Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Recenze (149)

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Čistá space opera a špinavá válečná akce, která je téměř stejně přitažlivá jako zvuk zkřížených světelných mečů.. téměř. Nakonec snad pocit, že efekty už nemůžou být lepší, že postavy jsem si všechny do jedné oblíbil a že se Vaderova "one man show" zapíše do dějin (v předaleké galaxii tedy určitě). Navíc to rozvíjení a doplnovaní SW světa je pro věrného fanouška prostě extáze.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

U takové témy mám vždy obavy z kalkulu a naopak, že k nadšenému příjmutí hraje roli vždy nějaká ta povinnost či vnitřní vina. Dvanáct let v řetězech je výpovědí doby, stejně tak člověka, bez laciného sentimentu.. Brilantně natočené, brilantně zahrané (Fassbender je dábel !) a silné, opravdu silné drama. Tedy bez obav.

plakát

Potomci lidí (2006) 

V době digitálních sraček se musí tak poctivá a inovativní filmařina docenit. A i přesto, že to u mě možná za plný počet není, rád si právě z toho to důvodu v hodnocení přidám.

plakát

Gravitace (2013) 

Gravity je vyjímka potvrzující pravidlo, že dobrý film potřebuje dobrý příběh. Vesmírná survival story, kde absenci pořádného příběhu vyvažují ostatní filmové složky, které jsou dotaženy do úplného maxima.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Zamilovanost. V jeho době jsme se minuli ale nakonec jsme se přece jenom našli. Prozatím docenění hry s názory a myšlenkamy + brilantní filmařiny a časem, kdo ví, třeba láska (nikdy není pozdě, ne). Poslední scénu (včetně penisu) rámuju už teď. Souboj systému a anarchie.. rozkoš.

plakát

Sociální síť (2010) 

Film perfekcionalisty o perfekcionalistovy. Progresivní filmařina.. na diváka ponekud náročná, přesto s dostatečnou pozorností přehledná. Žasl jsem.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Mistrovský scénář pod taktovkou koncentrované režie s herci, jejiž postavy jsou učebnicovým příkladem psychologického rozboru a propracovanosti. Fincher je v Sedmičce atraktivnější a výraznější, no netroufnu si říct kdo je lepší...

plakát

Sedm (1995) 

Best of Fincher. Bezchybná režie, skvělí herci a zdrcující, nezapomenutelná a geniální pointa.

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Rose Byrne pro mě byla třičtvrtě filmu největší bitch za poslední roky. Ale pak řekla tu větu a já ji pochopil a nemohl se dál zlobit. Láska a všechny její stránky. Dobré stránky a i ty špatné.. Promyšlený a moc, moc krásný film a díky práci režiséra se scénářem a emocemi, které vyvolává je jedním z nejlepších ve svém žánru co jsem viděl.

plakát

Anthropoid (2016) 

Rozhodně né film bez chyb, ale dokonalá pocta. Byl jsem hrdej a emočně mě to rozložilo.