Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (26)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Schůzka se smrtí (2008) (epizoda) 

Proč bylo nutné takhle zprznit knižní předlohu Agathy Christie??? Proč taková fantasmagorie, místo původního promyšleného příběhu? Jeden z nejslabších Poirotů co jsem viděla. Opravdu škoda, protože knížka je skvělá a mnohem více logická, lidská a psychologicky uvěřitelnější. Velké zklamání :(

plakát

Andělská tvář (2001) 

Jako kulisa k pletení se to dalo dokoukat do konce, ale jinak... Blažek hraje co mu síly stačí a dělal co mohl, ale totálně to zabil antitalent Pomeje a Kuklová s Morávkovou - spolek ochotníků. Navíc výběr herců svědčil o tom, že to Pomeje platil - jak může hrát mladšího bratra Blažkovi, když je starší téměř o deset let a je to sakra vidět?! Plus typově byl spíš směšný, jak chtěl působit jako dramaticky rozervaný hrdina. Kuklová je sice kost, ale její naivní "dívka"- třicátnice taky nic moc, plus to hraní, ach to hraní... Naopak super jako vždy Vašut, Vinklář, výše zmíněný Filip Blažek a příjemně překvapil Krampol.

plakát

Hříchy pro diváky detektivek (1995) (seriál) 

Vcelku průměrné příběhy z mého pohledu sráží do podprůměru slečna Dáša. Její představitelka, D.Veškrnová v několika jiných filmech ukázala, že hrát umí. Rovněž Dušan Klein jinde ukázal, že umí režii. Proto nechápu, jak to vzniklo, že je slečna Dáša tak zoufale afektovaná a nepřirozená, že by se za to nemusely stydět ani prvorepublikové hvězdy Slavínského melodramat, a to je možná ještě urážím :( Zkrátka vždy na to koukám, říkám si - jo to se dá, neurazí, k večernímu žehlení... A pak se objeví zmíněná dáma a detektivní povídku změní ve frašku. V porovnání s páterem Knoxem a Evou Adamovou je propad velmi znatelný. (ne že by páter Knox byl veledílo, ale o hvězdu víc si rozhodně zaslouží)

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Koukám, že jsem tu v menšině,  ale mně se líbilo, že princ a princezna jednou nevypadali jak ucha, ale jako mladí dospělí 👍Princ byl chlap a princezna neurazila. Navíc tady nebylo součástí děje,  že má být nějak nadpozemsky krásná,  tak nevím proč by to nutně musela být nějaká extra kost, stačí normálně sympatická slečna. Několikrát jsem se u pohádky fakt zasmála a celkový dojem byl u mě fakt vysoko 😊

plakát

Kateřina zlé pověsti (1976) (TV film) 

Protože jsem četla původní povídku Zikmunda Wintera, nemohu dát vyšší hodnocení. Zcela zbytečně překombinovaný a přitom vykostěný děj, postrádající téměř logiku. Kateřina je v tomto podání vlastně nešťastnou ženou, rychtář je zde spojen s knižní postavou bigotního měšťana Říhy Sukovského, čímž dostáváme zajímavě schzofrenní postavu :( Věčná škoda, že se více nedrželi původní povídky a úplně zbytečně přetvářeli perfektní příběh. Jinak herecké obsazení parádní, kostýmy na televizí inscenaci nadprůměrné.

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Nebýt příšerného deklamování hlavních hrdinů, jejichž strojenost a výslovnost ochotníků z Horní Dolní (s nadsázkou, spousta zájmových spolků z malých vísek má větší talenty), mohla to být docela hezká pohádka... Dvě hvězdičky za námět a dobré herce ve vedlejších rolích, kteří bohužel nestačí napravit diletantský dojem z ústřední dvojice.

plakát

Mazaný Filip (2003) odpad!

Na světě je skutečně velmi málo filmů, které bych vypnula před koncem... Toto dílo se ale směle zařadilo na čelní místo tohoto kratičkého seznamu "odpadů", které jsem nedokázala akceptovat ani jako kulisu k žehlení nebo lakování nehtů. Slaboduchý děj, bez spádu, nápadu, pořádného děje atd. Pak je tu ještě ta možnost, že jsem to zkrátka nepochopila???

plakát

On a jeho sestra (1931) 

Pro filmy z první, potažmo druhé, republiky mám slabost. Dokonce natolik, že se mi svým způsobem líbí i melodramatické v podstatě slátaninky typu "Děvče za výkladem" "Bezdětná", nebo "První políbení". V tomto případě ale platí, čeho je moc, toho je příliš. V polovině filmu jsem si říkala "jestli ještě jednou uslyším něco o růžovém psaníčku, tak za sebe neručím!!!!" Podobné agresivní city ve mně obvykle vzbuzuje pouze nejmenovaná tv reklama s nejmenovaným zeleným mimozemšťanem a jeho zpívanými slogany :D Dvě hvězdičky dávám z nostalgie na staré časy, za výkony Vlasty Buriana a za to, že film z úplného začátku zvukové éry má své zajímavosti- místy ještě sklouzává k němé grotesce, velkým gestům, jindy zase zraje do klasiky zvukového filmu černobílé éry. Rozhodně je zajímavé to jednou vidět, ale pro cholerické povahy může být "růžovéééé psáááánííííčkoooo" poněkud náročné na srdce.