Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (50)

plakát

The Program: Pád legendy (2015) 

Cyklistiku dnes sleduji velmi intenzivně, ale v době Armstronga to tak ještě nebylo. I tak jsem "kauzu Armstrong" sledoval a přečetl o ní mnoho knih. Tento film dal tak většinu známého dohromady, a to na základě knihy Davida Walshe. Musím říct, že Stephenu Fearsovi se to povedlo celkem obstojně a přiblížil Armstrongovu kariéru i těm, kteří cyklistiku nesledují. I když mnoho pasáží Armstrongova života bylo vynecháno nebo nebylo alespoň moc rozebíráno, hodnotím kladně.

plakát

Podraz (1973) 

Kdyby Redford s Newmanem natočili ještě několik dalších filmů mohla to být jedna z nejúspěšnějších hereckých dvojic všech dob. Možná vůbec nejúspěšnější. Natočili pouze dva filmy, a i tak jsou velice úspěšní. Podraz to je dnes legenda. Ne jenom kvůli hereckému obsazení. Skvělá muzika a u Podrazu se hodně zasmějete.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Jako správný Quentinův fanoušek jsem si na film počkal až do kina a dobře jsem udělal. Někteří tady snižují hodnocení za pomalejší rozjezd, ale ten rozjezd byl plný úžasných klasických tarantinovských dialogů, které neomrzí. V druhé polovině se to už rozjelo, a to stálo za to. Ne moc pěkné, spíše bych řekl nechutné, scény byly vložené do napínavých strhujících scén, ale nebyl by to Tarantino, kdyby to všechno nedoplňovali vtipné hlášky, u kterých se zasmálo celé kino. Já jsem z tohohle filmu byl (stále ještě jsem) nadšený. Film má tři hodiny? To mi vůbec nepřišlo. Uběhlo to rychle. Jasných pět hvězd.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Oproti klasickému, často romantickému a tragickému, válečnému dramatu, nám Quentin připravil úplně něco jiného. Válečné drama to je, ale také i vtipná ironická jízda, která vás příšpendlí k sedačce. Waltz nezklamal. Pitt nezklamal. Když zahrajou i další herci (Brühl, Krüger, Laurent, Eli Roth) dobře, tak to už musí být...Musí to být geniální film, na které jsme si už u Tarantina zvykli.

plakát

Gran Torino (2008) 

Emotivní závěr, na které má Eastwood talent (ti co viděli Million Dollar Baby ví o čem mluvím). Po polovině, spěje film k jasnému závěru, který byl pro mě i tak překvapivý. Každá scéna má ve filmu místo. Na závěr řeknu, že z Walta se v průběhu filmu stává menší a menší rasista.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Takřka tříhodinová gangsterská řežba na mě udělala dojem. Tony Montana uprchlík z Kuby, se rychle dostává k moci a cestou odrovná každého, kdo mu stojí v cestě i když je to jeho přítel. Hodně krve, hodně drog. A i když ve filmu byly trochu nudnější části, nakonec to nebyly až zas tak dlouhé tři hodiny. Při sledování tohoto filmu uběhly celkem rychle.

plakát

Americká krása (1999) 

I přes lehce romantický příběh musím dát pět hvězd. A to především díky Kevinu Spaceymu, který jako obvykle nezklamal.

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Geniální. Možná musíte trochu více dávat pozor, než u jiných filmů, ale jestli vydržíte, film se vám odvděčí naprosto úžasně!

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

Další Leoneho westernová klasika s Eastwoodem a Cleefem. Cleef a Eastwood jako lovci lidí, kteří jsou schopni během vteřiny sundat hned několik týpků, kteří jsou v jasné převaze. Nakonec se dva hlavní hrdinové spojí, aby dostali odměnu za zabití jednoho bandity a pár dolarů navíc za zabití jeho bandy.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Asi nejslavnější western a jeden z nejlepších. Henry Fonda vystřídal role a z typické kladné postavy z něj je typický záporák. Fonda svou roli zvládl na výbornou a je to jedno velké plus pro film. Spousta legendárních scén, ale já bych vybral jako nejlepší buď uplný úvod filmu, ve scéně, kdy se poprvé objevuje "Harmonika" nebo souboj Franka a Harmoniky, která je také nezapomenutelná. Celý film znovu doplňuje legendární Morriconeho hudba. Hudba, která se vybaví každému při zmínce o westernech.