Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (27)

plakát

Máj (2008) 

Já vím, že to je kýč jak bič a dá se tomu ledacos vytknout, ale mě se Máj prostě líbí. Co se hereckého obsazení týká, exceluju zde především pan Tříska.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Není to tak strašné, jak by se mohlo zdát. Na to, že příběh je neuvěřitelně jednoduchý a kniha připotomělá se z toho podařilo vykřesat docela slušný film. Samozřejmě to není pro každého a cílová skupina je více než jasná, když tomu ale dáte šanci, dá se u toho i dobře pobavit. Ano, logika je v tomhle filmu občas děravější než eidam a jednání postav je samostatnou kapitolou na dlouhou diskuzi, ale vzhledem k předloze se toho asi moc dělat nedalo. Jamie Dornan docela ušel, jestli však někdo překvapil tak Dakota. Na Anastasii se mi původně moc nehodila, ale ta role jí sedla a tu naivitu jsem jí věřila. Prostě je to docela průměrný holčičí film na fajn sobotní večer, který má dokonalý promo a perfektní soundtrack.

plakát

Na Větrné hůrce (1970) 

Tohle už nikdy víc. Mám knížní předlohu moc ráda a tenhle film pouze část z ní vytrhl a hnusně na ní parazituje. Kdo chce shlédnout dobré zpracování Větrné hůrky, ať si raději pustí verzi z roku 1992. I ta má svoje chyby, ale přesto se jí poměrně zdařilo přenést atmosféru a charaktery postav. Ty dvě hvězdičky jsou pouze za T. Daltona, ten byl vynikající. Kde sebrali představitelku Cathy zůstává záhadou...

plakát

S Italem v kuchyni (2009) (pořad) 

Nemůžu si pomoct, ale ty čtyři hvězdičky musím dát. Pořady o vaření zrovna moc nesleduju, jedinou vyjímkou je Gordon Ramsey, ale tohle má takovou zvláštní a skoro až domáckou atmosféru. Vlastně se jedná o první kulinařský pořad, kdy mám chuť si podle něj něco ukuchtit. Moc se mi libí, že Manu kombinuje jednoduší jídla pro amatéry jako jsem já s těmi pro pokročilejší. Emanuel je sympaťák a je vidět, že tomu co dělá rozumí a miluje to, navíc ta jeho roztomilá čeština... Kdo by to byl řekl, že zrovna já si zamiluju nějaký pořad o vaření?

plakát

Pomáda 2 (1982) 

Rozhodně to není až tak špatné, jak by se podle hodnocení mohlo zdát. Mě se to docela i líbilo možná proto, že jsem se to nesnažila srovnávat s jedničkou a Pomádu 2 beru jako samostatný film. Kdyby nebyla druhá polovina o tolik slabší než první, tak tomu snad tu třetí hvězdičku i dám.

plakát

Babovřesky (2013) 

Tak tohle je hodně špatný. Naivně jsem čekala, že odpůrci Trošky se zase vyřádili, ale tohle překonalo všechna má očekávání. Kde jen začít? Přepálená stopáž, příběh zde prakticky není. 133 minut postavených pouze na tom, že nový farář má dvojsmyslné příjmení a místním babiznám se to nezdá. A že to má být komedie? Za ty 2 hodiny jsem se zasmála možná tak 3x. Pak ta jedna velká reklama na impuls a tak dále... Nejhorší však byli právě ty báby okolo kterých se to všechno točí. V Babovřeskách nenajdete akční stařenky, kerým neschází vtip jako ve Slunce, seno... ale naopak uječený protivný báby. A ta hlavní mě štvala nejvíc. Líbila se mi pouze ta vesnička, kde se to točilo a Lukáš Langmajer, který se aspoň snažil a dokázal pobavit. Ta jedna hvězdička je z velké části díky němu. Z herců stojí za zmínku možná ještě tak Vondráčková s Dolanským a to je všechno. Mezi skalní odpůrce Trošky se neřadím. Tohle ale bezesporu patří společně s Kameňákama mezi jeho nejhorší filmy.

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Přesně jeden z těch filmů, který si musíte buď zamilovat nebo nesnášet, ale rozhodně na něj jen tak nezapomenete. Dostala jsem se k němu úplnou náhodou, aniž bych o něm něco věděla. O to větší překvapení mě čekalo. Už úvodní titulky byly fajn, ale když se na scéně objevil Tim Curry na podpatkách... Sakra, už jenom ty jeho nohy si zaslouží hvězdičku!

plakát

Mrazík (1964) 

Kult to možná je, ale nebýt Marfuši a skvělého dabingu, tak je to docela nuda.

plakát

Kesslers Knigge (2009) (seriál) 

Ten člověk je vážně blázen. Některý scénky si pouštím pořád dokola a vždycky mi to zvedne náladu. Drogy za volantem jsou bezkonkurenční, ale takových 10 věcí, které byste neměli dělat, když nesete rakev nebo 10 věcí, které byste neměli dělat, když máte v zahradě krtky stojí taky rozhodně za to. A pak ty jeho převleky... Absinthová víla, viking, školačka s lízatkem a spoustu dalších. U tohohle se snad nejde nesmát.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Naprostý skvost a hlavně neuvěřitelné překvapení! Ani si nevzpomínám, kdy naposledy mě nějaký film tak uchvátil. I když si přečtete o čem to je, stejně vás to nepřipraví na to, co vás vlastně čeká. A stejně jako Lynn okouzlil obraz Neila, tak stejně si mě získala Dálnice 60. Originální zápletka, skvělé nápady, sympatičtí herci a vlastně i nějaké to morální poučení. Nemůžu jinak, než doporučit...