Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Předně => čas vyrazit do kin :-) Troufnu si snímek označit jako jeden z nejnápaditějších v poslední době. Nechci příliš spoilerovat, takže to shrnu stručně a jasně... Režie => Matthew Vaughn má svůj černohumorný a drsný styl, ovšem s patřičnou dávkou nadsázky, je to prostě originální přístup, který by asi u většiny režisérů nefungoval, ale Matthew to má pod kontrolou. Chválím rovněž výběr herců, všichni do svých rolí perfektně sedli, zejména záporák v podání S. L. Jacksona zůstane nezapomenutelný, stejně tak jako jeho přízvuk... Chválím hudbu, a to jak originální soundtrack Henryho Jackmana, tak kompletní hudební dramaturgii filmu, pan režisér má pro hudbu cit a když zní hudba propůjčená, vždycky se do dané scény hodí, obzvláště neuvěřitelná je pak scéna s ohňostrojem... Jediné, co by některým jedincům mohlo vadit, je explicitně podané násilí, film těží spíše z jedné z myšlenek Kódu enigmy, že násilí člověka (diváka) uspokojuje, a tak se ho ve filmu vyskytuje opravdu hodně a je třeba k němu přistupovat s patřičnou dávkou nadsázky. Vtipné, drsné, plné nápadů, doporučuji a jasných 5, film chci určitě vidět znovu :-)

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Příběh génia s trpkým životem, jehož plody naše generace sklízí... Podobné příběhy mi sednou, už jen proto, že člověka nenásilně vedou k přemýšlení o souvislostech, které nejsou úplně běžně vykřikovány. Kolikrát (lidsky) těžší než umět něco vymyslet, je umět to správně aplikovat... Celý příběh dobře strukturovaný od začátku do konce, oba hlavní představitelé předvádějí úctyhodné výkony, závěr funguje perfektně... Desplatova hudba mě v případě tohoto snímku zaujala mnohem víc než v případě Grandhotelu Budapešť a je přidanou hodnotou snímku a z hlediska funkce ve filmu může konkurovat Interstellaru... :-)

plakát

Kohout na víně (2011) 

Příjemné překvapení... :-) Tedy děj je předvídatelný, nápad prostý (zde nečekejte žádné překvapení), ale vše vynahrazují režie, střih, mimika a humor... Režie - je vidět, co chce režisér celkovým vyzněním říci, obzvláště když do ústředních rolích postaví sebe a svou dceru. Střih - trochu nezvyk, jedná se o opravdu rychlé svěží prostřihy statických záběrů, funguje to ale 1 (za mě rozhodně víc než pohyblivost a la italské seriály.) Mimika - k tomu už se vyjadřovali jiní. Humor - oceňuji vkusnost a nenucenost. Na německou tvorbu vysoký nadprůměr a z filmu celkově pohodový dojem... Z výše uvedených bodů nevidím důvod ke snižování 5 hvězdiček... Doporučuji pro chvíle odpočinku ;-)

plakát

Kohout na víně 2 (2013) 

Pokračuje ve šlépějích jedničky, je vidět, že se jedná o pokračování a tudíž samotný děj a zvraty nejsou příliš reálné. Pokud ovšem toto vezmete jako fakt, pak se dá s filmem strávit pohodové odpoledne. Hlavní přednosti => režie, netradiční střih, mimika a humor zůstávají a díky tomuto režisérovi začínám prozírat, že vrchol německé produkce nemusí být Kobra 11. Velmi lidské. Díky. Nemám důvod snižovat hodnocení ;-)

plakát

Koncert pro Satana (1971) 

Opravdu podivný film a ani ne moc horor... Nicméně Jerry se zase krásně vyřádil a složil naprosto neposlouchatelnou hudbu a dále zajímavě natočené snové sekvence z pohledu kamery. Pomalé tempo mi nevadí ;-)

plakát

Kouzelníci (2013) 

Zábavná komedie z kouzelnického prostředí, prozradí pár principů jednoduchých kouzel a taky princip existence tohoto povolání.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Vzhledem k tomu, že původní verze je z roku 1991, kdy jsem měl asi tak 1 rok, je pro mě tento comeback zajímavý... Na původní 2D animaci sice nedávám dopustit, ale od tvůrců je skvělé, že se tvůrci snaží klasický příběh přiblížit i dnešnímu publiku. Pro mě je obzvlášť milé, že obě verze drží pohromadě hudební skladatel Alan Menken (do Evropy se mu bohužel moc nechce asi :D ), písničkový génius a na jeho práci je vidět jak nostalgie, tak "zkušenosti," které během těch 25 let stačil probrat. Většina písniček z původní verze byla vhodně zaranžována a objevily se i nové (například právě Evermore viz níže), stejný zůstal i textař a stejně jako v předchozí verzi nazpívala jednu novou píseň do soundtracku Celine Dion... Příběh je kopií, jednotlivosti originální a nápaditost tvůrců v tomto ohledu oceňuji... Emocionálně rovněž funkční. Herecké obsazení se také povedlo a je velmi důstojné :-) No varuji, je to pohádka, zpívá se v ní a příběh je prostý :D Kdo takové filmy nemusí, asi by ně neměl chodit... Já jakožto člověk, který v sobě dětskou duši v jistých směrech neopouští, samozřejmě doporučuji :-)

plakát

Krok za krokem (1991) (seriál) 

Krok za krokem je poměrně nadčasový seriál, který ani po opětovném zhlédnutí neztrácí kouzlo. Ano, vtipy se v sériích občas opakují, každý díl má vlastně stejný princip, kdy některý člen rodiny udělá v díle chybu a na konci dojde k morálnímu uvědomění. Postavy mi jsou sympatické a charakteristické svými vlastnostmi. Kouďák - inteligentní, vtipný, morálně vyspělý cvok (v kladném slova smyslu), Frank - hlava rodiny, jak se patří, Carol - hypersnaživá mamka, Dejna - člověk, který každého dokáže s noblesou setřít, Karen - holka, která si uvědomuje, jak je krásná, Mark - vědecký tip, Al - zde je asi nejzajímavější vývoj postavy v 7. sériích, v prvních sériích sportovně založená holka v rolích spíše s Markem a Brandonem, v pozdějších sériích hlavním zájmem kluci a herectví, Brandon - nejmladší člen, do příchodu Lily, Lily - správně vychytralý nový přírůstek. K čemu bych měl možná výhrady jsou další postavy navíc. Po odchodu Kouďáka v druhé polovině 5. série je evidentní, že se tvůrci snažili do seriálu sehnat náhradu, což podle mě nemuseli, rodina by si určitě vystačila sama. Richi a Sam jsou v pohodě a do seriálu padnou. Ale třeba takový Blesk by mi stačil jen na 1díl a na Žánlika jsem si taky tak trochu zvykal. K morálním závěrům. Zatímco ostatní zde tyto morality zatracují, já je v dnešní době celkem kvituji, neboť se domnívám, že kdyby lidi v sobě měli tolik morálky a pochopení pro druhé, jak jednotlivé postavy seriálu, možná by bylo méně rozvracených rodin, ale to je spíše otázka filozofie, jestli tady nekritizujeme přebytek moralit, protože jsou nám přece tak jasné, že nám nemusí být takto předkládány a přesto v životě skutek utekl.... To jen k zamyšlení. A když srovnám první díl první série a poslední díl sedmé série, tak musím uznat, že si seriál udržel úroveň zábavy až do konce. Takže největší obdiv kromě herců rozhodně patří scénáristům. Vtipný, vydařený sitcom, který nenudí a délka 1 dílu je optimální na seriály tohoto tipu :-)

plakát

La cara oculta (2011) 

Nekoukejte se na trailer, prozrazuje příliš. (Naštěstí jsem ho neviděl před filmem.) Velmi dobře budovaný snímek, dobrá práce z retrospektivou. Velmi dobrá atmosféra, ke které nebylo potřeba krve a vražd, ale jen nepromyšlenosti činu. Pointa jednoduchá, ale přesto překvapivá, ale zcela logicky přijatelná (tudíž při větší míře snahy odhadnutelná), koneckonců právě "tah na reálno" dělá tento film zajímavějším. Postavy zdravě nesympatické - nechci spoilerovat, takže toto tvrzení nebudu obhajovat... A navíc vynikající práce s hudbou pro mě znamená, že musím dát o hvězdičku víc a tudíž plný počet :-)