Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Rodinný

Poslední recenze (17)

plakát

Nebe (2021) 

Napíšu to čistě upřímně tak, jak jsem to čekala. Vůbec jsem si nepřečetla anotaci. Prostě jsem viděla - promítání filmu Tomáše Etzlera. Ok, tam musím, řekla jsem si. Myslela jsem si, že půjde čistě o tvrdý náraz s čínským komunismem, po kterém nám Tomáš Etzler udělá průvodce. O sirotčinci jsem neměla nejmenší zdání. Ve chvíli, kdy film začal, jsem tedy logicky nechápala, o co jde. Říkala jsem si, nespletli si film? Já jsem přišla na dokument o Číně. Všechno jsem pochopila až během filmu a při závěrečných titulcích jsem nemohla popadnout ani dech. Lidi, bože, to je taková tvrdá krutost v brutální srážce s lidskostí, empatií a srdcem. Je to šílený. Je to faktický. Je to objektivní. A je to tvrdě reálný. Trust me, budete přes slzný kanálky zasaženi až do svého vlastního svědomí, kdy budete děkovat všem řeckým i římským Bohům, že žijeme oproti obyvatelům Číny v naprosté svobodě, i když pro nás již občas relativní.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Po tomhle snímku mohu naprosto legálně říct, miluju Václava Neužila. Herecké obsazení je fakt super a zahráno to je ještě líp! Ač je to komedie o hořkých vztazích rodinných, ani vtip neztratil své místo. Je super, že český film zase boduje! A v neposlední řadě je třeba zmínit, že perfektní výkony Zuzany Kronerové mě budou ve snech provázet asi ještě celkem dlouho!

plakát

Lída Baarová (2016) 

Ano, na tento film jsem se těšila od té doby, co jsem se o něm dozvěděla. Vůči kritice, která předcházela tomu, než jsem vkročila do kina, jsem mile potěšena. Vůči mému obrovskému očekávání filmu, který v sobě nese příběh s velikým potenciálem, jsem zklamána. Když začnu u otřesného dabingu německých herců, myslím, že Martin Stránský a Viktor Preiss mohli nechat protentokrát svoje hlasy v šuplíku. Dále bych vytkla poněkud směšné důležité scény, ve kterých se vyskytoval až nadhumor a myslím, že nepatří do scén, ze kterých by měl plynout velký emocionální prožitek. A co herci? toť otázkou. Obsazení je skvělé, řekla jsem si, když jsem si ho zprvu přečetla. Nicméně, nemile mě překvapila moje milovaná Simona Stašová, se kterou byli nějaké záběry až příliš přehrané a přehnané, že působily jako kýč. O Lence Vlasákové nemluvě, opravdu né! To není herečka pro takovéto filmy. Pavel Kříž, hm,.. nesednul mi. A to, že nejvrcholjnější scénou měl být Goebbelsův orgasmus "v ohni" ? a proč jsem nakonci nepoznala, že je konec a že si nesednu na zadek s velkolepého konce, jak jsem čekala. A co se týče kladných vlastností. Táňa Pauhofová zahrála dle mého velkolepý výkon, Martin Huba excelentní. Kostýmy, hudba - dokonalost. Od filmu jsem čekala, že výjdu ze sálu maximálně emotivně rozladěná, ale rozladěná jsem byla pouze z toho, že nevím, co si mám myslet. Jedna hvězda za skvělou Táňu, druhá za Martina a třetí za skvělou hudbu a kostýmy.. ale panebože, proč to nemohl režírovat Petr Nikolaev :(

Poslední hodnocení (1 038)

Kladivo na čarodějnice (1969)

02.05.2024

Jízda (1994)

13.04.2024

Případ Stodolovi (2024) (seriál)

18.03.2024

Duna (2021)

15.03.2024

Anatomie pádu (2023)

11.03.2024

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál)

01.03.2024

Zóna zájmu (2023)

29.02.2024

Jeden život (2023)

27.02.2024

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál)

26.02.2024

Reklama