Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Biografie (8)

Clare Kramer (herečka / producentka)

28.09.2011

Clare Kramer není jen obyčejná kráska. Naopak. Je to žena tisíce tváří. Kromě své kariéry herečky se tato Američanka věnuje produkci, atletice, je vášnivou hráčkou kulečníku, maminkou dvou dětí, je zapojena do několika charitativních organizací a v současné době pracuje na dvou snímcích jako režisérka a scénáristka.Herečka,… (více)

Paul Reubens (herec / scenárista / producent)

03.04.2011

Šedivý nepadnoucí oblek, veliký červený motýlek, krátký sestřih, který by záviděl i Forrest Gump. Tak vypadá Pee-wee Herman, nejslavnější postava, kterou vytvořil Paul Reubens.Komediální herec a scénárista Paul Reubens se narodil 27. srpna 1952 jako Paul Reubefeld ve městě Peekskill ve státě New York, ale celé dětství strávil… (více)

Steve Barron (režisér / herec / producent)

26.03.2011

Filmový producent, vlivný tvůrce videoklipů, režisér úspěšných snímků určených především pro mladší diváky. To vše je Steve Barron.Rodák z Dublinu, který se narodil čtvrtého května 1956, se může pochlubit tím, že natočil videoklip pro krále popu Michaela Jacksona. Mezi další interprety, kterým Barron režíroval videoklip, patří… (více)

Anne-Marie Martin (scenáristka / herečka)

06.03.2011

Půvabná Kanaďanka Anne-Maria Martin se narodila jedenáctého prosince 1957 v Torontu jako Ediie Benton. Českým divákům bude její tvář povědomá především díky seriálu SLEDGE HAMMER.Eddie započala svou hereckou kariéru na televizní obrazovce, aby se na ni po ne příliš vydařeném vstupu na stříbrné plátno vrátila a zakončila zde… (více)

Eric Cantona (herec / scenárista / režisér)

06.03.2011

"To víte, takový je život. Jednou jste nahoře, jednou dole."Zachmuřený pohled, zdvižený límeček, bezbřehá fotbalová genialita. I tak by se dal popsat Eric Cantona. Jeden z nejslavnějších a nejkontroverznějších fotbalistů, který kdy běhal po zelených trávnících.Fotbalový mistr Evropy do 21 let, čtyřnásobný držitel triumfu v… (více)

David Rasche (herec)

19.07.2008

Tento blonďatý sympaťák se narodil sedmého srpna 1944 v St. Louis, ale jeho rodina se záhy přestěhovala do Illinois. Jeho otec byl farmář a pastor v místním kostele. Davidovy první krůčky směřovaly do divadla, ale záhy se dostal i na filmové plátno a do několika televizních show. Dokonce se stal členem komediálního spolku… (více)

Michael Cimino (režisér / producent / scenárista)

16.10.2007

Tento New Yorský rodák se s největší pravděpodobností narodil 3. února 1939. Datum Ciminova narození je obestřeno tajemstvím, čemuž pomohl sám režisér, když v několika rozhovorech úmyslně uvedl různé datum. Cimino studoval architekturu a divadelní umění na univerzitě Yale, kde získal v roce 1961 vysokoškolský titul.První… (více)

Ethan Coen (scenárista / producent / střihač)

07.09.2007

Ethan Coen se narodil 21. září 1957 vysokoškolským profesorům Edwardovi a Reně Coenovým a vyrůstal se svým o tři roky starším bratrem Joelem. Společně točili filmy už jako děti. Bratři se poprvé rozdělili až na vysokých školách. Ethan se rozhodl studovat filosofii na Princeton University a Joel se vydal na New York University… (více)

Reklama