Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Oblíbené seriály (10)

Hospoda

Hospoda (1996)

Skvělé obsazení, spousta hlášek a vtipů, i když tento seriál je tisíckrát opakovaný, mě vždycky pobaví. Samozřejmě, ne všechny díly jsou stejně kvalitní, ale žádný neurazí. Prostě česká klasika, sitcom z hospodského prostředí, který se mně jako milovníkovi piva a dobré zábavy nikdy nemůže ohrát. Navíc i nápad je originální, žádný jiný sitcom nebude lepší než Hospoda. 100%

Přátelé

Přátelé (1994)

Úžasný seriál. Všechny hlavní postavy jsou skvělé, herecké výkony nepřekonatelné. Mít k dispozici deset hvězd, bez nejmenšího váhání je dám. Přáatelé jsou jednoznačně nejlepší seriál vůbec, nechápu, jak s tímto skvostem může někdo srovnávat HIMYM. Český dabing je naprosto geniální, ale pravé kouzlo tohoto seriálu člověk pochopí z originálního znění. Škoda jen, že jednu z nejvtipnějších scén, kdy Chandler na letišti žertuje s ochrankou (jak typické), museli kvůli útokům z 11.9.01 vystřihnout. PS: "Why do you have to break up with her? Be a man, just stop calling!"

Česká soda

Česká soda (1993)

Klasika z porevoluční doby, kdy jsme opravdu mohli říkat, co jsme chtěli, kde jsme chtěli a komu jsme chtěli, aniž by nás někdo obvinil z rasismu. Takový Árijec by dnes jistě neprošel. Krásná směsice parodie a černého humoru, který se sice možná občas dotýkal citlivých témat, ale o to to bylo vtipnější.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Série 3-15 si ty čtyři hvězdy zaslouží, šestnáctá už je slabší a ty pokračující už spíš spadají k tomu, že tento kult shazují. Pro celý seriál by bylo nejlepší, kdyby skončil, protože už teď se zabředává do politických a morálně poučných témat, což mě, a myslím, že nejsem sám, vůbec nebaví. Když to na coolu opakují, vždycky se rád podívám, ale patnáctou sérií prostě končím, protože ten zbytek mi přijde jako ztráta času.

Bylo nás pět

Bylo nás pět (1994)

Všudypřítomná atmosféra První republiky, která na nás dýchá z každého záběru, je neskutečná. Při sledování Bylo nás pět má divák chuť se vrátit do té nádherné doby, byť seriál zmiňuje i hospodářskou krizi 30.let. Pan Smyczek dal světu opravdový skvost, hereckým obsazením počínaje, přes hudbu Petra Hapky, skvělou atmosféru, povedenými vtipy konče. Tomuto seriálu prostě nejde nic vytknout. Každý díl má své kouzlo. Těžko si vybavuji seriál, který by byl lépe ztvárněn než tento.

Hale and Pace

Hale and Pace (1988)

Naprostý skvost, některé ty scénky by měly být snad v muzeu. Například trosečníci na moři, to je suprové. Nebo ten podvodník v casinu. Absurdita pointy je prostě geniální a některé ty krátké skeče, ty jsou snad nejlepší vůbec. Prostě absurdní genialitou a typickým britským humorem sršící seriál.

Dinosaurové

Dinosaurové (1991)

Měl jsem tenhle seriál fakt rád. Nevýchovný, ale svérázný. A českej dabing, ten se povedl.

Lucky Louie

Lucky Louie (2006)

Výtečná práce! Vulgárně-fekální parodie na všecko americké. Neštve se to s náboženstvím, patriotismem, rasismem, prostě s ničím. Ocenil bych, mimo postavy Louieho, taky Mikea a Riche. Takové prasata svět neviděl. Seriál je studnicí geniálních hlášek, například přirovnání "žrát jako filcka v čubčím kožichu" je naprosto nářezové. Ačkoliv většinou sleduji cizí seriály v originále, tady se mi možná více líbí český dabing. S tím si někdo musel dát neskutečnou práci, ať už s tím překladem, který je bohatší a využívá toho, že čeština je květnatý jazyk se spoustou synonym, takže se nemusí opakovat to americké "fuck" jen jedním výrazem, tak i s tím, že charakter hlasů naprosto sedí k postavám.

Zdivočelá země

Zdivočelá země (1997)

Tenhle seriál bych před tím, než ho pověsím na první kandelábr, pouštěl každému, kdo těm rudým vrahům, zlodějům a prasatům dává svůj volební hlas nebo si dokonce odváží trvdit tak nebetyčnou volovinu, že za totáče bylo líp. Jo, byla práce, ale za jakou cenu? To, a samozřejmě mnohem víc, ukazuje Zdivočelá země. Všude samej udavač a závistivec, lidi si nevěřili ani nos mezi očima, všude samej estébák a špion. Toto by se mělo dětem promítat ve školách místo všech těch hloupých žvástů stále ještě socialismem odkojených učitelů.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

Tak Hospoda to není, ale přesto si trofnu říct, že málokterý český seriál má takové kouzlo. Líbí se mi nápad, jak pojmout 40 let života jedné rodiny v kontextu dobových událostí. Samozřejmě, v takovém projektu lze těžko řešit stárnutí herců společně s jejich postavami, ale to se dá odpustit. Co se odpustit nedá je to, že ani zde nebyl jeden jediný pár, který by si dokázal být po celou dobu věrný. Tohle je smutné. Nevím, či je to obraz skutečnosti a nebo jenom scénáristická zápletka, aby se bylo na co dívat, ale tohle seriál celkem shazuje. Díky bohu, do Ulice to má daleko. PS: Přečetl jsem si dost komentářů k tomuto seriálu, a zněkterých se mi chce doslova zvracet. Ano, z těch, kteří tuhle špinavou nedemokratickou komunistickou dobu vychvalují. Napsal bych k tomu i víc, ale jelikož jsem rád, že jsem registrovaným členem ČSFD, vulgarity by mi mohly ublížit. A o komunismu, jeho přívržencích a zastáncích, se jinak než ve vulgaritách mluvit nedá. Čeština je sice bohatý jazyk, ale zas takhle bohatý opravdu není.....