Reklama

Reklama

Hříchy pro diváky detektivek

(seriál)
Česko, 1995, 9 h 34 min (Minutáž: 52–63 min)

Režie:

Dušan Klein

Scénář:

Dušan Klein

Kamera:

Jiří Kadaňka

Hrají:

Dagmar Havlová, Jiří Zahajský, Jan Šťastný, Pavel Trávníček, Ivan Trojan, Svatava Hubeňáková, Miroslav Vladyka, Miriam Kantorková, Vlastimil Zavřel, Petr Haničinec, Jiřina Bohdalová (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovky se vrací druhá desítka oblíbených kriminálních případů, další cyklus Hříchů, nikoliv však už pro pátera Knoxe, ale pro diváky detektivek. Režisérskou taktovku opět svírá Dušan Klein, v roli detektiva "v sukních" zasahuje Dagmar Veškrnová. Rovněž i v této sérii se diváci mohou stát detektivy "amatéry", ověřit si při rekapitulaci událostí v závěru svůj odhad a tipovat, kdo je pachatelem. (hippyman)

(více)

Recenze (53)

martins 

všechny recenze uživatele

O dost slabší pokračování Hříchy pro pátera Knoxe ovšem již bez tehdy těhotné Zlaty Adamovské s Dagmar Veškrnou tehdy ještě Havlovou, která neuměla ani hrát ani zpívat, samozřejmě chyba není jen v hlavní ženské představilce, příběhy jsou slabší i když třeba ty s komisařem Kolínem nebo ty s komisařem Nováčkem nejsou špatné, ale celkově jde spíše o podprůměr. ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Celkem by to i slo, ale "Veškrnová" je naprosto priserna.V kazdym dilu me totalne irituje, pohledy do kamery na divaky, chytrejsi nez všichni kriminalisti a vzdycky musi poradit, protoze bez ni to proste nejde.Pribehy jako takove prumerne, v celku ok, Dasu bych zrusil.Pisnicky jsem preskakoval, to uz se vubec nedalo vydrzet. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkový nápad pořadu je rozhodně dobrý (když pominu fakt, že je vypůjčený z předchozích Hříchů) a kdyby šlo jen o pátrání, kde si divák může na základě indicií sám identifikovat vraha, klidně bych to ještě nadhodnotil. Co seriál vskutku příšerně sráží je hlavní představitelka - její křečovité zapojení do každého případu a chytrost uvažování téměř jako u Poirota, to mi silně pije krev. Štve mě i způsob, jak jsou prezentováni detektivové, kteří řeší jednotlivé případy - jsou vykresleni jako přihlouplí moulové, kteří by bez pomoci tý všetečný ženský nedotáhli do konce ani jeden jediný případ. Texty doprovodných písní nejsou zase tak špatné, ale pěvecké kvality hlavní představitelky bych označil jako nic moc, tedy spíš nic než moc. Z odvysílaných dílů se mi asi nejvíc líbil díl Smrt na inzerát, hlavně kvůli sympatické kriminalistické dvojce Skopal - Táborský. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Základním prvkem naprosto otřesné série detektivek je v první řadě dramaturgické provedení. Dáša pobíhající za záběry, přibíhající, když si ji jednotlivé postavy volají anebo vrcholem absurdnosti - Dáša, která vyskočí z kamery a objeví se ve studiu s diváky a pak se s Vladimírem Dlouhým zase vrací. Dáša je zkrátka postavou, která je všude a kdyby skutečně fungovala jako další postava, která se shodou okolností všude objeví, ještě by se to dalo chápat - používají to i jiné kriminálky ve světě. Takhle její zapojení působilo minimálně směšně a spíše absurdně. I jednotlivé detektivky měly slabý nádech. Ne že bych všechny pachatele uhodl, ale kolikrát se téměř hodinu nic nedělo, aby se v závěrečné desetiminutovce roztrhl pytel se zločinem i rychlým vyšetřováním zároveň. A to už nemluvím o příšerném scénáři a neposlouchatelné hudbě. Snad jen jedna skladba byla povedená. Například Zlata Adamovská alespoň uměla zpívat. Paní Dáša si měla zpěv rozhodně odpustit. Je to tak příšerné, ale tak typické pro devadesátky. Dneska by tato absurdní fraška neměla šanci projít. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše původního TV seriálu „Hříchy pro pátera Knoxe“. Seriál je však ještě o stupeň horší. Celé dílko bylo scénáristicky i realizačně evidentně šito horkou jehlou po diváckém úspěchu svého předchůdce. Zápletky jsou ještě nepravděpodobnější, překombinované, nereálné až stupidní. Partnerské dvojice jsou vybrány špatně. Těžko uvěřitelný je třeba vztah dýchavičného a nezdravě vypadajícího Petra Haničince a věčně mladé Jany Švandové. Sedící-ležící poloha Kláry Doležalové u záchodové mísy je všechno možné jen ne skutečně zavražděná oběť. Spíše ráno opilcovo po probdělé noci. Dáše Veškrnové tento seriál moc nesedl a zakomponování její role do jednotlivých epizod působí naprosto nepřirozeně. Seriál se více přesunul do tak zvané vyšší společnosti. Jsme proto svědky vzájemného vyvražďování mezi jednotlivci či skupinami v nově vzniklých podnikatelských (či „taky podnikatelských“) kruzích. Už jenom ty orlické sudy a pletivo tam chybí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Tento díl je také zpracován v audio verzi – „Hříchy pro posluchače rozhlasu 7 – Smrt krásné manekýny“. (callix)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama