Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (170)

plakát

Leviathan (2012) 

FILM těžící maximum z filmových postupů.

plakát

Nehoda (1967) 

Losey,Pinter,šedesátky-doba kritického myšlení, Sluha o hvězdičku více ale pouze v kontextu filmů reiséra L.

plakát

Sluha (1963) 

Za mne nemohu jinak,než takto hodnotit. Dále by to byly pouze fráze,kecy a beďary. Skvost!

plakát

Noe (2014) odpad!

Tohle je bolestně obludná vykalkulovaná hovadina. Zde se už nedá hovořit o jakékoli sebereflexi. Pro koho to bylo natočeno? Věřící,nevěřící,školáky, seniory,adolescenty?Já se spíše domnívám,že jde o postmoderní karneval pomyjí z New Age a námořníka Pepka.

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

Velmi fádní,rozpačité a nudné. Pokud má nějaký dokument být srozumitelný,a téma boulevaru by měl být ten případ,i jinde než u nás,pak to vážně nevyšlo.Pohled na zřejmě hypomanického člověka trpícího maniodepresivitou válícího se ve slipech na kanapi byl k neunesení dlouhý.Film postrádal jakékoli známky profesionality,vtipu nebo dynamiky.

plakát

Poll (2010) 

Film využívá dokonalé vizuální poetiky melancholického přímořského sídla v kontrastu s nechutným zápalem bigotního profesora. Záumný řetězec různých vztahů,lásek a nenávistí s předurčeným tragickým koncem.Film pro milovníky pomalého vyprávění,artistní kamery a výtečných hereckých výkonů.

plakát

Colette (2013) 

Natočit film o koncentráku vlastně nejde.Trochu se to povedlo ve filmu Kápo. Tato romance může sloužit jako Holocaust pro středoškoláky.Lustig byl ve svých knihách přesvědčivý a k adaptacím se vyjadřoval shovívavě. Toto se na rozdíl od Démantů nezadařilo.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Když filosof Patočka říkal,že Češi byli vždy slouhové osvobození shora V šedesátých letech minulého století se privilegovaná menšina komunistických funkcionářů pokusila získat lásku lidu,jak říkali obyvatelstvu a udělala pokus o kosmetickou perestrojku. Lidé zajásali,protože v té době pošilhávali po jugoslávském socialistickém ráji,kde se mohlo jet za prací ba i knihy číst a hudbu Beatles nerušeně poslouchat. Dál to už známe.Běhal jsem tehdy po Praze a vůbec mne nenapadlo,že se zde vážně střílí a umírá. V lednu 1969 se ten kluk upálil. Upálil jako mnichové ve Vietnamu, pouze to tak stoicky neuměl. Nevinný s vírou v lidskou tvář tehdejšího systému. Hořící keř přichází v době,kdy lidé cítí ohrožení konzumních hodnot a tvrdém ideologickém boji vedeném propagandisticky všemi prostředky za svatořečení a uznání přírodního zákona kasinového kapitalismu.Hořící keř se zjevil jako součást této propagandy. Snad nevinně.Film jistě zručně natočený naší pani Agneskou,vytvořen pro potřeby HBO. Nechci se rouhat ale na tomto filmu jsem byl pamětníkem. Proto si dovoluji pochopit velké rozpaky přímých učastníků Holocaustu na Schindlerově seznamu.

plakát

Jesse Stone: Tenký led (2009) (TV film) 

Americký spisovatel Parker stvořil nezapomenutelné postavy,kterými sebe a diváky bavil celý život. Tvrďáky Chandlerovského typu Spencera a J.Stonea. Výborné zpracování uchovávající knižní představu.

plakát

Fanny a Alexandr (1982) 

Krásný film o zlu,které je výsledkem fanatiků. Fanatik nevidí rozpory, je přesvědčen,že dělá vše pro velké DOBRO.