Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 285)

plakát

Příběh kmotra (2013) 

FIlm je natočen poměrně dynamicky, je poznat že je skoro 10 let starý, ale není to nutně výtka. Z veksláských podvůdků až k nechutným mafijánským taktikám. Pobavilo mě jak se sám Vedral podivoval kam tato republika spěje, kdýž sám roztočil to kolo ("štěstí") smrti. "Žádný strom neroste do nebe, protože na každého jednou dojde." Jak se dozvídáme na závěr a nezbývá jen souhlasit. Musím pogratulovat Vaculíkovi jak tosuprově zahrál ale také jeho postavě že ke konci pochopil že na hrubý pytel patří hrubá záplata. Skvělé herecké obsazení. Jdou zde krásně vidět taktiky v obchodu ale také psychologické hry, a také že každý má někde svou achilovu patu. Někdo se zde zmiňuje o nulové emoční a informační hodnotě, já si to nemyslím. A jsem citlivá. Zde se dá krásně číst mezi řádky. Provázanost politiky až poty nejspodnější podvodníky, navzájem se podrží a všichni vydělají. A bohužel je to pořád ale naštěstí v menším měřítku, myslím tím vraždění nepohodlných, nebavím se o přihrávání nevýhodných zakázek. Tento příběh mi přišel podobný o životě reálných osob, jako byl Mrázek nebo Běla. Některé praktiky a situace poznávám s dokumetárního seriálu POLOSVěT.

plakát

Masoví vrazi, Hannibal Lecter - skutečné příběhy (2001) 

Realita je tak děsivá. Pro psychologii dobrý materiál. Pro slabší povahy nedoporučuji. Jsou některé stejné vzorce vzniku tak zlé entity. V pořadu je to rozebrané. To co jeden z aktérů zmiňuje je něco co nechce dnešní materialistická věda připustit. To že je člověk postupně pohlcem zlem a temnotou, čím více nevzdoruje té temnotě v něm. Že jsou tu na světě jisté špatné energie a bytosti, které mají také své zájmy. Záhady tu nejsou jen to, že nechceme slyšet něco co není pro nás běžné a odmítáme to.

plakát

Sametoví vrazi (2005) 

Film je z jiného pohledu, něco doplňuje, ale zábavnější mi přišly samotné dokumenty a ser. devadesátky. Jména jsou v tomto filmu změněna. Karel Kopáč V pojetí výborného herce Michala Dlouhého dříve speciální policista, který skončil u zločinu, měl ostré lokty, dělal vyhazovače, chtěl lepší prachy, a až do konce hraje velice významnou roli. Skončil na vozíku, život mu jasně dával na jevo, že nemůže neustále porušovat hranice, přesto to neustále dělal dál a dál. Skončil vše vlastní rukou, ale stačil ještě posloužit i policii. Tento člověk takto žil a páchal, vše je zdokumentováno. Nejen pro lidi zajímající se o psychologii jsou lidské osudy ve fimu zajímavé. Vyšinutý vrah Ludvík Černý s tváří hodného a nevyrovnaného, však všichni ho popisují jako hodného a spořádaného mažela. Tichá voda břehy mele. Největší psychouš do kterého by to nikdo neřekl. Já teda podle fotek kriminalistů z dokumentu ano. Tady herci vypadají úplně jinak, ale v seriálu 90tky i herci byli vybráni dle určité podobnosti a je to dost přesné.  Tento film má některé aspekty upravené i situace, podle líbivosti. *Ukázka jak se zbavit mažela a švagra, který nechce rozvod aručit nemovitostí. "Láďa" s kamošama má Matku dominu, po které je třeba dědit (výbušninou s hřebíkama v balíčku kterou si donesla z pošty), ve skutečnosti paní byla tlustá a né moc pohledná. Výbušnina vybuchla v domě né v autě. Někteří lidé měli pocit, že pokud je nechytnout můžou vše. Doporučím dokument Polosvět. První mrtvola (v tomto filmu pod jménem Igor Chvalkovski) této skupiny Orlických vrahů byla podnikatel zabalený do pletiva /plotu) a zhozena asi do 60metrů z Žďárkovského mostu."To jsem, ale čtverák" s radostným povyskočením těsně po vraždě jugoslávce, ZDE Ludvík Křížek / opravdu Ludvík Černý řekl, aby dle jeho vlastních slov zlehčil situaci. Pořád se vraždit teprv učil a byla to jeho první oběť do sudu, pouze z vodou (mrtvola v pořádí druhá). Další sudy už obsahovali louh, která tělo značně zohavila ale nezničila. Od začátku partie dělala chyby po kterých mohly kriminalisté jít. Jako třeba auto po "pohřešovaném" podnikateli. Všechny spojovalo jedno fitko a také známosti z diskotéky Silvie a bordelu Veronika v jednom. Vraždění se dále rozjelo nejen kvuli ochnutí Kopáče, který potřeboval na operaci, ale i z jiných. Ve skutečnosti na konec Kopáč práskal, v seriálu 90. ho hodně přesvědčovali./ Jak zde vidíme nikdy si nepučuj prachy od lichváře, nevíš co to s tebou pak udělá. Jediní opravdová v celým tom pžíběhu byla láska Kopáče a jeho holky "Ireny". I podle výpovědí, všech. Sice se dodnes na vše nepřišlo nebo se nedokáli všechny vraždy co Černý spáchal, ale dostal doživotí, za aspoň ty orlické. Nikdy nic nepřiznal, vysmíval se policajtům a nikdy nelitoval. Takže od tý doby přestala být ČR divokej západ a kradlo se a podvádělo, ale vraždy na objednávku už tak nejeli. Až na pár hodně známých Mrázek a spol. ale to už je ji nej příběh.

plakát

Stíny v mlze - 243 (2022) (epizoda) 

Za mě trochu slabší díl. I když případ není vůberc špatní. Tady jde vidět takové toporné herectvé. V některých dílech moc ne ale tady to je vidět. Amálka dostala SMS aspon ví jak to je. Lhát dětem kvuli tomu že je chcete ochránit, blbost. "Bublina dokonalosti" praskla. Vyšetřovatelka studená jako psí čumák, tomu moc nerozumím, ale dává to smysl, aspoň se s houslema rozohnila :) Vytáčí mě jak hulijou a zahazujou vajglre.

plakát

Stíny v mlze - Revolver (2022) (epizoda) 

tak konečně se některé vztahovky ukázaly v pravém světle. Případ byl zajímavý. "Lump" nebyl žádný malý blbec měl to vymyšlené skvěle. Dobrej komentář: Na Plesla už to prasklo XD

plakát

Polosvět - Polosvět olejů smrti (2022) (epizoda) 

Tento zasadní případ naší tehdejší historie jsem téměř neznala. Docvaklo mi kolik hajzlů té doby tady běhá a pořád pletichaří a nikdy nebyly potrestáni. TOhle by měl vidět každý. Na vysokých pozicích dělají že se nic neděje a ještě samy využívají situace. A pak si ty ksindly zvolíme za prezidenta. Výpovědi lidí kteří se podíleli na podvodech vraždách. /rozhovor s vrahem/ záběry z policejní korespondence také z roku 1999. zajímavý komentář Rakovnik-

plakát

Polosvět - Polosvět sexklubů (2022) (epizoda) 

Už jen jak tento díl začíná mě ubezpečil že se nudit nebud. Jonák promlouvá z basy "Když máte jako nějakej řekněme bohatej duševní život tak netrpíte nikde, nepotřebujete prostor. A trpíte tím co si vlastně odpíráte. Kdysi jsem měl třiadvacet luxusních aut mě napočítali. A můžete jezdit jenom jedním." Viděla jsem devadesátky a teto dokument to skvěle doplňuje. Dost mě to zajímá, byla jsem v té době děcko a svět jsem znala uplně jinak. O "ikoně" té doby a jeho přátelých. A opět tu máme zradu a intriky jako v každém napínavém příběhu.

plakát

Polosvět - Polosvět světských (2022) (epizoda) 

Jak cikánští kolotočáři k majetku přišli aneb Běla a další šmejdi. A jak karma konala z vlastních řad. Velký zvedlý prst nad rozcupování morálky s převlečením jiného kabátku a zřízení celé země. Je mi z toho zle, né z dokumentu ten je dobře natočenej, ale z těch lidí kteří se podíleli na podobných svinstvech. Tohle by měl vidět každej a kterej ví tak ať si to připomene. A hlavně ať si chytráci nechají své moudré řeči o tom že tohle by se za komunistu nestalo. Protože tohle dělali lidi kteří vyrostli v době před revolucí, tam se naučili morálce a "laskavosti k bližnímu svému" jen je pustili z řetězu. A nejhezči je že tihle lidi ještě volně chodí po naší zemičce, jen převlekly kabáty. Nepřišlo se na ně nebo jim to nikdo nedokázal.

plakát

Nacisté a okultismus (2017) (seriál) 

Velice zajímavá serie s novými poznatky a pohledy na období třetí říše. Němečtí pohlaváři i ti nejbližší vůdci věří neskutečným myšlenkám v čele s Himmlerem, díky kterým si umanuli vymítit nepohodlné jednotlice i celé rasy. Některé starodávné příběhy (ancient stories) a mýty o které se Nacisté opírají mají svůj pravdivý základ. Bohužel je znásilňují a překrucují. Chtějí se navrátit k myšlence čisté rasy, která se vrací daleko do historie. Až do období Atlantidy ne jen té bajné Atlantidy, ale celého kontinentu. Nemohou už ani by chtěli něco takového nastolit. Navrací se ve své ideologii také k pohanství, které z původního respektu a pokoře k přírodě přerostlo v uctívání a obětiny ve jménu temných bytostí. Na dokument se dívám opakovaně a nepřestává mě udivovat. /2023/

plakát

Poklad z půdy (2018) (pořad) 

znám americké původní verze, toto je další kopie v českém znění. Zábavnější je americký bazar, než prostředá jak na superstar s porotou. Nepůsobí to autenticky. Ale je pravda že mi máme větší a delší historii a zajímavější věci. Rosák je stále dobrý moderátor.