Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Geniální vizuál, film, který si vás získá a nepustí, opravdu akční jízda od začátku do konce a první snímek, který na FF v Chotěboři dokázal vyprodat kino v nelukrativním filmovém čase ve 12:00 (v době obědů)... Všem doporučuji, další perfektní zážitek tohoto roku ;-)

plakát

Neutečeš (2014) 

Tohle má prostě pekelně hustý soundtrack, tím okamžitě zvyšuji hodnocení, ty syntezátory byly prostě skvělý... Tento snímek je opravdu originální ve svém žánru, je pravda, že po většinu času jsme se v kině spíše bavili než báli (Půlnoční projekce FF Chotěboř), ale to nám zas tak úplně nevadilo... A závěr.... Nikdo nečekal... A tak byl snímek ověnčen potleskem ;-)

plakát

Jurský svět (2015) 

Ano, jedná se v podstatě o kopii nápadů s předchozích dílů... Ale na tento blockbuster se velmi dobře kouká, efekty jsou na úrovni, snímek nepostrádá nápaditost a Indomnius Rex vypadá opravdu neporazitelně... :-) Filmu nechybí momenty překvapení a navíc vyprodané kino v kině v Chotěboři se perfektně bavilo a tudíž plný počet dát musím...;-) Opět kvituji práci Michaela Giacchina, který kromě toho, že složil pro Jurský svět témata nová, tak velmi vkusně užíval témat Johna Williamse z původní série. Těším se na návštěvu Michaela Giacchina v ČR :-)

plakát

Píseň moře (2014) 

Především děkuji programovému oddělení FF v Chotěboři, že kromě spousty hororů, sci-fi a fantasy filmů zařadily do programu festivalu i tento animovaný skvost. Myslím, že chybu neudělali, protože do Chotěboře jezdí vesměs publikum, které se zajímá o filmové zajímavosti, a tak se kino zaplnilo téměř celé. (A jedná se o první film, u kterého se na konci tleskalo.) Animace je netradiční, o to více funkční, pohádka je vkusně vyprávěna a nemá předvídatelný děj. Snímek funguje velmi dobře na lidské emoce, kromě výtečné animace se totiž opírá i o skvělý hudební doprovod, včetně hlavní písně... Rozhodně jsem rád za tento zážitek a snímek doporučuji :-)

plakát

Výchozí bod (2014) 

Příjemné překvapení na FF v Chotěboři. Poměrně silný, nepředvídatelný, kvalitně natočený příběh, který se člověka dokáže dotknout :-) Rozpor víra versus věda na jiný způsob... Závěr je takový, jaký má být.... Nechci spoilerovat, tak se nechci moc vyjadřovat k ději, prostě doporučuji ke zhlédnutí ;-)

plakát

Na dno vášně (1997) 

Poměrně poutavý příběh (poutavým není myšleno reálný - až moc "náhod" ), s propletenými vztahy pěti hlavních představitelů. Už samotný vstup hlavní postavy na scénu (porod) je vymyšlen ve velmi atypickém prostředí a celkově film ani na chvilku nenudí, je zajímavé sledovat, kdo je kam ochotný zajít a žádná z postav není vysloveně kladná, resp. bez viny... A navíc mě osobně vývoj snímku často překvapoval, což je jedině plus. Doporučuji, bez výhrad za 5 :-)

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Šíření zla je jedním ze základních problémů jakékoliv společnosti. Všichni to tak nějak tuší, dokonce je nám to jasné... Horší je to z hledáním řešení tohoto problému bez zla. Ano, nejjednodušší řešení z hlediska jednotlivce jsou v podstatě dvě, buď se zlu podvolit a přizpůsobit se...(což ne vždy jde) anebo zlo vrátit (ale v principu ho zase šířit). Na tomto snímku je nádherné, že ačkoliv má hlavní hrdina všechny předpoklady pro to "být zlý...," uvědomuje si to a vše se snaží řešit přes dobro... Koneckonců dobro se dá šířit úplně stejně jako zlo, záleží k čemu se přikloníme... (SPOILER: Ale v každém je kus zla včetně mě, jak jinak si vysvětlil, že jsem měl obrovskou radost, když Erik v závěru nechal v sobě zlo propuknout, během 10 sekund zpacifikoval dva týpky v ringu a dále způsobil svému sokovi nevolnost s pouhých slovních výhružek... :D KONEC SPOILERU) Každopádně doporučuji, bez výhrad za 5 ;-)

plakát

Oslava v Ledovém království (2015) 

Příjemný předfilm vysílaný před Popelkou, kvůli písničce bych ocenil originální znění, ale chápu, že je to hlavně dělané pro děti, nejvíc pobavilo zatroubení na roh :D :D :-)

plakát

Popelka (2015) 

Nad očekávání! Nebo ne? Vždycky když upadám do takového toho stresu pramenícího ze stereotypu a věcí, které se mi na světě nelíbí, ale se kterými stejně prd udělám, zajdu si na pohádku a nejlépe sám :-) Ono to vyjde cenově stejně jako opít se, ale pocity a hlavně vize jsou pak mnohem lepší :D K věci. Disney si opět udržuje svůj standard, je nám předložen kýč, ale nutno dodat, že vizuálně dokonalý kýč ideálního světa, na který se krásně kouká. Takže opět vzkazuji: Disney, neměň se, v době superhrdinských velkofilmů (nic proti nim), je oprášení klasiky opravdu potřeba a zejména pro děti děláš dobrou věc v modernějším hábitu. (Což je jedno, důležitý je princip.) Pan Kenneth Branagh alias Zlatoslav Lockhart jako režisér? Bravo, asi se na jeho tvorbu podívám podrobněji. Nejvíc ale chválím dvě věci, a to vizuál (kostýmy, masky, prostředí, sympatické postavy) a hudbu, málokdo to asi přizná, ale Patrick Doyle hodně zvedá úroveň snímku, protože dokonale vystihuje podstatu kouzelného světa, což by ale znalce nemělo překvapit (Kouzelná Chůva, Harry Potter 4). :-) Takže buďme laskaví a odvážní a nebojme se chtít přemýšlet o světě jaký není, ale mohl by být. Vzhůru do kin, jasných 5 :-)

plakát

Čekej do tmy (1967) 

Vynikající záležitost, konečně jsem zjistil, jak se ten film, který už mě zaujal i kdysi dávno v dětství, jmenoval. Perfektní práce s napětím a jeho stupňováním na minimu prostoru, scénářem a konverzačními záležitostmi počínaje, hudbou a nápaditostí konče. Předně chválím vykreslení charakterů, kdy to hlavní představitelce opravdu pálilo a dokázala svého handicapu využít pro svůj prospěch :-) Doporučuji, bez výhrad za 5 :-)