Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svěrákův příběh (na scénáři se podílel s Martinem Dostálem) je takřka průzračný a vychází z velmi obehraných premis. Jedná se o českou road movie, aneb jak praví popisek: Svobodný film o dvou chlapcích, jedné dívce, zeleném kabrioletu a horkých letních hrách. Radek (Radek Pastrňák) a Franta (Jakub Špalek) si na začátku zakoupí zmíněný automobil, trochu svérázným způsobem ho upraví a rozjedou se vstříc volání dálek a dobrodružství. Cestou přiberou trochu vyplašenou a trochu provokující dívku Annu (Anna Geislerová), kterou zpovzdálí sleduje její žárlivý přítel v černém opelu. A pak už jen jedou, užívají si bezstarostné pohody, aniž by tušili, že v souladu s pravidly žánru bude mít jejich uvolněná jízda dost dramatický konec. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (399)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Plyne z toho, cos říkal, ňáký poučení?“ S Jízdou jsem měl v podstatě jediný problém, a to s jejími postavami. Tajemná a provokativní Anna mě postupně začala bavit, avšak oba mužští hrdinové mi byli dlouho docela dost nesympatičtí a až směrem k závěru jsem si k nim konečně našel cestu. Což je škoda, protože se mi jinak snímek líbil, ať už svými triviálními dialogy či tou těžce pohodovou, bezstarostnou a hravou atmosférou (hudba samozřejmě udělala svoje), do které jen sem tam zasáhne nějaký ten mráček. O to silnější byla ta facka na konci…na druhou stranu ji oceňuju, protože teprve potom má v divákovi šanci plně dozrát ten dojem pomíjivosti a prchavosti (spojený nejen s touhle letní jízdou). Celkově to vidím na slušné 4*. „Jestli se stydíš, tak já se votočím.“ – „Ne, nestydím.“ - „Já kdybych byla chlap, tak bych tohle asi nepřežila.“ – „A co na tom je?“ – „No…jak se vám to ve vodě scvrkne. To musí bejt hrozná potupa, ne? ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Krásný pohodový film Jana Svěráka. Pohoda na člověka prýští z každého okamžiku. Dva kámoši si koupí kraksnu za osm tisíc a vyrazí na jih. A až tam budou, tak zase na východ nebo na západ. Žádnej spěch, žádnej stres. A pak jako zpestření naberou roztomile infantilní Aňu Geislerovou v letních šatičkách a bez kalhotek. Společně s ní bloumají od vesnice k vesnici a "klackují" se... 80% ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Protože není nic úžasnějšího než léto a prchavý okamžiky, kdy pociťujete sílu svobody, štěstí a opravdickýho života bytí tak moc, že kdybyste pustili volant a zabili se, je vám to fuk. Ještě, že ty chvilky bývají opravdu vzácný a vy si tak na konci, pokud to celý přežijete, můžete říct: "to byla jízda"... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Road movie z českých luhů a hájů o českých luzích a hájích. Dva kamarádi koupí auto a jedou..a jedou..a jedou. Až narazí na zrzavou 'krásku' a pak jedou..a jedou..a jedou. K tomu všemu příšerný herecký výkon Radka Pastrňáka. Dvě hvězdičky za celkovou pohodu. A ta třetí? Za "Mám jednu ruku dlouhou.." přece. ;) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jízda mi položila dvě zásadní otázky. Souložil bych v klášteře? Nechal bych si olizovat bradavku od kočky? Vzhledem k tomu, že jsem málo buty a mám obě ruce stejný, bylo jasný, jak si odpovím. Jízda na první pohled vypadá jako lehkej a nenucenej úlet a splněnej sen všech volnomyšlenkářů. V tom případě si ale mohla odpustit ten závěr a Pastrňák si mohl zapíchat. Nebo Špalek. Nebo všichni... Milý, ale pro Hulka moc uvázaný. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Galerie (6)

Zajímavosti (43)

  • Radek Pastrňák, který si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí, složil k filmu i hudbu, kterou nahrál se svou skupinou Buty. (Lynette)
  • Hoci je Jízda nezávislý film, v kinách si ho pozrelo 200,000 divákov. (Jello Biafra)
  • Filmárom pomáhali aj ľudia, ktorí nie sú na plátne vidieť. Zamestnanci kaderníctva v Kardašovej Řečici ostrihali celý štáb počas jedného popoludnia. (Raccoon.city)

Související novinky

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

19.08.2021

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná již zítra. Odstartuje světovou premiérou nového českého filmu režiséra Davida Ondříčka Zátopek, který je věnován legendárnímu atletovi… (více)

Reklama

Reklama