkovo hlbší film než Spielbergov hravý The BFG, s ktorým sa núka porovnanie. A Monster Calls je vlastne ďaleko viac smutnou drámou, než fantasy dobrodružstvom. Všetko v ňom sa točí okolo rodinných vzťahov a fantasy prvky sú iba prostriedok, ako príbeh priblížiť deťom. Neviem ale, či by som svoje deti chcel zaťažovať tak smutnou témou. Na pripomenutie si niektorých hodnôt je to ideálne skôr pre dospievajúcich. Tí ale dajú prednosť odtieňom šedej. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že filmy ako "A Monster Calls" by sa mali robiť. A malo by ich byť viac. Pretože tu máme konečne film, ktorý je určený pre celú rodinu a nebojí sa ísť do trošku iných teritórií. Nie je všetko šťastné. Nie všetky príbehy končia s "Happily Ever After". Ale majú tým pádom oveľa viac šarmu a uveriteľnosti. Pretože tento film rozpráva o témach, ktorým sa v rodinných filmoch vyhýbame skoro pravidelne. Hnev, bolesť, dospievanie a prechádzanie z obdobia jedného veku do druhého. Ako sa v úvode povie - "Je to príbeh chlapca. Príliš starého na to, aby bol ešte chlapcom, no príliš mladom na to, aby bol mužom. A to je presne to čo tu máme. Pre mňa to funguje. Je to smutné, je to temné, je to nahnevané, no súčasne mám pocit, že sa výsledne dopracujeme k niečomu skutočne silnému. Napriek tomu, že nemusí všetko skončiť tak, ako by sme si predstavovali a chceli. Pretože aj ľudská duša je tak komplikovaná, že sa nedeli len na hrdinov a zloduchov. A presne také sú aj príbehy, ktoré "Monstrum" Connorovi rozpráva. Musím dokonca pochváliť ich úvodné stretnutie. Keď som do toho vstupoval, tak som si myslel, že to bude príjemné, no naopak by som zhodnotil, že je to viac desivé, než láskavé. Ale v dobrom slova zmysle. Som rád, že Lewis MacDougall sa ocitol v lepšom filme než naposledy. A okrem toho ukáže veľkú dávku osobnosti. A všetko čo prežíva je pochopiteľné a uveriteľné. A prežívame to spolu s ním. No čo musím výrazne pochváliť je Liam Neeson, ktorý dabuje "Monstum." Je to tak perfektná voľba, akú som dávno nevidel. Vie byť na správnom mieste láskavý, no súčasne aj hrozivý. Dokonalé. Rovnako aj ostatní herci tomu dávajú správnu charizmu a cítiť všetky emócie. Myslím si, že toto je presne ten film, ktorým nebol minulého roku The BFG. A keď sa po tomto filme naň spätne dívam, tak mám pocit, že som ho dosť nadhodnotil. Tento film skutočne veľmi dobre zobrazuje život. Rozhodne to pre mňa nie je obyčajný rodinný film. "A Monster Calls" je film, ktorý ešte rozhodne ostane v pamäti dlho. Hodnotenie: A ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ty jo, a my mysleli, že tohle bude ta správná oddechovka po Krvavém diamantu. Klamavá reklama, klamavá reklama! Podle posteru to vypadalo na nenáročnou dětskou fantasy s mluvící entitou Liama Neesona, čímž stoupla naděje, že se vykoupí za přenudného Aslana, nicméně pozor, vše bylo jinak! Místo dětské fantasy jsme dostali brutální dětské drama s umíráním matky malého chlapce na rakovinu (a žádné šetření, pěkně záběry na vystouplé kosti a mrtvolný obličej a tak), do čehož se tak nějak přimontoval mluvící strom. Já nevim, tohle nebyl koktejl, který by mi sedl. Faunův labyrint to vzal za lepší konec - když už jsme u tématu fantasy a trpících dětí. Tento film ani neměl nějakou výjimečnou poetiku a konec nebyl tak povznášející, aby vyvážil to temno předtím. A Sigourney byla dokonce dost otravná,a to je moje oblíbená herečka... No nic, prostě nelíbilo... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jémináčku, máme tu další ufňukaný, sebelítostivý a rádoby slzopudný výron z dílny pana Bayony, jehož filmové produkty mají neomylně klesající hodnotu a kvalitu. Opět megaporce uslintaného pathosu, opět zfilmovaná fantazie nějakého útlocitného človíčka, kterého v dětství spolužáci šikanovali a on si to s nimi v dospělosti chlapácky vyřizuje prostřednictvím svých pohádkových knih/scénářů/filmů, ve kterých to hlavní hrdina, outsider a otloukánek, nakonec všem pořádně nandá díky svému vhledu, zvláštním schopnostem a nadpřirozeným kamarádům. Kde (a kolikrát) už jsem jenom takovouhle sračku viděl...? A aby to celé bylo ještě dojímavější a slzopudnější, přihodíme k tomu jako leitmotiv smrtelně nemocnou maminku. Takže: Umírající milovaná matka, lhostejný otec, zlá babička, zlí spolužáci, nadpřirozený kamarád a útěky do svého vnitřního světa - zkrátka koncentrované klišé a sladkobolný eintopf jak se patří. Dva body za tuze hezké animované sekvence a za vizuál vůbec, zbytek ovšem stereotypní, sterilní, prvoplánově dojímavá (a tedy nedojímavá) nuda. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Pohádky a španělská kinematografie jsou mi velice blízké, i když toto byla pohádka spíš pro dospělé. Nedokážu si představit, co se musí honit v hlavě dítěti, kterému umírá rodič, druhý na něj sere a k tomu ho ještě štvou spolužáci ve škole. Toto mi přišlo jako velmi kreativní nastínění mysli dítěte, jehož se tento problém týká, 67%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (19)

  • Scenár k tomuto filmu bol v roku 2013 uvedený na čiernej listine; zoznam „najobľúbenejších“ neuskutočnených scenárov roka. (Pat.Ko)
  • Román pôvodne začala písať Siobhan Dowdová, román bol po jej smrti nedokončený. Patrick Ness dokončil knihu s poďakovaním za jej nápad. (Pat.Ko)
  • Scéna, kde Conor (Lewis MacDougall) stojí pri bráne a pozerá sa do kopca, bola natočená v Rivington Pike v Horwichi, Bolton. V scéne bolo prostredie pre účely filmu zmenené. (Pat.Ko)

Související novinky

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

Reklama

Reklama