Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (6 073)

plakát

Django - Nagadoches (2023) (epizoda) 

Po dějové stránce se toho nového zase až tak moc nestalo. Další nutný dialog milujícího otce s nenávistnou dcerou a další přepadení. I když je fakt, že na konci přestřelky je prozrazená další BLM Lebensborn zajímavost. A vlastně ohledně ideologie tohoto seriálu nepřekvapující. A začínala někomu chybět propaganda LGBT…? Ale jistě. Na závěr tohoto dílu se dočká. To by bylo, aby to i v tomto seriálovém počinu nebylo.

plakát

Django - Naleziště (2023) (epizoda) 

Do Djanga je zamilovaný homosexuální bratr jeho ženy. Bizár prostě musí být a tak hned na začátku máme mezi nimi hysterickou scénu. To je ale jen vedlejší naprosto zbytečný LGBT...  efekt. Hlavním dějovým centrem je rivalita mezi Elizabeth a Elisem, při kterém se zase od Elizabeth dozvíme jednu zásadní novinku. Jako celek je to už jinak dost otřepané a jen to dává dojem natahovanosti příběhu.

plakát

Django - Nový Babylón (2023) (epizoda) 

Úvod hned objasní, že se jedná o další rádoby protirasistický seriálový počin, po seriálu 'Bojovník' (2019-20), v další westernové adaptaci. A samozřejmě nechybí ani tolik populární BLM Lebensborn. Začíná se scénou zápasu, ve kterém si lidé vsázejí na vítěze. To musí být také všude? A tak se tím představí hlavní hrdina. Django, ke kterému se černoši, v 'rovnoprávném' městečku, chovají, jako jinde běloši k černochům. BLM ideologie v plné palbě. Zajímavá vražedná scéna s Elizabeth, s tváří Noomi Rapace, vyvolávající tajemný otazník.

plakát

Django - Obr (2023) (epizoda) 

Výcvik obyvatel vesnice v rámci přípravy k boji. Je vidět, že slavný klasický westernový snímek „sedm statečných“ má na tvůrce stále vliv. Jinak se toho dohromady opět moc nestane. Jen z retrospektivy se dozvíme jednu další zajímavost ohledně charakteru určité postavy. Téměř hodinová stopáž, ale kdyby se dějový vývoj tak netáhl, stačilo by to sotva na půl hodiny.

plakát

Django - Plechovka (2023) (epizoda) 

Hlavní dějová linka s Djangem, která je opět dramatičtější a akčnější, není ani tak zásadní jako retrospektiva, která zase osvětlí jistou událost, která je především na samém konci této části. A vlivem toho, jak už úmyslně vytvořená skládačka do sebe zapadá, je znát, že už se blíží konec teto minisérie.

plakát

Django - Proces (2023) (epizoda) 

Django bojuje za práva černochů. No, ještě, aby ne, v takovémto protirasistickém seriálu. Tato část je vůbec silně protirasistická vůči černochům. Samozřejmě opět nechybí ani BLM Lebensborn. Mladá bílá holka chodí s mladým černochem a otec oné holky souloží s matkou onoho černocha. Propaganda vzniku jedné rasy prostě musí být vždy, všude a za každých okolností. Vlivem retrospektiv z doby občanské války víme, že příběh má ohledně Djanga jeden zádrhel, který se přímo vyobrazí v samotném závěru. Takže vzniká otázka, jakým směrem se dějový vývoj vydá.

plakát

Django - Západní moře (2023) (epizoda) 

Finále je tedy ve znamení propojení všech osudů a událostí a konečného střetnutí. Dozvíme se tak, že si všichni mají blíž, než by sami tušili a že ať se děje co se děje, či se dělo, všechno souvisí se vším. Když už tedy vzejde na světlo, jak se věci mají, následné chování postav je zcela nelogické. Scenárista se svým nápadem dostal do absolutní pasti. Kdyby nejdříve došlo ke střetnutí dvou hlavních rivalů, nemohlo by později dojít k válečné vřavě a záporná postava by tak vzešla vniveč. Takže k očekávanému střetnutí dojde, avšak co se týče právě hlavních rivalů, také se to nějak podivně vyvinulo. A tak vznikl podivný závěrečný dějový chuchvalec bez náboje a rozumu.

plakát

King of Snipers (2023) 

-Anna vstoupila do vládní armády ve věku 12 let. A je to jediná odstřelovačka v armádě, která dokáže zasáhnout cíl na vzdálenost 3000 metrů. Její tým byl před třemi lety napaden. Poté zmizela a stala se zabijákem.- Originální název dalšího čínského „sniperského“ snímku v českém překladu z ní „Král odstřelovačů: Atentát“, což znamená, že s o rok starším čínským „sniperským“ snímkem se stejným *anglickým* názvem nemá s tímto nic společné. Tentokrát se jedná o svižnou akční komedii naprosto nic neponechávající náhodě. Máme tu mladou a výrazně schopnou odstřelovačku, která je aplikováním nanobomby do těla, která může být dálkově odpálena, donucena spáchat atentát. Odpálen jistě bude i divácký zájem, obzvlášť u fanoušků asijské akční kinematografie. Je tu vše, co si u čínského filmu lze představit. Svým způsobem je scénář dosti jednoduchý, ale v rámci akce a lokací se oproti tomu zase stále něco děje. A jak už to většinou bývá, k odlehčení akčních scén, kterých je tu skutečně hodně, je přidána komická figurka, která chtě nechtě prostě pobaví. Snímek učený pro VOD YOUKU vypadá, obzvlášť výpravou, impozantně. Akční scény jsou skutečně vrcholem filmu, ve kterých je choreografie plynulá, čitelná a kamerou dobře nasnímaná, což podtrhuje i střih udržující rytmus a energii. Vizuálnímu akčnímu šílenství je učiněno za dost. Máme tu těžké odstřelovací pušky, obrněná vozidla, útočné tanky, exploze, honičky, souboje mečem nohama i pěstmi. Co chtít víc. Jedinou vadou na kráse jsou, jako obvykle, viditelně použitá lana při skocích a víceméně kapánek nekvalitní CGI. Ale to se dá překousnout. Takže snímek s mladou ženskou akční hrdinkou, která je vždy uvěřitelná, což se při porovnání u mnohých snímků hollywoodských říct nedá. Jedná se čistě o akční zábavu, ve které kombinace akce a humoru funguje dobře a to je u takového filmu to nejzásadnější.

plakát

Night of the Caregiver (2023) 

Nenáročný hororový thriller s démonickou atmosférou jako by byl natočen podle krátké povídkové předlohy. Dějově se toho zase tolik neděje, každopádně jako jednoduchý televizní film s malým očekáváním koncept funguje překvapivě dobře. To však díky vkusnému soundtracku pevně budující děsivou atmosféru. Premisa je známá, tudíž zcela předvídatelná, což zklame nejvíce, protože ve finále působí dojmem dalšího zbytečného filmu. Příběh jako takový má dvě dějové linie. Hororovou a detektivní. Ta hororová je samozřejmě v popředí a obě se spojí až na konci. Žádné speciální CGI efekty, žádné lekačky, žádné gore. Nízký rozpočet je patrný i na malé složitosti děje. Náročné diváky film zklame, protože nesplní hororová očekávání, nenároční si při sledování odpočinou, protože nemusí nad ničím přemýšlet.

plakát

Skull Island (2023) 

Akční dobrodružná adventura se všemi aspekty fantasy žánru. Mu Lindina dobrodružná cesta na Ostrov lebek za otcem, kde je podle očekávání nucena čelit nejrůznějším nástrahám. Pronásledování písečnými krajtami, obléhání hmyzími příšerami, vzpoura pirátů a v neposlední řadě zkouška prastarých institucí. Cestou potkává svého bývalého přítele Hu Sha, který má postranní úmysly a který také částečně figuruje jako humorná postava. Později se k nim ještě přidá jeden pirát. Najdou 200 let starou loď s pokladem a v kombinaci s rodinnou láskou, ambicemi a touhou se pokusí porazit písečnou krajtu. Atd. Atd. Na dobrodružný film je dobrodružných a fantasy motivů v ději skutečně více než dost. K tomu se přidává typický styl čínského humoru, který Evropany zrovna neuchvátí. Speciální efekty a CGI ztvárnění příšer jsou na průměrné úrovni. Film divácký zážitek sice naplní, ale díru do diváckého povědomí neudělá. Každopádně na zaplnění VOD knihovny zcela postačí.