Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Laggies (2014) 

Opět se potvrzuje, že i když se ve filmu vyskytují moje dvě oblíbené herečky, nemusí to znamenat zážitek z řad těch kvalitnějších. Jako komedie to na mě moc nefungovalo a celou dobu bylo jasné, k jakému konci to spěje. Ale jak naznačuje uživatelka Hellstruck, problém u mě bude asi, že jsem už od začátku měl docela problém vcítit se do hlavní postavy a chápat její pochody :-)

plakát

Mami! (2014) 

Citlivý snímek se zajímavými postavami, drama k zamyšlení dotýkající se náročné životní situace matky a hledání řešení srdcem. Ve filmu jsou výborně budovány emoce. Zatímco zpočátku možná nebude každý s hlavními protagonisty sympatizovat, postupně si k nim divák vybuduje kladný vztah a jeho pohled bude chápavější. Navíc velké plus, že se ve filmu, který znázorňuje psychologické obtíže, objeví dost scén, které vám vykreslí ve tvářích upřímný úsměv. Výborný je i nápad, kdy se na optimistické sekvence mění formát obrazu i vymyšlený způsob tohoto přechodu. Zajímavá je i vedlejší postava sousedky Kyley. Nejsilnější momenty pro mě: Steve zpívající karaoke tuším na Bocelliho (geniální střih a vykreslení lidské povrchnosti), snová sekvence matky (roztažený obraz), závěrečná až filozofická konverzace mezi Diane a Kyleou o naději. Chválím herecké výkony a děkuji za čsfd projekci :-) Jasných 5.

plakát

Mapy ke hvězdám (2014) 

Postrádám hlubší ideu nebo pointu, jinak čistě můj problém je, že některé scény byly pro mě až příliš drsné, až úchylné... Pokud už podobná tématika, jsem pro méně explicitní, více umělecké zpracování... Záměr poukázat na nechutnost lidské sebestřednosti, kterou můžeme pozorovat na každé postavě, ale beru, docela humus, když se to vezme z tohoto pohledu. Proto zlatá střední cesta v hodnocení, děkuji za čsfd projekci, víckrát si nepustím :-)

plakát

Návrat blbýho a blbějšího (2014) 

Výrazný nadprůměr v žánru komedií, scénáristé mají můj zasloužený obdiv pro nápaditost a udržení dobré nálady diváka a vtipnosti snímku od začátku až do konce, stejně tak jako všichni herci, kteří si své role vyloženě užívali ;-) Pohodový a potřebný film do (ne)časů, kdy nám jde především o relax, srandu a fajn pocity Doporučuji :-)

plakát

Neutečeš (2014) 

Tohle má prostě pekelně hustý soundtrack, tím okamžitě zvyšuji hodnocení, ty syntezátory byly prostě skvělý... Tento snímek je opravdu originální ve svém žánru, je pravda, že po většinu času jsme se v kině spíše bavili než báli (Půlnoční projekce FF Chotěboř), ale to nám zas tak úplně nevadilo... A závěr.... Nikdo nečekal... A tak byl snímek ověnčen potleskem ;-)

plakát

Očista: Anarchie (2014) 

Stejně jako u jedničky => zajímavý pohled na zlo v lidech, kteří si hrají v životě na dobráky a na dobro v lidech, u nichž máme předpoklady zla... Nejedná se o kopii jedničky, děj je nápaditější a odehrává se v celém městě. Snímek si udržuje po celou dobu napětí. Ale pořád - zajímala by mě psychologie jednotlivých postav den po očistě, nevěřím tomu, že by někteří dokázali čekat na pomstu rok a dělali by, jako by s nic nestalo... :-)

plakát

Paranormal Activity: Prokletí (2014) 

Viděno na FF v Chotěboři v kině ve 24 hodin... => (Jinak by mi za návštěvu něco takového nestálo...) Každopádně horor to podle mě, stejně jako ostatní díly, není... A nebo na mě tento druh hororu prostě nefunguje... ;-) Jako komedie je to ale díl od dílu brilantnější... Nebudu soudit, jestli je to záměr... ;-)

plakát

Pečovatel (2014) 

Hnusné téma, vydařený film, z hlediska udržení napětí, pozornosti a nejistoty výborný... V podstatě nemám co vytknout, ale vzhledem k tomu, že téma je mi osobně neuvěřitelně odporné a zde je vyjádřeno strašně syrově, plný počet dát prostě nemohu. Nedoporučuji slabším povahám...

plakát

Píseň moře (2014) 

Především děkuji programovému oddělení FF v Chotěboři, že kromě spousty hororů, sci-fi a fantasy filmů zařadily do programu festivalu i tento animovaný skvost. Myslím, že chybu neudělali, protože do Chotěboře jezdí vesměs publikum, které se zajímá o filmové zajímavosti, a tak se kino zaplnilo téměř celé. (A jedná se o první film, u kterého se na konci tleskalo.) Animace je netradiční, o to více funkční, pohádka je vkusně vyprávěna a nemá předvídatelný děj. Snímek funguje velmi dobře na lidské emoce, kromě výtečné animace se totiž opírá i o skvělý hudební doprovod, včetně hlavní písně... Rozhodně jsem rád za tento zážitek a snímek doporučuji :-)

plakát

Pod zemí (2014) 

Za netradiční kameru hvězda navíc, jinak klasický příběh o skupince lidí v uzavřeném prostoru :-)