Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Kmotr (1972) 

Kultovní snímek režiséra F.F. Coppoly se odehrává po roce 1945 v New Yorku. Sledujeme zde život jedné z nejvýznamějších mafiánských rodin, rodinu Corleonů, jejíž Kmotr je původem Sicilián. Probíhá zde boj o moc a vliv mezi několika italskými mafiánskými gangy ve městě. Výborné herecké obsazení v čele s M, Brandem, J. Caanem, Al Pacinem a R. Duvallem dělá film legendárním a nezapomenutelným.

plakát

Matrix (1999) 

Už kultovní akční sci-fi film,kde lidé žijí ve světě, který vlastně není skutečný,ale je to jen pouhý počítačový program vytvořený stroji, nazývaný Matrix. Lidstvo žije v tomto světě aby nemuselo vidět smutnou realitu, že je ve skutečnosti pouhým otrokem strojů. Ti vládnou světu a jejich cílem je vyhubit všechny zbývající lidi, kteří se snaží proti strojům bojovat jak ve skutečném světě, tak v Matrixu, do kterého se připojují pomocí pirátského signálu. Snímek je plný výborných triků a akčních scén, má celkem originální příběh i atmosféru. Keenu Reeves je jako Neo dokonalý a výborná je i C.A. Moss jako Trinity. Role padoucha a agenta Matrixu skvěle sedne Hugo Weavingovi. Rozhodně jde o jeden z nejlepších sci-fi filmů. Jeho sledování pro mě bylo zážitkem.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Naprosto úžasný film, moje srdeční záležitost! Kvalitou o něco překonává prvního Terminátora, který je taky vynikající. Typ T-800 je poslán z budoucnosti zpět do minulosti,aby chránil Johna Connora,budoucího velitele lidí v nelítostné válce proti strojům v budoucnosti. Protivníkem ,jehož cílem je zabití Connora, je novější typ T-1000 z tekutého kovu, který jde jen těžko zničit. Nakonec se ho podaří Arnoldovi roztavit v peci. Skvělé herecké výkony Arnolda, Lindy Hamilton i mladého Furlonga. Je to film na který se nezapomíná. Nic lepšího Cameron dosud nenatočil a zřejmě nenatočí... Hasta la vista baby!!!

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Úžasný, velkolepý, strhující. Temný rytíř povstal mě naprosto pohltil a ani chvíli jsem se u něj nenudil. Nolan je opravdu génius. Dokonalé zakončení celé trilogie o Bruce Waynovi,který jako Batman(mnohokrát) zasvětil svůj život ochraně svého rodného Gothamu,města plného zločinu před zničením. Víc k tomu nemám co říct. Prostě nádhera!!Awesome

plakát

Senna (2010) 

Skvělý film,tedy spíše dokument o jednom z nejlepších jezdců F1. Sleduje kariéru brazilského závodníka ve formuli 1,získání tří mistrovských tituluů,jeho rivalitu s Prostem až do jeho tragické smrti ve velké ceně San Marina. Velmi emociální příběh.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Western na Tarantinovský způsob mě určitě zaujal. Věnuje se zde tématu otroctví v době před Občanskou válkou v Americe. Vynikající je herecký výkon J. Foxxe alias otroka Djanga a především CH.Waltze nájemného lovce lidí,který Djanga koupí a nabídne mu svobodu,pokud mu pomůže v lovu lidí na které je vypsaná odměna. Výborný je i DiCaprio, který svou zápornou roli nelítostného otrokáře hraje s velkým přehledem. Skvělé jsou i různé hlášky, na kterých si ostatně Tarantino zakládá ve všech svých filmech. Suma sumárum,film mě potěšil a patří k nejlepším filmům roku 2012.

plakát

Horizont události (1997) 

Vesmírný sci-fi horor z bodoucnosti, který se snaží zjistit kam až doplula největší loď která kdy byla postavena- Horizont události,jenž byla 7 let nezvěstná. Tento úkol dostane průzkumná loď Louis a Clark,jejímž kapitánem je Laurence Fishbourne. Poté co záchranný tým vstoupí na její palubu začnou se dít různé nevysvětlitelné věci. Na lodi není nalezen nikdo živý a členové záchranného týmu mají halucinace a vydiny hrozných věcí. Jakoby ta loď žila svým životem a reagovala na přítomnost lidských bytostí. Ta loď byla mimo hranice lidského chápání- v samotném pekle! Postupně do svých spárů pohltí konstruktéra samotné lodi dr.Weira (S.Neill), který se zde cítí jako doma,a nehodlá dovolit ostatním členům zách. týmu v žádném případě odejít....První polovina filmu má skvělou napjatou atmosféru,konec už je spíše vyvražďovačka,ale každopádně film který se mi líbil, takže hodnotím za ****.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Druhá část trilogie původně komiksového hrdiny Batmana pod taktovkou skvělého Nolana, jenž se snaží co nejvíce potírat organizovyný zloči v Gotham city. Batmanovým hlavním spojencem je poručík Gordon a také nový návladní Harvey Dent. Největší problém v Gothamu tvoří rozbujelá mafie,které jde jen o peníze. Mezi těmito dvěma chladně plánujícími světy se objeví Joker, zločinec se zjizvenou tváří a make -upem,známého podle žolíkové karty. Tento agent chaosu připraví lidem ve městě i samotnému Batmanovi(v civilu Bruci Waynovi) nejedno nemilé překvapení,jehož nejhorším výsledkem bude smrt jeho lásky Rachel a znetvoření půlky tváře Denta,hrdiny v kterého slušný Gotham věří. Dent se bohužel se smrtí Rachel kterou si chtěl vzít nesmíří a jako zlomený člověk se začne mstít všem kteří za jeho utrpení mohou...Batman jej nakonec zastaví a při tom i zabije. Lidé se ovšem nesmí dozvědět,že Dent nebyl pravým hrdinou a tak Bruce bere jeho činy(vraždy ze msty) na sebe, aby Dent vyvázl bez poskvrny. Strhující akční podívaná,pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec. Určitě stojí za vidění.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Výborné kriminální drama, kde na jedné straně stojí strážci zákona(policie LA nebo FBI) a na druhé organizovaný zločin Města andělů. Zde si nikdo nemůže být jistý jestli ve svých řadách nemá "krysu" donášející jedné či druhé straně. Pochválil bych vynikající herecké výkony hvězdného tria DiCaprio, Nicholson a Matt Damon, jejichž dokonalá přetvářka, že jsou tím, kým vlastně vůbec nejsou dělá z filmu vynikající zážitek a drama plné zvratů až do samého konce. Zasloužené oskarové zářezy na pažbě tohoto filmu.

plakát

Kruh (2002) 

Je to film s pořádnou dávkou napětí u kterého jsem se ani chvíli nenudil. Každý,kdo si pustí záhadnou videokazetu za 7 dní zemře! To je pro mě hodně originální nápad pro mysteriózní horor,kdy zabijákem je dívka z tv obrazovky která nikdy nespí. Naomi Watts je v tomto filmu velmi přesvědčivá a snaží se odhalit osud této dívky a zabránit tak své smrti i smrti svého syna,který si kazetu taky omylem pustí. Nakonec se jí to podaří tím, že udělá kopii VHS a poté i její syn,ale bohužel pro jejího přítele Noaha už je pozdě,toho duch mrtvé dívky zabije.