Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Pán času

Pán času (2005)

K tomuto seriálu jsem se dostal přes nově poznané přátele, kteří tenhle seriál milovali. Po zhlédnutí první řady už jsem seriál také miloval. Tenhle kult u mě překonal Star Wars i Star Trek, protože je neskutečně zajímavý svými regeneracemi postav, cestováním v čase, množstvím mimozemských ras. Svůj komentář rozložím podle jednotlivých Doktorů. Devátý Doktor v podání Ecclestona je vcelku dobrý a je i škoda, že se ohřál jen jednu sérii, protože příběhy s ním rozhodně nejsou špatné, zato jeho společnici Rose jsem vážně nemusel. Desátého Doktora většina lidí uctívá jako nejlepšího, ano opravdu je v podání Tennanta fantastický. Bohužel mi opět příliš nesedly jeho společnice. Také o kvalitě dílů bych řekl, že značně kolísá od dobrých až po neskutečně dobré, ze kterých jmenuju epizodu "Ani mrk". Jedenáctého Doktora mám ze všech nejraději a zvlášť pak jeho éru s Amy a Rorym, tato trojice skutečně příběhům hodně přidává. Dvanáctý Doktor = Capaldi se po Smithovi ujal své role více než dobře a na rozdíl od mnoha fanoušků nevidím důvod ho co nejdřív vystřídat.

Silicon Valley

Silicon Valley (2014)

Nesmíte na to koukat jako na komedii, u které se chcete trhat smíchy. To si pusťte Ajťáky nebo TBBT. Na tohle musíte koukat jako na fiktivní životopis ze Silicon Valley. Pokud se vám líbili filmy jako jOBS nebo The Social network, tak tohle je přesně pro vás. To ovšem neznamená, že seriál není vůbec vtipný, je zde celkem dost vtipných scén a hlášek nejen pro zasvěcené, ale jak říkám, hlavní je ten životopisný příběh. Mě tohle neskutečně sedlo. První epizoda druhé řady trochu divná, ale pak se to rozjede a druhá série poráží i tu první.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Musím říct, že tento seriál je naprosto unikátní. Výborné herecké obsazení, výprava, soundtrack. Nehledě na to, že úvodní titulky jsou nejlepší, jaké jsem viděl. Akce a rutality není příliš mnoho a vyrovnává dlouhé dialogy, které ale také nejsou nudné. Jedinou výtku mám, k až příliš častému sexu, či rozhovorům na dané téma. Oproti všem kladům je to však jen nepatrná vada na kráse seriálu. 98% PS. doporučuji použít Game of thrones wiki, aby jste se vyznali v množství postav a měst.

Dr. House

Dr. House (2004)

Skvělý seriál s ještě lepšími herci. Postava doktora House je ušitá Lauriemu naprosto namíru. Nejlepší stránkou filmu jsou však Housovi hlášky, z nichž některé používám i já. "Všichni lžou."

Sherlock

Sherlock (2010)

Sherlock je naprosto geniální a ne jen jako postava, ale i jako seriál. Seriály na špičce žebříčku tam skutečně nejsou bezdůvodně. Benedict jako tradičně naprosto úžasný a charisma z něj přímo sálá. Freeman taky nehraje špatně. Seriál je celý postavený na geniálně napsané postavě Holmese, ale to mě bohatě stačí, protože je to jedna z nejlepších postav, jaké jsem kdy viděl. Pár vtipných scén seriálu dodává na šmrncu. Podtrženo sečteno, mám nový oblíbený seriál.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Pro mě je to mnohem vtipnější než TBBT. Nejoblíbenější epizoda S1E2, zejména za tu vtipnou televizní reklamu a scénu s hasičákem.