Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

No tak lidi, klídek, vždyť jsou Vánoce. Koukněte, co bylo poslední dobou natočeno za pohádky, a pak hodnoťte. Časy se mění, to, co bylo, už není. A z toho, co je, se na tuhle pohádku aspoň dalo koukat. Klidně bych si ji dala ještě jednou (na rozdíl třeba od některých Troškových pohádek, nic ve zlým, to ne, ale jednou a dost). Když už nic, tak aspoň ty lokace by se vám mohly líbit. Já teda vážně nevím, co byste chtěli. U mě dobrý. Přesně to, co se od pohádek vysílaných ve vánočním čase očekává.

plakát

Poslední vládce větru (2010) 

Hmm, jak jen tenhle film okomentovat? Určitě začnu tím, že první garda filmů, konkrétně mám na mysli Šestý smysl, Vyvolený, Znamení a Vesnici, M. N. Shyamalana mě nezklamala a svůj účel splnily, neboť sem se při nich nejen parádně bála, ale také parádně pobavila. Ženu ve vodě a Stalo jsem raději po přečtení hodnocení neviděla. Ale vzhledem k tomu, že mám ráda fantasy filmy, jsem neodolala a Vládce větrů si pustila. Nu, co k tomuto snímku říci? Je to pohádka a nic než pohádka a jako na pohádku na tento film pohlížím. Efekty? Ušly. Herci? Když některým odpustíme to přehrávání a přehrávání, tak to bylo fajn. Přiznám se, že na tomto filmu mě lákalo i obsazení D. Patela do role prince Zuka, chtěla jsem okouknout, kam se od Milionáře posunul, musím uznat, že jeho postava má nakročeno dobrým směrem a moc by mě zajímalo, jak by se dále vyvíjela, škoda, že tedy nebudou další pokračováni. Uvidíme, a doufám, že uvidíme, jak si povede v dalších rolích. Filmové zpracování Twiligt Sagy kolem mě jen tak proletělo, tudíž nemám výkon J. Rathbona (Sokko) s čím srovnat, no ale vzhledem k tomu, co jsem viděla na fotkách z filmu, tak ve Vládci mu to více slušelo. Na závěr si neodpustím srovnání toho snímku s japonským animovaným filmem Princezna Mononoke, viz válečné lodě příslušníků ohnivého elementu a moc přírodních sil, jak byly samotné elementy, ale především měsíční a dračí duch. Závěrem: na jedno, dvě zhlédnutí dobré, možná se poohlédnu po soundtracku.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Příběh jihoafrického žoldáka Dannyho Archera (Leonardo DiCaprio) ze Zimbabwe a rybáře Solomona Vandyho (Djimon Hounsou) z kmene Mende je zasazen na počátek 90. let 20. století, kdy se v Sierra Leone odehrává krvavá občanská válka. Oba muži jsou sice Afričané, ale jejich původ a zázemí se naprosto liší. Osudy obou mužů spojí hledání vzácného růžového diamantu, který může podmínky jejich života navždy změnit... a nebo ukončit. Tento film lze chápat jako typicky dobrodružný film o honbě za pokladem, nebo mnohem hlouběji jako svědectví o utrpení domorodých afrických obyvatel, kteří strádají pod nátlakem „bílých“, kteří vidí Afriku pouze jako zdroj bohatství a tamější obyvatele jako otroky, a k tomu všemu se přidává zlo v podobě občanské války. Velice surový a drsný film se odehrává v překrásné africké krajině, možná že právě ona je tím posledním krásným, co Africe zbývá, škoda. Když už film nezaujme svým obsahem, tak africké scenerie jistě.

plakát

Poste restante (2009) (seriál) 

Vážení, co byste chtěli? Další nekonečnou "mýdlárnu" kde nic tu nic? Od pátečního večerního programu se očekává nenáročná zábava, při které si člověk po týdenním zápřahu trochu oddychne. A to tenhle seriál prostě je, nic náročného, nemusíte u toho moc přemýšlet, občas se i zasmějete. K hercům se nevyjadřuji, někomu to sedlo, někomu ne, ale celkový dojem to nijak nekazí. Nějaké ty přešlapy a skuliny se najdou, ale jinak je to fajn seriál se zajímavým nápadem. Avšak stačí to vidět jednou a už nikdy více.

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Romantická komedie - skoro až pohádka - o novodobé princezně (Audrey Hepburnová), která měla vše až na svobodu a poznala svět „obyčejných“ lidí díky šarmantnímu novináři v podáni Gregory Pecka. Samotný originální příběh je krásný stejně jako exteriéry romantického Říma, vše dokonal podtrhávají herecké výkony obou hlavních představitelů. A. Hepburnová, která se bravurně ujala role naivní princezny a skvěle zvládla její proměnu z princezničky na princeznu dámu s vlastním rozumem. K charismatickému G. Peckovi není co dodat, je to prostě muž s velkým M. Film mě zaujal i svoji „čistotou“, vždyť vrcholem celého vztahu mezi hlavními hrdiny je letmý, ale vášnivý polibek.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Kdo by neznal milý a dojímavý příběh prosťáčka Forresta Gumpa, který byl za prostřelenou zadnici ve vietnamské válce vyznamenán samotným prezidentem Kennedym, zbohatnul na krevetách, rozhodl se přeběhnout skoro celé Spojené státy a chrlil ze sebe pamětihodná moudra. Tento film mi prostě učaroval a věřím, že nejsem sama. Forrest Gump je jeden z nejlepších filmů, co kdy spatřily plátna světa. Skoro až pohádkový příběh je korunován excelentním výkonem Toma Hankse, tato role se mu opravdu povedla. Člověk neví, co má obdivovat dříve, zda do detailu promyšlený scénář, skvělé herecké výkony nebo krásnou srdceryvnou hudbu. Forrest Gump je skvostem světové kinematografii, a to mu nikdo nevezme.

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Star Wars buď zbožňujete, nebo vám nic neříkají, těžko hledat něco mezi, protože tato původní trilogie je jen a jen vesmírná sci-fi, ale za to parádní sci-fi, která sází především na výborné vizuální a zvukové efekty, i když vztahy mezi jednotlivými postavami mají také svoji váhu. George Lucas je filmový kouzelník, který převedl ságu jedné rodiny do vzdálené vesmírné galaxie a fantasií při tom rozhodně nešetřil. Už když jsem viděla poprvé ´Novou naději´, tak si mě film získal, dnes si nenechám ujít jedinou příležitost, kdy mohu tuto sérii vidět. Větší oblibě se u mě těší původní trilogie Star Wars, první je prostě první. V době, kdy byly Star Wars poprvé uvedeny na filmové plátno, byly pro mnohé diváky něčím úžasným a něčím úžasným pro ně zůstávají i dnes, navíc si získávají stále nové a nové fanoušky, co víc si může George Lucas přát?