Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

WandaVision - Přerušujeme vysílání (2021) (epizoda) 

Jsme (skoro) v půlce a Marvel nám zatím perfektně ukazuje, že má co nápaditého a originálního nabídnout i po Infinity sáze. Příběh skvěle sedí právě do seriálového podání a za mě zatím velký palec nahoru.

plakát

Chůva na zabití: Krvavá královna (2020) 

Určitá hloupost prvního dílu ještě tolik nevadila, ale tohle je už vážně debilní až příliš :). Nepřináší to nic moc nového, prakticky to samé, jen v jiném prostředí a horším provedení.

plakát

Jurský svět: Křídový kemp (2020) (seriál) 

První Jurský svět mě moc nenadchnul a ten druhý spíš zklamal, ale tohle je moc hezký koncept. Jako dítě bych tohle asi neskutečně hltal a sledoval pořád dokola. Spousta akce doplněná o taková témata, jako je překonání vlastního strachu a síla přátelství. Příběh není bůh ví co, je to jednoduché, pohádkové, ale prostě to funguje.

plakát

Tenet (2020) 

Něco takového jsem v kině asi ještě nezažil. :) Film skončil a já vlastně vůbec netušil, jestli je ta Nolanova skládačka naprosto geniální, nebo se mu rozsypala pod rukama. Určitě nejsložitější film, který Nolan zatím natočil. Naštěstí další zhlédnutí mě výrazně přiklonilo k té první možnosti a stejně jako třeba posledně u Dunkerku, spoustu detailů jsem dokázal ocenit až napodruhé. Skvělá hudba, skvělé duo Washington & Pattinson, krásných pět hvězd. Škoda, že jsme se tu už nedočkali IMAX 70mm verze..

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Film mě příjemně překvapil vcelku chytrým zapojením Steva a vlastně vším, co se kolem něj dělo. Z toho jsem měl asi největší obavy a tohle dávalo smysl. Film má spoustu samostatných silných momentů, zajímavou hlavní myšlenku, srdceryvný scény, akční scény (některý). Zároveň má ale spoustu opravdu stupidních momentů a jako celek to příliš nefunguje. Děj tak nějak plyne bez většího tahu na bránu nebo nějakýho zvratu. Hlavně ale WW84 nepřináší žádný zásadní posun dál, ať už postav(y) nebo celého světa. Na silnou komiksovou konkurenci to prostě bohužel nestačí..

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Něco takového tu už hodně dlouho nebylo. Poklona tvůrcům a obrovský palec nahoru za všech pět dílů minisérie!

plakát

Joker (2019) 

Není to úplně čistých pět hvězd, ale v každém případě se pro mě jedná o jeden z nejdůležitějších filmů roku. Unikátní komiksovka, která velmi dobře funguje a bude zajímavé sledovat, jak ovlivní podobu komiksových filmových adaptací a směr DC filmů v budoucnu. A kdyby Reevesův Batman volně navazoval právě na Rkového Jokera? Vůbec by mi to nevadilo.

plakát

Parazit (2019) 

Pod slogan "nejzábavnější vítěz festivalu v Cannes od dob Pulp Fiction" bych se asi úplně nepodepsal.. Nedokážu posoudit, jestli to pravda je, ale zatímco Pulp Fiction je spíše o odlehčených tématech s geniálním scénářem, Parazit jde opravdu do hloubky. Mísí žánry od černé komedie až po psychologický horor a v člověku zanechá zcela jiné pocity. Skvělá práce s detailním vykreslováním jednotlivých postav a postupnou gradací děje. Jeden z nejlepších filmů roku.

plakát

Přes prsty (2019) 

Přijemný překvápko. Pokud chcete nenáročnou, ale zábavnou českou letní komedii, zrovna tady byste neměli být v kině zklamáni. Moc lepších komedií v posledních letech v ČR za mě nevzniklo a je to výrazně lepší dílo, než klasický český filmový odpad co se soustavně hrne do kin. Jo a skvělej Jirka Langmajer!

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Ten film určitě není pro každého. Ale pokud má někdo rád tvorbu Q. Tarantina, upřímně nechápu, že se zrovna tenhle film někomu takovému nezdá. Za mě naprostá trefa do černého! Finále je samozřejmě luxusní, ale postavy jsou tak dobře napsané, že i absence nějakého intenzivnějšího příběhu nevadí a divák si může naplno užít retro 60. let v Hollywoodu, kterým provází skvělý DiCaprio a Pitt. Oba charaktery mají své momenty - Rick Dalton při natáčení jako Caleb a Cliff Booth na Spahn Movie Ranch, což je možná nejlepší pasáž celého filmu. Za mě jasných 5* a jeden z nejlepších filmů Q. Tarantina.