Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (172)

plakát

Okresní přebor - Konvoj (2010) (epizoda) 

"Všichni ženatí jedou s Luňákem, nebo řeknu jejich manželkám, co se stalo loni po soustředění v Hlístkách. Kájo, ty jedeš taky, nebo to řeknu tvojí mámě."

plakát

Okresní přebor - Na váhu (2010) (epizoda) 

"Na kraj má jen tamten s tím lampasem." Ale na 100% hodnocení má celá takhle epizoda!

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Novácká produkce překvapila. Comeback byl takovej výstřel do tmy, ne vyloeně špatnej, ale taky ne hvězda, takže po seriálu Hospoda je Okresní přebor to nejlepší, co Nova vytvořila. Vetchý a Jarda Kužel mi tam připomínají Kožené slunce, tam si taky zahráli spolu a taky fotbalovou tematiku, taky mi přijde, že tenhle seriál pomohl restartovat hereckou kariéru Pavla Kikinčuka, ten je jako Ludva neskutečnej. Jediné, co mi tam nesedí, je Leoš Noha, já toho chlapa prostě nemusím. Tady mu dali roli, která se nezapomíná, ale jinak prostě ne, ale to je můj boj. Zapomenout nemůžu ani na úžasnou Táňu, ta holka má šmrnc. Celkově je Okresní přebor něco, co se pomalu stává kultem, ať už hláškama, nebo třeba tím, že Slavoj Houslice je teď synonymum pro totální fotbalovej prales a žumpu. Skvěle vymyšlené, skvěle napsané, skvěle zahrané.

plakát

Oběti - Znásilnění (2000) (epizoda) 

Že tomu Mirkovi Etzlerovi jdou takoví slizouni zahrát tak skvěle... Tatínkova holčička, Zobani, teď tohle... jinak se mi to ale zase tolik, ve srovnání s ostatními díly, co jsem viděl, tolik nelíbilo.

plakát

Oběti - Hadí tanec (2005) (epizoda) 

Vynikající Alois Švehlík. Příběh domácí puťky a starýho tyrana, co si hojí svý komplexy na ubohý ženský. A ona mu dává tolik dalších šancí, až ho jednou zapíchne jak vepře. Bohužel, až moc realistický film.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Vyloženě sitcomy tohoto typu nevím, jak hodnotit. Já jsem nad tím zprvu ohrnoval nos, protože prostě Nova, to je velký mínus pro začátek. Ale nedávno jsem si řekl, že, především díky Zdivočelé zemi, mám rád Dejdara a tady je v naprosto jiný roli. I toho Matonohu mám rád. Naprosto marná Saša, ta je taky případ. No a na Kristýnu se dá dívat furt. Nicméně, pro mě je TOP českým sitcomem Hospoda, to se jen tak nezmění, to je kult mezi kulty a jen abstinent nebo suchar ji nedokážou ocenit. Comeback je jiný, Míň herců, skromnější prostředí, jednodušší témata, někdy naprosto nelogický, což je ve srovnání s Hospodou pouze v tom, že ta vznikla v 90.letech a všechno to bylo nový, jak žánr, tak doba. Největší mínus Comebacku, a to především dělá tu jednu hvězdu, je ten přidanej smích. U Přátel třeba to tak není, ti se natáčeli před živým publikem, tady je to vyloženě přidané, to mi tam vadí nejvíc. Když ale srovnám Comeback s jinými, i zahraničními, sitcomy, vyjde mi z toho překvapivě dobře. Není to moralistická trapárna typu Kroku za krokem, ktrou snad vyrobili na zakázku Vatikánu nebo jiným pošahancům, není to ani lacinej brak vynikajícího předchůdce, jak je to u HIMYM. A ani tam nejsou takový ty protivný postavy, jak to je v TBBT, to taky fakt nemusím. Takže Comeback řadím po Přátelích a Hospodě na sitcomovou úroveň Alfa, kterého jsem měl taky rád, a Červenýho trpaslíka.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Jak je Viktor Preiss skvělej, tak na Goebbelse se jako dabér fakt nehodí. Jeho plamenným projevům jsem prostě nevěřil. Táňa je TOP herečka, atmosféra 1.republiky, začátků filmu, posléze okupace, je vykreslená opravdu realisticky, ale celkově mě Lída Baarová jako osobnost nezaujala tolik, což ovšem není chyba filmu, ale mého vkusu.

plakát

Mé srdce pohřběte u Wounded Knee (2007) (TV film) 

Na historii založené filmy jsou mým koníčkem. Pět hvězdiček, jednoznačně. Wounded Knee byla jedna obrovská tragédie, moderní genocida. Téma je krásně zpracované, líbilo se mi to víc než Syn jitřní hvězdy.

plakát

Máma má raka (2016) (amatérský film) 

Hrozná chujovina, ale ty hlášky jsou výtečný. Prostě recese a kravina, ale jak miluju tenhle humor a Martyho frky, tak nemůžu dát jinak než 5*. "Do poručíka Dana mi nedělej, to je válečnej veterán, vole." "To jsou žvásty, vole, před deseti rokama ho tady u Jiříkova sežvejknul traktor a od tý doby si hraje na nějakýho nacistickýho veterána."

plakát

Milada (2017) 

Nesmírně silný film. Hvězdu dolů dávám za to, že to je v angličtině. Já jsem tomu sice rozuměl, ale výslovnost některých herců je úděsná. Navíc takový film o takové osobnosti by měl přece jen být česky. Jinak mě to ale naprosto dostalo. Zrůdnost rudýho teroru je až neuvěřitelná. Jak tohle někdo může hájit čí dokonce volit, nad tím zůstává rozum stát.