Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (208)

plakát

Princezna zakletá v čase 2 (2022) 

Jak to tak bývá, je druhý díl oproti tomu prvnímu nesrovnatelně slabší. Ze strážných Martina a Františka se stali totální tupci, samotná princezna zde nemá téměř žádný prostor (jako kdyby na ni scénáristé úplně zapomněli nebo ji naroubovali až dodatečně do již hotového scénáře jiného filmu) a ďábelsky krásná Murien se opakovaně rozhoduje jestli je pořád ještě zlá, nebo jestli radši pomůže "klaďasům". Více než dvouhodinová stopáž (přehnaně dlouhá - je to nuda) je tvořena převážně akčními trikovými scénami, přičemž ostatní "děj" je spíše vyprávěn formou předlouhých dialogů. Opravdového děje je naprosté minimum. Kromě toho by Eliška Křenková asi měla začít intenzivně navštěvovat logopedii a kurzy mluvení, protože má tak ledabylý přednes, že aby jí člověk něco rozuměl, tak to opravdu vyžaduje značné soustředění a úsilí - nelze totiž ani odezírat ze rtů, protože ona skoro neotevírá pusu. Nevidím žádný důvod k tomu, abych si tento díl ještě někdy pustil znovu. Jen doufám, že státní fond na podporu kinematografie nebude rozhazovat další veřejné prostředky za natáčení dílu třetího.

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

Další volovina u níž je člověku smutno z toho, že takovéhle nesmysly vznikají za jeho koncesionářské poplatky. Zdlouhavé ukecané obrazy o ničem jsou střídány potřeštěnými "akčními" scénkami a celé je to ve výsledku především ohromně nudné. Hlavně že je v úvodu 4x propagováno, že je potřeba si mýt uši... Skutečnost, že takováhle blbina je ověnčena cenami, jen zase jednou svědčí o tom, že úroveň kinematografie je již dlouho na dně. Do úrovně "Odpad" to nezařadím jen proto, že jsem už viděl i pár horších kinematografických výtvorů, ale moc jich nebylo.

plakát

Zátopek (2021) 

Film je nuda a velké zklamání. Zátopkovo slavné heslo "Když nemůžeš, přidej!" je tam zmíněno jen tak zcela mimochodem ústy jeho manželky. Stejně tak všechny jeho slavné úspěchy, které tvoří jen jakousi naprosto podružnou kulisu k filmu, který je ve výsledku o ničem. Kromě toho, jak je v tvorbě posledních minimálně deseti let obvyklé, není polovině dialogů téměř rozumět, protože jsou nahrané příliš potichu a navíc jsou přeřvané hudbou a ruchy.

plakát

Čertí brko (2018) odpad!

Čekal jsem, že si Ondřej Vetchý pořádně užije roli Lucifera, když se k čertování vrátil po takové době, přičemž "posledně" hrál Janka v pohádce S čerty nejsou žerty. Kromě toho, že neustále opakoval, že je něco na prd, se mi ale zdálo, že jako Lucifer nepředvedl prakticky nic. Kam se hrabe na Karla Heřmánka! Tato pohádka je jako celek naprosto příšerná, je to nuda oscilující od ničeho k ničemu, hlavní postavy jsou nesympatické a totálně blbé a Budař (kterého jako herce celkově prostě nemám rád) opět nezklamal a choval se jako trotl.

plakát

Dunkerk (2017) odpad!

Nudná chaotická hovadina plná patetických krávovin a scén, u kterých si člověk říká "Co je to za blbost?!".

plakát

Hora mezi námi (2017) 

Zpočátku nadějně vypadající dobrodružný film, ale pak se to přehoupne v romantické nesmysly, přibudou sekvence zbytečných prázdných keců a je s tím konec. Poslední půlhodina je přímo utrpení.

plakát

Kočka není pes (2017) (pořad) odpad!

Další mezník toho, kam až může dosáhnout debilita pořadů, které všichni sponzorujeme formou TV poplatků. Opravdu někoho zajímá, kde všude po bytě močí blbý pes ještě blbějšího páníčka, který mu neumí dát ani nejzákladnější výcvik?

plakát

Po strništi bos (2017) 

Nudná koláž skládající se z užvaněných scén a z melodramatických scén, absolutně o ničem. Dětské herecké výkony naprosto příšerné.

plakát

Psí poslání (2017) odpad!

Zpočátku to vypadalo poměrně zajímavě, ale velmi rychle to sklouzlo k prosté (skutečně velmi prosté) koláži chování psa v různých prostředích, navíc chování psa bylo až na drobné výjimky naprosto nereálné. Pouhá tupá koláž jednotlivých obrazů, v nichž se vyskytuje pes, který jakoby svým pohledem hodnotí jednotlivé situace. Trapné, o ničem, a každý, kdo někdy měl zvíře, se tomu může jen sarkasticky vysmát.

plakát

I dva jsou rodina (2016) odpad!

Nudná uječená hysterická blbost, kde se neustále telefonuje a odehrává se přihlouplý předvídatelný děj.