Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Krimi

Recenze (433)

plakát

Pomsta (2019) 

Scénář adolescentní, akce super!!!

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Tak to byl tedy sešup! Kde byl Anděl Páně zajímavý, tam je dvojka jeho opakem. Prázdná, hrubá, hloupá. Určitě ne pro děti! Takové to malé rouhání v prvním filmu bylo i vtipné, a přestože nejsem "praktikující křesťan", tady mi to už hodně vadilo. Snaha "vytěžit" z věci co nejvíc přešla až k vulgaritám a vlastně ani moc nechápu, jak se tomu může někdo pořád smát. Pro mě opravdu nepohádkový "zážitek", velké zklamání. Pokud tuto "pohádku" někdy uvedou kupříkladu na Slovensku, pověsí tam Stracha za uši:)

plakát

Anthropoid (2016) 

Srovnání se Sequensovým Atentátem se tu přímo nabízí, to je jasné. O to víc jsem byl na tento film zvědavý. Zatímco na starší verzi se z mnoha důvodů určitě ještě znovu podívám, Anthropoid je pro mě dobře udělaná jednorázovka. Je moc dobře, že tento film vznikl.

plakát

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016) 

Nejsem zrovna fanda ani předchozích dílů, i když některé scénky pobaví i teď. Ale toto bylo opravdu hodně slabé. I děti se v kině zasmály, celkem za hodinu a půl asi dvakrát?

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Žádné velké překvapení, bohužel. Digitální megalomanie kráčí bok po boku s duševní atrofií. Nestydatá hra na city doplněná "občas něčím" i pro rodiče v sedačkách kin. Tedy přesně v rámci rodinného žánru tak, jak to máme rádi... Z původního příběhu toho moc nezbylo a proč taky. WD Studio má svou vlastní "vylepšenou" verzi z roku 1967, ta ale byla chvílemi aspoň vtipná. Tady ji okopírovali, důkladně obrali o všechny přirozené dětské emoce a nahradili nestravitelným, ale technicky rozmáchlým Matrixem.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Můj vlastní zážitek z filmu předběhly všudypřítomné recenze, film měl být podle nich kýčovitý, plný vyšroubovaných scén... Tak nevím, ale Lída Baarová nežila normální život a realita byla tehdy také někde jinde. Táňa Pauhofová byla v této roli skvělá, pobavil mě náš tuzemský "Adolf" Šafránek. Řeči kolem Filipa Renče neřeším, snímek se mi líbil, ale s jednou výhradou. Nepochopil jsem ty příšerně přemluvené dialogy. Jestli to měl být záměr, který by evokoval atmosféru starých filmů, tak to jsem se tedy přiznávám ztratil:-)

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Pěkný příběh, sympatické obsazení. A také jeden tradiční nešvar. Kde by stačilo taktně naznačit a nechat diváka si to prožít, dostaneš z plátna kopanec jak od koně. Chvílemi už moc vykalkulované a kýčovité.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) 

Původní filmovou předlohu každý z nás viděl od dětství asi mnohokrát. Doteď ji mám rád, i když se nese v duchu pohádky, jak bílý a rudý bratr spolu kdysi brázdili divoký západ. Přiznejme, je to nostalgická vzpomínka, která film vynáší o hodně výš. Natočit vše znovu a jinak je tedy trochu sebevražedná mise. Ale štěstí tentokrát přálo odvážným. Neubránil jsem se sice úsměvu, jak na začátku snad až moc přihlouplý Old Shatterhand konečně prozřel. Sice ne moc romanticky, ale co je špatného na divoké sólo pitce a noci u prostitutky:) No co už, konečně je ve hře. A to proti němu stáli dost drsní záporňáci, před kterými by původní sestava lotrů zmizela jak pára nad hrncem. Nečekaný bonus Gojko Mitič si už v dalších dílech sice nezahraje, ale i tak jsem na pokračování zvědavý.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Tajemství Stříbrného jezera (2016) (epizoda) 

Pěkné okamžiky střídají chvíle žánrové parodie. Autoři nevěděli, co natočit? Jsme v druhém díle ze tří a legenda jménem Old Shatterhand se ještě nezrodila. Stále vypadá jako ten původní naivní zeměměřič a i Vinnetou má do indiánské autority hodně daleko. Je zvláštní, když herecky vedou Nšo-či a pološílený Sam, potom padouši, prostitutka, dokonce občas i někdo z komparzu:)