Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 1

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (143)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nakonec to tak špatné nebylo,ale výhra to rozhodně není.Nápad není nic nového protože kombinuje trošku toho Boogeymana a samozřejmě že se nesmí říct 3x Bettlejucie.Atmosférou a zpracováním mi pak PáPá Pán hodně připomněl podobně rozpačité It Follows.To taky slibovalo celkem dost a nabídlo dost málo.Digi Pes by tu pak nemusel být vůbec...50% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsme si s kamarádem dělali z Bye Bye Mana srandu, že to bude bye bye živote. No, nebyli jsme daleko od pravdy, bolelo to, příběh nedává smysl, nudné lekačky, CGI pes i Bye Bye Man, hloupé chování postav. Černocha holka pobodá nůžkami do obličeje, ještě stihne být popálen ohněm, ale sílu na vyslovení Bye Bye Man má. Film distribuovalo studio STX, takže jim děkuju za tilt. * ()

Reklama

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Bože, do čeho jsi to zase duši dal?... Já vám dám předlohu R.D. Schnecka! Ten svou povídkou vytrhal kusy z jiných děl, a jako špatnou koláž je slepil dohromady. Částečně by ho snad bylo možno zažalovat za plagiátorství... A tento nezvedený výtvor uchopí scénárista, zmrší tuto mršinu ještě více, aby nám ji ve výsledku představil režisér snad v blaženém domnění nebo pomatení smyslů, že s tímto snímkem zaboduje... Kde kdo a kdy viděl nějaké "lekací" scény, netuším. Ve stejném pořadí opět netuším, kde by se měla nacházet nějaká psychologická hra mezi dějovou linií snímku a divákem. "Pa pa muž" jest sám o sobě podoben více Frankesteinovu výtvoru, ovšem bez Frankensteina... A ten animačně směšně uboze provedený "pekelný pes", byl pokusem o co?... Ne, takto pánové rozhodně ne! Jest svatým poselstvím: Miluj bližního svého! ... Nicméně zde je nutno dodat: "Ale pitomce z diváků dělat nebudete!" ... Váš výtvor s čistým svědomím, z objektivního i subjektivního pohledu a dojmu, vhazuji do Odpadkového koše! ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Film začne vážně dobře, ale pak přijdou úvodní titulky a všechno se zhroutí jako domeček z karet. Od té chvíle totiž nefunguje vůbec nic. Herci přehrávají až hrůza, atmosféra raději spáchala sebevraždu a "pan Ahoj Ahoj" vypadá jako tragéd z plastelíny. Po filmu "Rings" je toto zdaleka tím nejhorším, co jsem tento rok v rámci žánru viděl. PS: Bylo třeba hodně vybírání, než jsem z té přehlídky "WTF" momentů vybral vítěze, avšak po zralé úvaze toto "ocenění" vyhrává Carrie-Anne Moss a její nepochopitelná účast. Gratuluji vítězce! ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Ale no tak... Nejedná sa o takú hlúposť, ako nasvedčuje hodnotenie vox populi. Uznávam, má to scenáristické trhliny a aj v trikových zákutiach mohol The Bye Bye Man brúsiť vyššiu ligu. Ale v pravej chvíli docupital horor, ktorý prekvapil v psychických rozmedziach a nesnažil sa iba prvoplánovo strašiť so slabou nekoexistenciou deja. V tomto smere valí jedna radosť a nehrá na rovnakú strunu ako plejáda novodobých hororových predchodcov. Šikovný koncept, ktorý by mohol otesať do lahôdky zvučnejší žánrový fachman. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Scenár bol napísaný na motívy krátkej poviedky "The Bridge to Body Island" od spisovateľa Roberta Damona Schnecka z knihy "Prezidentské upíri", prvýkrát publikovanej v roku 2005. Tvorcovia filmu sa nechali počuť, že im zostal dostatok priestoru aj na nakrútenie druhej časti. (Ltblue)
  • Podle autora Roberta Damona Schnecka byl skutečný Bye Bye Man údajně slepý albino narozený v Louisianě někdy ve 20. letech 20. století. (Pajkenzi)
  • Carrie-Anne Moss (detektívka Shaw) musela scenár čítať s prestávkami, pretože bol pre ňu príliš strašidelný. Navyše herci a štáb odmietli záporáka (Doug Jones) na pľaci oslovovať "Bye Bye Man". (Marceloo)

Reklama

Reklama