Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 624)

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Málo do hloubky, povrchní pro masy. Mafie tam byla jen okrajově. Škoda té uspěchanosti. Hodně legendárních her vynechali. I tak jsem rád, že českou herní scénu někdo trochu zmapoval.

plakát

Pearl (2022) 

Idylický začátek jako Čaroděj ze země Oz. Tepající nespokojenost se postupně mění v zuřivost. Pearl je dítě, ale i když jí byla vštěpována tvrdá výchova, nechce se vzdát svých snů. Spíše psychologické drama s prvky hororu a grotesky. Opět nepříjemné jako první díl. Scéna přiznání Pearl v kuchyni přináší důvody a jak si to dítě přebralo v hlavě. Dětská hysterie v hlavní roli.

plakát

Ricky Stanicky (2024) 

Energický rozjezd, zajímavá a vtipná zápletka. John Cena si krade celý film pro sebe. Konec filmu odfláknutý.

plakát

Pátek třináctého 8 (1989) 

Trailer na film slibuje šokující procházení Jasona po Manhattanu, ale je to nuda. Vše je tak prázdné, hlavní scény někde v uličkách, vraždy jak z reklamy na šampon. Gore efekty k pláči, nápady nulové. Hlavně, že mladí hrdinové mají stále dokonale načechrané účesy. Musím podotknout, že Peter Mark Richman je něco tak nesympatického zjevem i projevem. Nablýskaná bída.

plakát

Pátek třináctého 7 (1988) 

Hlavní hrdinka vypadá jako Jenna Jameson, její přítel jako Clark Kent, máma jako MacGyver. Jasonovi je vidět páteř a hlavní hrdinka útočí telekinetikou! Zápletka skvělá, provedení průměr, ale Jason je ve vrcholné formě.

plakát

Vdova (1971) 

Smutné osudy na malé vesnici. Staré křivdy, nevyřčené výčitky. Stará žena ještě naposledy zažije hořkosladké vzplanutí. Líbí se mi ta osudová odevzdanost a neměnné vztahy na vesnici. Simone Signoret byla výborná a Delon mlčenlivý.

plakát

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986) 

Jason na steroidech! Je rychlejší, efektivnější a dětem by neublížil. Příběh dává chvílemi i smysl, hlavní hrdina není úplný blbec. Sice je tu opět hodně modelek, které zákonitě musí zemřít, ale když se kácí strom... Šerif je asi nejzajímavější postava.

plakát

Pátek třináctého 5 (1985) 

Tohle byl téměř odpad nebýt finální scény v nemocnici. Herci spíše jako panáci bez charakteru. Nudné prostředí, tuctové vraždy a nasnímané tak zpola. Jen z pohledu umírajícího nebo brzy ustřihnuté. Film ztratil tajemno. Zápletka chytrá, ale tvůrci natáčeli zcela bez nějaké inovace. Samí modelové a chování jak z Tak jde čas...

plakát

Invalida (2023) 

Když se jednou naštve cholerický invalida, tak to bude všechny bolet! Parádní dvojka, Laco a Gabo, hledají pomstu i cestu k sobě jako kamarádi. Skvělé hlášky, peprné nadávky, úsměvná camea, revenge, retro hudba. Má to ten upocený nádech devadesátek a šlape to jak čerstvě namazaný vozejček. Spokojenost.