Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 065)

plakát

Tikkeulmoa romaenseu (2011) 

Ci-ung je povalec, ktery neni schopny si najit praci a penize bere od matky, ktere lze o sve situaci. Hong-sil je extremne sporiva holka, ktera pro vratnou lahev i po strechach skace. Kdyz matka Ci-unga odstrihne od pravidelneho prisunu penez, a Hong-sil pro svuj plan potrebuje zalozit ucet na jmeno nekoho jineho, jejich cesta se spoji. Penny Pinchers je trochu netradicni romanticka komedie, minimalne svym zasazenim do prostredi lidi temer na mizine. Rovnez film pusobi skoro nezavisle a jeho rozpocet asi nebyl nejvyssi. Pribeh, ktery rozhodne neurazi a obcas i prijemne prekvapi, tahne dopredu predevsim sehrane ustredni duo. Hlavne Song Cung-ki ma slusny komedialni talent. Penny Pinchers neni vybrouseny komedialni klenot, ani streleny nezavislak, ale prijemny maly film, ktery umi na nekolika mistech rozesmat a jindy temer dojmout, coz se ceni.

plakát

Koria (2012) 

Film je inspirovany skutecnymi udalostmi, ktere ovsem vylepsuje tezko uveritelnymi scenami, ktere z potencionalniho dramatu delaji nacionalistikou limonadu o vseobjimajici lasce na Korejskem poloostrove. Jsem si jisty, ze pravdivejsi zobrazeni tehdejsich udalosti by na slusny film stacilo. Jinak si film v prubehu odskrtava jedno sportovni klise za druhym, ale aspon to dela s jakou takous noblesou, takze sice vas nic neprekvapi, ale porad je to slusne vyplnena sablona. Kdyz to srovnam s Take off, ktere jsem videl pred par dny, tak As one je o neco mene sovinisticke, ale taky mene vtipne. A zle Amiky a Japonce tu nahradily Cinanky.

plakát

Geonchukhakgaeron (2012) 

Jak pise gibbon, tohle je stara korejska skola, na ktere nekteri z nas vyrustali a jaka se uz dnes vidi jen zridka. Pribeh o vzpominani na prvni lasku muze byt pro nekoho az moc vsedni, ale zaroven je preplnen emocemi, ktere nejsou sice okate davany najevo, ale o to vice pusobi. Zaroven je to jeden z tech korejskych romantickych (opravdu?) filmu, ktere jsou stoprocentne uveritelne. A to neni malo, obzvlast v dobe, kdy uz se pro originalitu vymysli buhvico a vse musi byt doresene / vysvetlene, misto aby se dokazaly ztvarnit skutecne emoce a nektere veci zustaly zahaleny tajemstvim, tak, jak uz to v zivote chodi.

plakát

Taebek sanmaek (1994) 

Dalsi z velkych del slovutneho mistra Im Kwon-taeka. Ten je jako stary malir, ktery maluje obrovske rozsahle fresky s mnozstvim postav a velkym historickym zaberem, ktere jsou mozna obcas v dilcich vecech prekonane, ale ve sve komplexnosti nemaji dnes temer konkurenci. Pohori Taebek vypravi osudy jedne vesnice na jihu Koreje, ktera je v centru deni levicoveho povstavni z let 1948 - 1950. Ke konci film obsahne lehce i korejskou valku, ale vetsina deje se venuje udalostem predchazejicim, zejmena vlivu dvou rozdilnych ideologii na zivoty prostych vesnicanu i intelektualu a take v neposledni rade na zivot samanky. Pro pochopeni filmu je nutna minimalne zakladni znalost korejske historie, jinak je velmi snadne se ztratit. Film neni nijak ostre antikomunisticky, ma pochopeni pro obe strany. Zaroven ukazuje zverstva pachapana ve jmenu sireni komunismu i snahy toto sireni zastavit. Je to smutna podivana, trochu staromilska, ale rozhodne pusobiva.

plakát

Wonbyeokhan pateuneo (2011) 

Pokud si tenhle film pustite v ocekavani romanticke komedie, tak tvrde narazite. Romantickych je mozna par minut, drama tak tretina a zbytek je eroticky film. A to na pomery korejske mainstreamove produkce (film videlo v korejskych kinech 90 000 divaku, coz z neho sice dela slusny propadak, ale zas tak malo to taky neni, jsou i horsi pripady) celkem odvazny. Vypravi o dvou parech v postaveni ucitel zak. Prvni je scenarista v krizi, ktery si zacne se svou studentkou, druhy par tvori starsi sefkucharka, ktera to roztoci s mladym ucnem. Aby toho nebylo malo, tak scenarista je otcem kuchtika a sefkucharka samozrejme matkou te studentky. Po dramaticke strance film jakztakz drzi pohromade, ale zadny terno to neni. To same se da rict o hereckych vykonech, ktere v nekterych momentech pripominaji talentovanejsi pornoherce, jindy aspon slusne serialove harcovniky. Berte to jako eroticky film, ktery neni uplne blby, a mozna odejdete spokojeni.

plakát

Ranař (2011) 

Celkem prijemne prekvapeni. Nic moc jsem od flmu necekal a uz vubec ne od S.W.Scotta, ale jde o velmi prijemny film se zajimavymi postavami a Scott snad poprve v zivote hraje a jde mu to celkem obstojne.

plakát

Národní reprezentace (2009) 

Nacionalisticka pohadka, ktera ovsem celkem odsejpa a je velmi dobre natocena. Ty protiamericky a protijaponsky sceny si ovsem mohli odpustit.

plakát

Gajok (2004) 

Pusobivy film. Jen mi trochu nesedl ten zaver, ktery je typicky korejsky lehce twistnuty. Kdyby to dopadlo zpusobem, ke kteremu to smerovalo, tak by to aspon na me zapusobilo mozna vice. To ale nic nemeni na tom, ze to velmi, velmi dobry film.

plakát

Dogani (2011) 

Po delsi dobe opet nesmirne pusobive nove korejske drama, ktere se mi porad nedari dostat z hlavy. Mel jsem na tento film referat ve skole kratce po jeho korejske premiere, takze jsem vedel, co me ceka, az si to pustim. Nejspis proto mi to trvalo tak dlouho, nez jsem nasel tu spravnou naladu pro tenhle emocionalni granat. Citil bych se mnohem lip, kdyby to nebylo podle skutecnych udalosti.